Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Reisdocumenten Amerika

Wellicht ga je binnenkort een camper huren in Amerika en wil je graag meer weten over de regeling omtrent een paspoort en visum aanvragen. Wanneer je naar Amerika afreist om een camper te huren, dien je in bezit te zijn van een geldig paspoort. Ook voor jouw kinderen is het een eis een eigen paspoort aan te schaffen, het is niet meer mogelijk om kinderen mee te laten reizen op het paspoort van de ouders. Wanneer je reist met een noodpaspoort, kun je niet naar de VS afreizen. In dit document missen bepaalde zaken waardoor de toegang tot de VS geweigerd kan worden.

VISUMBENODIGHEDEN TIJDENS JE CAMPERREIS IN AMERIKA

Wanneer je van plan bent om een camperreis te maken in Amerika en deze reis is korter dan 90 dagen (ongeveer 3 maanden), heb je als Nederlander geen visum nodig. Wanneer je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je wel een visum aan te vragen. Voordat je naar Amerika afreist om een camper te huren, dien je een ESTA-formulier naar waarheid in te vullen. Dit is een manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar Amerika vooraf te registreren. Reizigers met uitsluitend een enkelvoudige nationaliteit kunnen reizen via ESTA. Deze aanvraag dien je zeker voor 72 uur voor vertrek in te hebben gevuld. Er zitten kosten aan het ESTA-formulier gebonden. Deze bedragen $14 per inschrijving. Om een ESTA-aanvraag te doen, dien je in bezit te zijn van een creditcard, zodat je de kosten tijdens de aanvraag op internet kunt voldoen. Wanneer je in bezit bent van een groene kaart (greencard) of een bezoekersvisum, hoef je je niet te registreren bij ESTA. Nadat je toestemming hebt gekregen om naar Amerika af te reizen voor jouw camperreis, blijft je registratie 2 jaar geldig of tot het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Na 2 jaar of als je een nieuw paspoort heeft gekregen, dien je een nieuwe ESTA-registratie in te vullen. Mocht jouw ESTA-aanvraag onverhoopt worden afgewezen, en wil je alsnog naar Amerika af reizen om een camper te huren, dan dien je een visum aan te vragen. Houd er wel rekening mee dat een visumaanvraag maanden in beslag kan nemen. Je kunt jouw ESTA-aanvragen via de officïele website van de Amerikaanse overheid.


Heb je een paspoort dat niet is uitgegeven in een EU-land, controleer dan zelf of je al dan niet een visum of ander(e) reisdocument(en) moet aanvragen.

Praktische info