Camper & Cruise: de perfecte combinatiereis!

Camper & Cruise: de perfecte combinatiereis!

Door Susanne van den Oetelaar op 11 november 2019

In het verlengde van een geweldige camperreis door de prachtige natuur van West-Canada, ligt een bezoek aan de uitgestrekte gebieden van Alaska erg voor de hand. Vanwege de hogere kosten en de langere vliegreizen merken we echter dat de meeste reizigers niet direct voor een reis naar Alaska of Yukon (kunnen) kiezen. Met onze Camper & Cruise combinatiereis kun je echter optimaal genieten van het beste van deze twee werelden.

 

Nadat je met je eigen camper door de Canadese Rockies hebt getrokken en natuurlijk volop genoten hebt van de ongerepte bossen, de majestueuze bergen en de glinsterende helderblauwe bergmeren, lever je de camper in, om aan het volgende avontuur te beginnen.

 

Vanaf de cruiseterminal bij het Canada Place start het volgende avontuur:  je gaat inschepen voor een cruise met de rederij Holland America Line. Tijdens de 8-daagse spectaculaire Inside Passage Cruise vaar je langs de mooiste plekjes van Alaska en brengt een bezoek aan een aantal hoogtepunten van deze staat van Amerika. Historische dorpjes zoals Juneau, Skagway en Ketchikan worden aangedaan tijdens de cruise. Maar wat dacht je van een bezoek aan de Mendenhall Glacier, een whalewatching trip vanuit Juneau, een treinreis naar Yukon of een watervliegtuigtour op zoek naar zalmvangende beren. Werkelijk alles is mogelijk tijdens deze ideale combinatiereis. 

 

De combinatie tussen de vrijheid tijdens de camperreis en het luxe leven aan boord van de cruise, terwijl je geniet van de schitterende omgeving, wordt door onze reizigers al jaren zeer enthousiast ontvangen. 

 

Tijdens de wat actievere camperreis heb je de mogelijkheid tot het bewonderen van elanden, herten en zeker ook beren, kun je schitterende wandelingen maken door de nationale parken en vooral genieten van de aaneenschakeling van magnifieke natuurverschijnselen. Het geeft je een goede indruk van Canada, maar het maakt je zeker ook nieuwsgierig naar de grote uitgestrektheid van Noordwest-Canada en het vaak ongrijpbare Alaska

 

Tijdens de cruise zal je het vervolgens allemaal kunnen beleven en ervaren. De ongelofelijke uitgestrektheid, de immense besneeuwde bergtoppen maar bijvoorbeeld ook de indrukwekkende gletsjers in het Glacier Bay National Park zullen je versteld doen staan. 

 

Zwemmende beren langs het schip, springende walvissen om je heen, maar ook een rustige middag aan boord of een heerlijke maaltijd in de Dining Room; de cruise is een perfecte afsluiting van een geweldige reis en alles is mogelijk. 

 

Enkele collega’s maakten zelf deze geweldige combinatiereis, dus voor een persoonlijk advies of meer informatie neem gerust even contact met ons op. 

 

In de zomer van 2019 maakte onze collega Susanne deze combinatiereis zelfs voor de tweede keer. Tijdens haar eerste reis in 2015 had Alaska haar hart al gestolen. Ze was verbaasd en vooral geïntrigeerd door de geweldige afwisseling van het landschap. Dat wilde ze graag nóg een keertje beleven! 

 

Voorbeeld dagschema Inside Passage cruise:
Dag 1: 16.30 uur Vertrek Vancouver 
Dag 2: Vaardag langs de ruige kust van Vancouver Island (Formele avond)
Dag 3: 13.00 uur / 22.00 uur Juneau
Dag 4: 07.00 uur / 21.00 uur Skagway
Dag 5: Vaardag Glacier Bay National Park
Dag 6: 11.00 uur / 19.00 uur Ketchikan (Formele avond)
Dag 7: Vaardag Inside Passage 
Dag 8: 07.00 uur Terugkomst Vancouver