Top 10 activiteiten West-Canada (met peuter)

Top 10 activiteiten West-Canada (met peuter)

Door Melanie ten Hagen op 12 juni 2020

Onderstaande activiteiten zijn gedaan in een camperreis van Calgary naar Vancouver. Het reisgezelschap bestond uit vader, moeder, zoontje (bijna 3 jaar) en opa en oma. Het zijn dus activiteiten die door jong en oud kunnen worden gedaan.

1. WHALE WATCH TOUR

Bovenaan de lijst staat toch zeker de whale watch tour bij Victoria. Dit is een tour die je op meerdere plekken op Vancouver Island of Vancouver kunt doen. Wij hebben de tour geboekt bij Eagle Wing Tours. Wij zijn hier dan tevreden over. Vooraf kan je via de website een tour boeken, je kunt kiezen tussen verschillende tijden maar ook tussen verschillende boten. Kleine kindjes en/of zwangere vrouwen mogen namelijk niet zomaar op iedere boot mee. De tour zelf is geweldig. Uiteraard moet je met deze tour wel wat geluk hebben, maar het is zeker de moeite om deze te boeken. Onderweg kom je niet alleen walvissen tegen, maar ook dieren zoals zeehonden, otters, zeeleeuwen en pelikanen. De enthousiaste crewmembers maken de beleving helemaal af. Voor deze tour betaal je ongeveer $150 per persoon. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, kinderen tot 13 jaar ongeveer $90. Deze tour duurt ongeveer 4 uur.

2. BEAR TOUR

De Bear Tour hebben wij niet vooraf geboekt. Wij hadden gedacht en gehoopt onderweg toch minstens wel een beer tegen te komen. Helaas, wij hebben dat geluk niet. Maar omdat deze wens zo groot was (en we konden toch niet naar huis met het bericht dat we geen beer gezien hadden?!) hebben we ervoor gekozen om op het einde van de reis, op Vancouver Island een Bear Tour te boeken. In Tofino zijn wij vroeg in de ochtend het dorpje in gereden (een echt surfersdorpje) en gewoon binnengestapt bij een aanbieder, dit was West Coast Aquatic Safaris. Wij konden meteen op de eerste boot mee. Er werd nog een regenjas aangeboden maar deze sloegen wij vriendelijk af, Tomas kreeg wel een zwemvest. Deze tour heeft dus als hoofddoel om een beer te spotten. Wij hebben ook meerdere beren mogen zien. Weliswaar op flinke afstand en vanaf het water, maar het gaf echt een magisch gevoel. Deze tour is een aanrader om eventueel ter plaatse te boeken wanneer je nog geen beer gezien hebt. Als je onderweg al veel beren gezien hebt, is de prijs wellicht wat hoog voor wat je gaat zien. Voor deze tour betaal je ongeveer $112 per persoon. Deze tour duurt ongeveer 2,5 á 3 uur (dat was ook lang genoeg).

3. GLACIER ADVENTURE ICEFIELD PARKWAY

Op de Columbia Icefield Parkway, welke op zich al grandioos mooi is om te rijden, kan je de Glacier Adventure Tour doen. Vanaf het activiteitencentrum stap je in een bus die je naar de Icefield Explorer brengt. Dit is een voertuig met enorme wielen die gemaakt is om op de sneeuw en een steile ondergrond te rijden. Dat alleen is al een ervaring op zich, de route naar de sneeuwvlakte toe. Het is bijzonder om te zien en te horen hoe snel deze ijsvlakte de afgelopen jaren gesmolten is. Het is goed zichtbaar. Je mag ook op de vlakte lopen (dit is met kleine kinderen wel iets minder prettig). De medewerkers zijn erg enthousiast en maken deze tour echt af. Voor deze tour betaal je $115 per persoon, kinderen tot 5 jaar zijn gratis.

4. BANFF GONDOLA

Wat zeker niet in je lijstje mag ontbreken is een ritje in een gondola. Wij hebben ervoor gekozen om in Banff de Gondola te nemen. Deze activiteit kan je van tevoren boeken maar dit kan ook ter plekke. Wij hebben het vooraf geboekt zodat wij zeker waren van een plekje. Tijdens het hoogseizoen is het aan te raden om vooraf alvast een tijdslot te reserveren. Je gaat met een skilift naar boven toe en je hebt hier een bijzonder mooi uitzicht over Banff en de omgeving. De lift alleen is al een superleuke ervaring, helemaal voor kinderen. Wanneer je boven arriveert met de gondola kun je ervoor kiezen om te genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje of een hapje of eventueel nog een mooie (stevige) wandeltocht hogerop te maken. De lift duurt ongeveer 8 minuten enkele reis. Voor de Banff Gondola betaal je $70 per persoon, kinderen zijn gratis. Het is mogelijk om bij de gondola te parkeren of eventueel een shuttlebus vanuit het centrum te nemen.

5. MALIGNE LAKE CRUISE (TO SPIRIT ISLAND)

De cruise naar Spirit Island is erg bijzonder. Je vaart met een klein bootje met ongeveer 30 personen over Maligne Lake. Net zoals alle meren in West Canada, is ook dit meer adembenemend mooi. Het kraakheldere water en de bergtoppen maken de vaartocht speciaal. Wat er leuk is, is dat tijdens de vaartocht ontzettend veel verteld wordt over het meer, de bergen en de dieren die hier leven. Eenmaal aangekomen op Spirit Island hebben wij ongeveer een kwartier de tijd om even rond te lopen en foto’s te maken. Het is prachtig, vooral door de ongerepte natuur. Deze boottocht is extra bijzonder door alle informatie die je tijdens de tocht krijgt. Onderweg maak je de meest prachtige foto’s. Er is ook meer dan voldoende tijd om vragen te stellen. Ons zoontje van 3 jaar vond deze boottocht overigens super. De cruise duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. Voor de cruise betaal je $83 per persoon en kinderen zijn gratis. Meer dan de moeite waard! 

6. FIETSEN DOOR VANCOUVER

Iedereen schrijft erover, maar pas als je het zelf ervaren hebt weet je hoe bijzonder leuk dit is. Fietsen door Vancouver, en dan voornamelijk Stanley Park, is fantastisch. Er zijn meerdere fietsverhuurbedrijven in Vancouver waar jij een geschikte fiets kan huren. Dit kan voor een paar uur of een hele dag. Wij zijn uitgekomen bij YES! Cycle. Je kan hier ook kiezen voor een elektrische fiets, dit is erg handig voor mensen met een slechte conditie, zwangere vrouwen of mensen op leeftijd. Wij kiezen voor een hele dag fietsverhuur. Wanneer je alleen in Stanley Park gaat fietsen dan is een halve dag ook voldoende. Met een dag heb je natuurlijk wel de tijd om rustig te picknicken, van het uitzicht te genieten, de kinderen te laten spelen of wellicht nog richting een ander gebied van de stad te fietsen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de binnenstad met de fiets wel een uitdaging kan zijn. Het is druk met verkeer en de speciale fietspaden voor fietsers zijn vaak midden op de weg. En als je verkeerd fietst, mag je de heuvel weer op om terug te fietsen (leermomentje!). Het is zeker te adviseren om tijdens je bezoek aan Vancouver in ieder geval een dag(deel) een fiets te huren. Wij zijn ongeveer $200,- kwijt voor een hele dag, 3 normale fietsen, 1 elektrische fiets en een fietsstoeltje voor ons zoontje Tomas.

7. CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

De Capilano Suspension Bridge is een van de bekendere plaatsen in West-Canada. Dit park staat bekend om de enorme hangbrug en dit is al een attractie op zich. Het is natuurlijk een unieke beleving, een die je zeker mee moet maken tijdens je bezoek aan West-Canada. Naast het lopen over deze brug, kan je in dit park wat losse wandelingen doen. Het park is mooi. Het is een leuke afwisseling tijdens je bezoek aan Vancouver. Voor kleine kinderen kan de brug wat spannend zijn maar de grotere kinderen zullen deze ervaring zeker geweldig vinden. Wat goed is om te weten, is dat het wel een toeristische trekpleister is. Het kan er erg druk zijn en dan doe je er logischerwijs wat langer over om over de brug te lopen. Het is slim om buiten de drukke uren te komen, dus vroeg in de ochtend of laat op de middag. Kinderen krijgen een leuk activiteitenboekje, wat het bezoek nog leuker maakt. Als je met de camper reist is het aan te raden om vanuit het centrum een shuttlebus te nemen, dit kan vanuit Canada Place. Parkeren met een camper is namelijk beperkt mogelijk. Je betaalt $55 per volwassenen en kinderen zijn gratis.

8. LYNN CANYON

Een goed (gratis!) alternatief voor de Capilano Suspension Bridge, is Lynn Canyon. Qua natuur en bruggen is het te vergelijken met de Capilano Suspension Bridge maar het is minder bekend en je betaalt er ook geen entreegeld. Je kan hier verschillende mooie wandelingen maken, met keuze tussen makkelijk en kort en daarnaast ook steil en wat langer. Voor ieder wat wils dus. Er hangt ook een mooie hangende brug, iets kleiner maar zeker net zo geweldig om te zien. Ook dit park is met openbaar vervoer te bereiken maar ook parkeren is hier een goede optie. Entree is dus gratis! 

9. JOHNSTON CANYON

Onderweg van Banff naar Lake Louise kom je langs Johnston Canyon. Als je het niet kent zal je er waarschijnlijk voorbijrijden. Deze canyon is echt de moeite waard. Je loopt langs het riviertje af naar boven, richting de canyon met de waterval. De wandeling is redelijk pittig maar over het algemeen goed begaanbaar. Voor kinderen en zwangere vrouwen is het ook leuk om beneden bij de rivier te wachten. Hier kan je steentjes gooien, een ijsje eten of een kleine wandeling maken. Je kan lopen naar de Lower en de Upper Falls. Beide zijn erg mooi en uniek. De weg ernaar toe is al geweldig, omdat je na iedere hoek benieuwd bent wat er te zien is. Je kan ervoor kiezen om naar de Lower Falls te lopen en dan terug te gaan. De ervaren hiker loopt ook nog door naar de Upper Falls. Het is goed om rekening te houden met de drukte. Het is een populaire plek maar er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Dit is overigens ook goed omdat de wandelroutes anders te druk worden. Omdat je deze bij voorkeur bezoekt tijdens je route, is het te adviseren om juist heel vroeg of heel laat te gaan. Je betaalt geen entreekosten naar Johnston Canyon.

10. WATERTAXI BIJ VICTORIA

De watertaxi bij Victoria is een erg leuke en simpele activiteit. Het is een van die dingen die je gewoon eens meegemaakt moet hebben. Je kunt verschillende routes nemen met de watertaxi. In zo’n watertaxi kunnen ongeveer 10 personen tegelijk dus het kan zijn dat je even moet wachten voor een plekje. Dit is ook met kinderen erg leuk om te doen. Het is een leuke afwisseling tijdens al het wandelen. Je betaalt voor de watertaxi $5 per persoon .