Wegbrengcampers

 

WAT IS EEN WEGBRENGCAMPER?

 

Een wegbrengcamper is een camper die van A naar B moet worden verplaatst. Verhuurbedrijven bieden dit soort campers regelmatig als one-way special aan. Op die manier krijgen ze hun campers op de gewenste locaties zonder dat ze zelf vervoers- en personeelskosten kwijt zijn. Een aantal keer per jaar bieden verhuurbedrijven Travelhome de mogelijkheid om nieuwe wegbrengcampers aan te bieden. De meeste wegbrengspecials worden aangeboden in Amerika, maar ook verhuurbedrijven in Canada en Nieuw-Zeeland stellen zo nu en dan wegbrengcampers beschikbaar.

 

SOORTEN WEGBRENGCAMPERS

  

Er zijn twee soorten wegbrengcampers:

  • Testdrive

Bij een testdrive breng je een nieuwe fabriekscamper vanuit een pop-up locatie naar een verhuurlocatie toe. Deze campers zijn in principe klaar voor gebruik, maar nog niet in de praktijk getest. Voordat een camperverhuurder een nieuwe camper aan zijn assortiment toevoegt, wil hij zeker weten dat alle kinderziektes eruit zijn. Als eerste huurder maak je in feite een testrit. Je constateert of de camper in orde is of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Alle mankementjes waar jij onderweg tegenaan loopt, kunnen op die manier worden opgespoord en verholpen voordat de camper de reguliere verhuur in gaat. Een soort generale repetitie, dus! Als tegenprestatie voor het wegbrengen en testen, wordt zo’n testdrive-camper tegen een zeer voordelig tarief aangeboden. In ruil voor die lage huurprijs, neem jij eventuele mankementjes voor lief. Ook krijg je pas ter plaatse te horen welk type camper jij toegewezen krijgt. Deze is wel gegarandeerd geschikt voor het aantal reizigers dat je vooraf hebt opgegeven.

  • Relocation 

Een relocation is een camper die van de ene verhuurlocatie naar de andere vervoerd moet worden. Het gaat hier meestal niet om een nieuwe camper, maar om een reguliere camper uit de bestaande vloot. Zo’n camper is bijvoorbeeld na een one-way ingeleverd op een locatie waar hij niet thuishoort. Ook wisselen jaarlijks tientallen campers van locatie op basis van vraag en aanbod. In de winter is Florida een populaire bestemming, in de zomer piekt het toerisme in het zuidwesten van Amerika. De verhuurder wil zo veel mogelijk campers kunnen inzetten in de drukst bezochte regio’s. Om die reden worden in het (vroege) voorjaar vaak wegbrengcampers vanuit Florida aangeboden en in het (vroege) najaar wegbrengcampers vanuit zuidwest-Amerika. Het kan ook gaan om campers die wat ouder zijn en daarom uit de vloot gaan om vervangen te worden voor nieuwe(re). Deze campers moeten dan verplaatst worden naar een door de verhuurder gekozen locatie. 

 

WANNEER OP WEGBRENGCAMPERREIS

 

De meeste testdrive-campers worden aangeboden in het (vroege )voorjaar. Een relocation kun je vaak zowel in het (vroege) voorjaar als het (late) najaar boeken. Een wegbrengcamper wordt meestal aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief. Dit doet de verhuurder natuurlijk niet voor niks. In de populaire reisperiodes worden deze campers logischerwijs gewoon verhuurd. Het reizen in het voor- en najaar hoeft geen probleem te zijn. Wel is het belangrijk even stil te staan onder welke omstandigheden jij wilt reizen. Wees je voordat je overgaat tot het boeken van een wegbrengspecial, bewust van de nadelen die kleven aan reizen buiten het seizoen. 

  • Het weer

De weersomstandigheden in het voor- en naseizoen kunnen van invloed zijn op de manier hoe jij je reis beleeft. Die zonnige foto’s die je in de reisbrochure ziet? Die zijn in het hoogseizoen genomen. Als je ervoor kiest om een wegbrengcamper te boeken buiten de zomermaanden, kun je te maken krijgen met lage temperaturen en zelfs vorst. De blauwe meren kunnen nog bevroren zijn en soms zul je je route aan moeten passen, zodat je het betere weer op kunt zoeken. Ook de invloed van de voorgaande winter kan van invloed zijn. Na een milde winter kun je eerder profiteren van de natuur die ontluikt en andersom: na een strenge winter duurt het langer voordat de natuur ‘klaar’ is. Elk seizoen heeft z’n bijzondere en mooie eigenschappen, waardoor de bestemming eigenlijk altijd mooi is. Als je verwachting maar realistisch is!  

  • Campings

Op wegbrengcamperreis in het (vroege) voorjaar of (late) najaar? Het aanbod van een wegbrencamper wordt niet afgestemd op campings die wel of niet open zijn. Houd er rekening mee dat nog niet alle campings geopend zijn. Voor veel campingeigenaren is het niet rendabel om hun voorzieningen te openen als er weinig tot geen toeristen komen. Om die reden zul je vooraf goed moeten plannen waar je gaat overnachten. Reisafstanden kunnen groot zijn als er in de buurt geen toegankelijke camping te vinden is, of je zult het moeten doen met een plekje zonder faciliteiten. Reizen in deze periode kan dus wat avontuurlijker zijn. Even geen faciliteiten is echt niet zo erg. Een andere alternatieve overnachtingsplek als boondocking en harvesthosts kan ook een optie zijn. Bekijk de mogelijkheden die bij je passen.  

  • Campervoorzieningen

Aan het eind van het hoogseizoen worden campers winterklaar gemaakt (‘winterized’) door de verhuurder tot er geen bevriezingsgevaar meer is. Water- en afvoersystemen worden leeggelaten en gevuld met antivries om te voorkomen dat leidingen bevriezen. Als je in het (vroege) voorjaar of (late) najaar op pad gaat met een wegbrengcamper, kan het zijn dat deze ‘winterized’ is. Dat betekent dat je bent aangewezen op de douche- en toiletfaciliteiten op campings. Maar die zijn, zoals je hierboven gelezen hebt, beperkt geopend.

 

Let op: bij het aanbieden van een relocation, wordt er met deze beperkingen geen rekening gehouden. Het doen van research is jouw eigen verantwoordelijkheid. Ga na wat voor weer het is op de plaats van bestemming, of er op basis daarvan een kans is dat je een camper toegewezen krijgt die ‘winterized’ is en of er campings open zijn en bepaal hoe bezwaarlijk je deze beperkingen vindt. Op basis daarvan is het aan jou om te beslissen of je aan dit avontuur wilt beginnen. In ons blog ‘Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen’, lees je meer over dit onderwerp.

 

DE ROUTE

 

Je kiest voor een wegbrengcamper. Welke route ga je dan rijden? Dat is aan jou! Je ophaal- en inleverlocatie liggen wel vast. Als jij zorgt dat je de camper op de afgesproken dag inlevert op de juiste locatie, mag je zelf invullen via welke route je daar naartoe rijdt. We hebben voor veel routes suggesties die je daarbij kunnen helpen. Om deze te bekijken, selecteer je in het menu 'Onze bestemmingen', het land waar je doorheen wilt reizen en vervolgens 'Reisinspiratie'. Houd er rekening mee dat extra gereden kilometers voor eigen rekening zijn als ze buiten de inbegrepen hoeveelheid vallen.     

  • Ophaal- en inleverlocatie bij een testdrive

Bij een testdrive start je camperreis meestal in de buurt van Chicago: daar zijn de meeste camperfabrikanten gevestigd. Je haalt de nieuwe wegbrengcamper op bij een pop-uplocatie in de buurt van de fabriek. Waar de camper naartoe moet, is heel verschillend. Zo kan je eindbestemming Los Angeles zijn, maar net zo goed Seattle of San Francisco. Als wij een testdrive aanbieden, geven wij aan op welke bestemming de wegbrengcamper moet worden ingeleverd. Dat weet je dus bij boeking. 

Let op: de faciliteiten en de personele bezetting op een pop-uplocatie wijken vaak af van die van een gewone verhuurlocatie omdat het een tijdelijke locatie is. De persoonlijke aandacht en instructie die je krijgt op een pop-uplocatie is vaak snel en sober en wordt uitgevoerd door tijdelijk personeel. Er moeten in korte tijd veel campers worden uitgegeven en daardoor is er minder tijd voor persoonlijke vragen en uitgebreide uitleg..

  • Ophaal- en inleverlocatie bij een relocation

Bij een relocation breng je een camper vanuit een (vaste) standplaats naar een locatie waar het hoogseizoen binnenkort van start gaat. Dat kan vanuit een hoofdlocatie zijn waar de campers voor de winter gestald waren, waarna de campers uitwaaieren naar de locaties waar deze in de zomermaanden verhuurd gaan worden. Of juist andersom in het najaar waar campers na de zomer voor groot onderhoud teruggaan naar een hoofdlocatie. Bij het aanbieden van een relocation, geven wij aan wat het begin- en eindpunt van de reis is. Je weet dus altijd waar jij je camper ophaalt en waar deze naartoe moet. Het is meestal vanuit een bestaande ophaallocatie van de betreffende verhuurder en dus kun je ook de reguliere service en aandacht verwachten. Let op: Na een lange periode van stilstand in de winter, kan het zijn dat jouw camper wat opstartproblemen heeft. Breng je in het najaar een camper terug naar de hoofdlocatie? Dan kan het zijn dat deze bestaande schade heeft die 'thuis' gerepareerd zal worden. Uiteraard kun je onderweg altijd aanspraak maken op de roadassistance van de verhuurder. 

 
VERWACHTING

 

Wegbrengcampers zijn vanwege de relatief lage prijs enorm populair. Wie wil er niet voordelig op camperreis? Deze reizen zijn eigenlijk altijd binnen een mum van tijd uitverkocht. Helaas merken we dat onze klanten zo’n overeenkomst niet altijd met de juiste verwachtingen aangaan. Een wegbrengspecial is niet voor niks relatief goedkoop: je kunt zo’n reis niet vergelijken met een reguliere campervakantie. Realiseer je voor je boekt goed dat je buiten het seizoen op vakantie gaat en welke consequenties dat heeft. Boek jij een nieuwe wegbrengcamper? ‘Nieuw’ is geen synoniem voor ‘goed’. Jouw camper kan nog mankementen vertonen: aansluitingen die lekken, kastjes die niet goed sluiten, schroefjes die niet strak genoeg zijn aangedraaid, kitranden die ontbreken, noem maar op. Ook de geur van ‘nieuw’ wordt door sommige mensen als vervelend ervaren.

 

CONCLUSIE

 

Met de juiste mindset en verwachting, kun jij met een nieuwe wegbrengcamper of relocation tegen een zeer gunstige prijs een fantastische camperreis maken. Heb je echter geen zin om proefkonijn te zijn of wil je weinig concessies doen? Dan kun je beter een reguliere camperreis boeken. Een wegbrengspecial is relatief goedkoop, maar in feite weggegooid geld als de reis uiteindelijk niet aan je wensen heeft voldaan. Vraag je zelf dus af wat voor jou belangrijker is: de ideale reis onder de beste omstandigheden waar je zelf invloed op hebt of een gaaf camperavontuur met wat kanttekeningen tegen een hele gunstige prijs. Als je geneigd bent voor de eerste optie te kiezen of als een camperreis voor jou een once in a lifetime-ervaring is, raden we je aan om te kiezen voor een gewone campervakantie. Die kunnen we wél volledig naar jouw persoonlijke wensen inrichten en hoeft als je op tijd boekt helemaal niet zoveel duurder te zijn. Zeker niet als je bedenkt dat je grote en relatief oninteressante afstanden kunt vermijden waardoor je bespaart op kilometers en brandstof. Je kostbare vakantietijd kun je meteen besteden in de regio waar je interesse ligt. Lijkt het je juist leuk om een route te rijden die niet zo voor de hand ligt en vind je het fijn om grote drukte te vermijden? Stel je niet te hoge eisen en gaat het je om het avontuur? Dan is een wegbrengcamper voor jou een ideale en betaalbare keus. Het spreekwoord gaat: op ieder potje past een dekseltje en voor elke camperaar is een geschikt soort camperreis.   

 

RESERVEREN


Nog steeds enthousiast? De actuele aanbiedingen voor nieuwe wegbrengcampers vind je aan de rechterzijde van deze pagina. Ook kun je ze vinden tussen het reisaanbod onder de bestemmingen Amerika en Canada. Wegbrengspecials zijn normaliter snel uitverkocht. Zie je momenteel geen wegbrengdeal online staan? Wij hebben hiervoor geen wachtlijst. Wel kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zodra wij van de verhuurbedrijven wegbrengspecials voor het komende seizoen mogen aanbieden, word je hier via de nieuwsbrief van op de hoogte gebracht. 

 

Aanvullende voorwaarden

Voor wegbrengcampers gelden naast de Travelhome- en de ANVR voorwaarden ook aanvullende voorwaarden. Deze kun je ook terugvinden op het boekingsformulier, waar je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Aanvullende voorwaarden

Veelgestelde vragen

Wat is Run of Fleet? Wanneer komen de wegbrengcampers? Is er een wachtlijst voor wegbrengcampers? Zijn alle campings geopend in het vroege voorjaar?

hier vind je er antwoord op

Reisverslag Kasper & Erna

19-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - New York
Camperhuur: El Monte RV

lees dit reisverslag

Reisverslag Dick & Nancy

30-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - San Francisco
Camperhuur: Road Bear RV

Lees dit reisverslag

Reisverslag Astrid & Erik

24-daagse wegbrengcamperreis
Minneapolis - Las Vegas
Camperhuur: Apollo/Star RV

Lees dit reisverslag

Reisverslag Freek & Sylvia

23-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - Los Angeles
Camperhuur: El Monte RV

lees dit reisverslag