Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Rijbewijs voor Amerika

Heb je voor het rijden in Amerika een ander rijbewijs nodig? In Nederland heb je een ander rijbewijs nodig wanneer je een groter/zwaarder voertuig gaat besturen dan 3500 kg. Dit is in Amerika niet het geval. Je kunt met jouw rijbewijs B (auto voor personenvervoer) in Amerika een camper huren en besturen.

EISEN RIJBEWIJS CAMPER WANNEER JE EEN CAMPER GAAT HUREN IN AMERIKA

Er zijn een aantal eisen waaraan je dient te voldoen, alvorens je een camper gaat huren. Een van deze eisen is dat de bestuurder minimaal 21 jaar of ouder is, en in bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Bij sommige camperverhuurders (bijv. Britz USA) is dit zelfs 25 jaar of ouder. Mocht jouw leeftijd tussen de 21 en 24 zijn, dien je dit vooraf bij de camperverhuurderinformatie op te vragen. Sommige camperverhuurders stellen een eis dat je minimaal 1 of 2 jaar in bezit dient te zijn van een rijbewijs, echter is dit niet bij iedere verhuurder verplicht. Sommige camperverhuurders stellen ook een maximale leeftijdseis om een camper te huren. Bij de meeste camperverhuurders loopt deze eis vanaf een leeftijd van 75 jaar.

INTERNATIONAAL RIJBEWIJS WEL OF NIET VERPLICHT TIJDENS JE CAMPERREIS

Wanneer je met een camper op rondreis door Amerika gaat, dien je bij sommige verhuurders in bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Alle camperverhuurders stellen een internationaal rijbewijs niet verplicht, maar raden dit wel aan. Wanneer je moeite hebt met de Engelse taal, kan een internationaal rijbewijs handig zijn om aan te vragen. Een internationaal rijbewijs kun je aanvragen bij de ANWB winkels, je dient je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee te nemen.

VERKEERSREGELS IN AMERIKA TIJDENS JE CAMPERREIS

Het verkeer in Amerika tijdens jouw camperreis is anders geregeld dan in Nederland. De maximumsnelheid op stedelijke wegen is 25-45 mijl per uur. Op snelwegen is dit 55 tot 80 mijl per uur. Het overtreden van de maximumsnelheden wordt zwaar bestraft. Je dient in jouw eigen rijstrook te blijven rijden, links rijden is dan ook geen enkel probleem. Op tweebaanswegen is het gebruikelijk dat je aan de rechterkant van de weg rijdt. Inhalen wordt zowel links als rechts gedaan, houd hier rekening mee. In- en uitvoegstroken in de VS zijn vaak erg kort en kunnen ineens opduiken.

ADVIES OVER DE IDEALE CAMPERREIS NODIG?

Wens je meer informatie over het samenstellen van dé perfecte campervakantie? Vraag dan geheel vrijblijvend een reisvoorstel camperreis aan. Onze medewerkers hebben allen uitgebreide ervaring in het maken van camperreizen en helpen je graag om jouw droomreis samen te stellen!

Praktische info