Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Basketbal Amerika

MAAK DE SPORT BASKETBAL MEE TIJDENS JE CAMPERREIS AMERIKA

Wellicht ga je binnenkort een camper huren en op camperreis in Amerika. In Amerika is de sport basketbal een sport die veel en fanatiek beoefend wordt door Amerikanen. De sport basketbal werd uitgevonden door James Naismith in 1891 om leerlingen van een school te laten bewegen. Al snel groeide dit uit tot een bekende sport over de hele wereld. Deze sport wordt door zowel mannen als vrouwen beoefend. De sport wordt zowel binnen als buiten beoefend. Basketbal wordt gespeeld met twee teams, ieder team bestaat uit 5 spelers.

EEN BASKETBALWEDSTRIJD BEKIJKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Ga je een camper huren in Amerika en wil je wat meer weten over de sporten die beoefend worden in het land? Hier volgt een korte uitleg van de sport basketbal.
Bij de sport basketbal is het de bedoeling de bal door de ring te gooien. Het team dat het meeste weet te scoren gedurende de speeltijd wint de wedstrijd.
Bij basketbal bestaat een wedstrijd uit 4 kwarten. De duur van een kwart verschilt per niveau. Bij het hoogste niveau dat gespeeld wordt in Amerika is een kwart 12 minuten.
Een speler kan zich op verschillende manieren voortbewegen met de bal. Dit kan door de bal naar een medespeler te passen of door te dribbelen met de bal. Er worden op verschillend manieren punten gescoord. Als de speler de bal door de ring gooit telt dit voor 2 punten. Als er gescoord wordt achter de zogenaamde ‘3 punts-lijn’ dan worden er 3 punten toegekend aan het team. Als een speler een vrije worp scoort dan telt deze voor 1 punt. Een vrije worp wordt toegekend als een verdediger een fout maakt op een aanvallende speler. Het aanvallende team krijgt 25 seconden de tijd om te schieten, als de bal niet binnen deze tijd de basketbalring raakt dan gaat de bal naar de tegenpartij. De tegenstander kan de bal in bezit krijgen door een pass te onderscheppen, door een schot te blokkeren of door een bal af te vangen die geschoten wordt.
Een leuke aanvulling op jouw camperreis is het bezoeken van een sportwedstrijd. Bijvoorbeeld een basketbalwedstrijd. Informeer naar de mogelijkheden tijdens jouw camperreis bij een tourist office ter plaatse.

Praktische info