Wat is een wegbrengcamper?

Wat is een wegbrengcamper?

Door Manon de Laat op 23 februari 2021

Misschien heb je weleens gehoord van het concept ‘wegbrengcamper’. Jaarlijks worden er nieuwe campers gebouwd in fabrieken rondom Chicago. Deze campers moeten vervolgens worden vervoerd naar de verschillende ophaallocaties, verspreid over de USA en Canada. Dit noemen we ‘testdrive' wegbrengcampers. Daarnaast wisselen jaarlijks tientallen campers van locatie op basis van vraag een aanbod. In dit geval gaat het meestal niet om nieuwe campers, maar om campers uit de bestaande vloot van een camperverhuurder. Dit soort wegbrengcampers noemen we 'relocations'. Travelhome biedt, in samenwerking met de camperverhuurders, jaarlijks wegbrengcampers aan om voor de camperverhuurders een groot aantal campers van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Met de camper dwars door Amerika of Canada. Stel je eens voor: een splinternieuwe camper ophalen nabij de fabriek in Chicago en wegbrengen naar Los Angeles of San Francisco. Starten met Lake Michigan en afsluiten in het prachtige Yosemite National Park. Of wat denk je van een tocht met een relocation dwars door Canada? De Niagara Falls en de Rocky Mountains in een trip? En dit allemaal tegen een zeer lage prijs! Door dit concept krijg je de kans om tegen een laag tarief, met een camper rond te reizen en veel van het land te ontdekken. Wat wil je nog meer? 

Waarom is een wegbrengcamper interessant en voor wie is dit geschikt? 

Wanneer je graag een camperreis wilt maken tegen een lage prijs en je hand niet omdraait voor het rijden van lange afstanden is een wegbrengcamper geschikt voor jou! Deze campers worden meestal in het vroege voor- en najaar aangeboden. Breng je een nieuwe wegbrengcamper weg vanuit Chicago? Dan zullen de eerste reisdagen voornamelijk in het teken staan van rijden. Maar die kilometers kunnen het je waard zijn! Beeld je eens in dat die splinternieuwe camper je naar Mount Rushmore National Memorial brengt. Je ziet de 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten. Zo indrukwekkend. Je rijdt wat kilometers maar die worden dubbel en dwars beloond! Door de verhuurder word je gezien als tester van deze camper. Je maakt als het ware een testrit. Je gaat ondervinden of alles goed werkt in de camper en of er mankementen zijn die verholpen moeten worden. Jouw testrit is ontzettend belangrijk!

Hoe boek ik een wegbrengcamper? 

We kunnen vooraf niet aangeven wanneer de wegbrengcampers aangeboden zullen worden, hierin zijn we afhankelijk van de camperverhuurders.
Zodra de wegbrengcampers te boeken zijn versturen wij direct een nieuwsbrief. De telefoontjes en mailtjes stromen na zo’n bericht snel binnen, want het animo voor deze scherpe deals is ontzettend groot. Het is dus verstandig om er snel bij te zijn, als je een wegbrengcamper wilt boeken. Er bestaan geen wachtlijsten dus als je interesse hebt meld je dan vooral aan voor de nieuwsbrief. Op deze manier ben je als eerste op de hoogte en kun je er dus snel bij zijn.

Zijn er alternatieven voor een wegbrengcamper? 

Is het concept ‘wegbrengcamper’ toch niet helemaal je ding en doe je het liever rustiger aan? Bepaal je liever zelf waar je de camper ophaalt en deze vervolgens weer inlevert? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Travelhome verzorgt reizen op maat. We stellen de reis graag samen op basis van jouw wensen! Ben je benieuwd wat jouw camperreis op maat kost? Vraag dan een offerte aan of maak een afspraak om te videobellen met een van onze experts, zodat we samen jouw reisplannen kunnen doorspreken. Graag tot ziens!

Als eerste op de hoogte van nieuwe wegbrengcampers

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld als er een wegbrengcamperdeal te boeken is? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief. Je mist geen enkele mooie aanbieding en bent als eerste op de hoogte van de meest scherpe wegbrengcamperreizen.

 

Meer weten? Lees dan onze pagina met uitgebreide informatie over wegbrengcampers en bekijk de meest gestelde vragen over dit onderwerp.