Wegbrengcampers

 

WAT IS EEN WEGBRENGCAMPER?

Enkele keren per jaar biedt Travelhome haar klanten de mogelijkheid om tegen een laag tarief een camper naar een door de verhuurder gekozen locatie te brengen. De meeste wegbrengcampers worden aangeboden in Amerika, maar ook camperverhuurders in Canada en Nieuw-Zeeland stellen zo nu en dan wegbrengcampers beschikbaar.

 

Filmpje: THL

SOORTEN WEGBRENGCAMPERS

Er zijn twee soorten wegbrengcampers: 

  • Testdrives (nieuwe fabriekscampers) 

Bij een testdrive rijd je een nieuwe fabriekscamper vanuit een pop-up locatie naar een verhuurstation. Deze gloednieuwe wegbrengcamper rolt net van de band en is in principe klaar voor gebruik. Als eerste huurder maak je een testrit voordat de camper aan de vloot wordt toegevoegd. Je constateert of de camper in orde is of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Alle mankementjes waar jij onderweg tegenaan loopt, worden tijdens een testdrive worden opgespoord.

  • Relocations (campers uit de bestaande vloot)

Een relocation is een camper die van de ene verhuurlocatie naar de andere vervoerd moet worden. Het gaat hier meestal om een gebruikte camper uit de bestaande vloot. Jaarlijks wisselen tientallen campers van locatie op basis van vraag en aanbod. Ook oudere campers die vervangen gaan worden kunnen worden aangeboden als relocation.

 

A-klasse camper | Travelhome Campervakanties

Foto: El Monte

WANNEER OP WEGBRENGCAMPERREIS

De meeste testdrive wegbrengcampers worden aangeboden voor een reis in het (vroege) voorjaar. Een relocation wegbrengcamper kun je vaak zowel voor het (vroege) voorjaar als het (late) najaar boeken.

OPHAALLOCATIES EN INLEVERLOCATIES

De meeste camperfabrikanten zijn gevestigd in de buurt van Chicago. Bij een testdrive haal je je nieuwe wegbrengcamper op bij een pop-uplocatie in de buurt van de fabriek. Bij het boeken kies je de gewenste eindbestemming. De verhuurder geeft ons een aantal locaties door waar de wegbrengcampers moeten worden ingeleverd. Het is niet mogelijk om de eindbestemming tussentijds de wijzigen. Veel voorkomende eindbestemmingen voor testdrives zijn Los Angeles, San Francisco, Seattle, New York, Denver, Orlando en Las Vegas.

 

Bij een relocation haal je een camper op bij een (vaste) standplaats van de verhuurder. Je rijdt bijvoorbeeld een camper vanuit de winterstalling naar een locatie waar deze in de zomermaanden verhuurd wordt. Of je brengt een camper na de zomer naar een hoofdlocatie voor groot onderhoud. Bij het aanbieden van een relocation geven wij aan wat het begin- en eindpunt van de reis is. Je weet dus altijd vooraf waar jij je camper ophaalt en waar deze naartoe moet.

 

Grand Canyon State | Travelhome Campervakanties

(Foto: Road Bear)

DE ROUTE

Als jij zorgt dat je de camper op de afgesproken dag inlevert op de afgesproken locatie, mag je zelf invullen via welke route je daar komt. We hebben een aantal routesuggesties die je kunt gebruiken ter inspiratie. Om deze te bekijken, selecteer je in het menu 'Onze bestemmingen', het land waar je doorheen wilt reizen en vervolgens 'Reisinspiratie'. Houd er rekening mee dat extra gereden kilometers voor eigen rekening zijn als ze buiten de inbegrepen hoeveelheid vallen.

 

CanaDream

Foto: CanaDream

IS EEN WEGBRENGCAMPER IETS VOOR MIJ?

Met de juiste mindset en verwachting kun jij met een nieuwe wegbrengcamper of relocation tegen een zeer gunstige prijs een fantastische camperreis maken. Maar wil je geen proefkonijn zijn en/of weinig concessies doen? Dan kun je beter een reguliere camperreis boeken. Een wegbrengspecial is relatief goedkoop, maar weggegooid geld als de reis uiteindelijk niet aan je wensen voldoet.

 

Vraag jezelf af wat voor jou belangrijker is: de ideale reis onder de beste omstandigheden waar je zelf invloed op hebt óf een gaaf camperavontuur met wat kanttekeningen tegen een hele gunstige prijs.

 

Als een camperreis voor jou een once in a lifetime-ervaring is, raden we je aan om te kiezen voor een gewone campervakantie. Die kunnen we wél volledig naar jouw persoonlijke wensen inrichten en hoeft als je op tijd boekt helemaal niet zoveel duurder te zijn. Zeker niet als je bedenkt dat je grote en relatief oninteressante afstanden kunt vermijden waardoor je bespaart op kilometers en brandstof. Je kostbare vakantietijd kun je meteen besteden in de regio waar je interesse ligt.

 

Lijkt het je juist leuk om een route te rijden die niet zo voor de hand ligt en vind je het fijn om grote drukte te vermijden? Stel je niet te hoge eisen en gaat het je om het avontuur? Dan is een wegbrengcamper voor jou een ideale en betaalbare keus. Het spreekwoord gaat: op ieder potje past een dekseltje en voor elke camperaar is een geschikt soort camperreis!

 

Valley of the Gods | Travelhome Campervakanties

Foto: Road Bear

VOORDELEN VAN EEN WEGBRENGCAMPER

Op camperreis tegen een relatief laag bedrag en de toeristenstroom ontwijken: dat zijn de twee grote voordelen van een camperreis buiten het seizoen met een wegbrengcamper.

 

Het reizen in het (vroege) voor- of najaar hoeft geen probleem te zijn. Het heeft zelfs wel wat: je hebt natuurparken voor jou alleen en geniet in alle rust van de mooiste plekjes. Wel is het belangrijk stil te staan onder welke omstandigheden jij wilt reizen.

MOGELIJKE NADELEN VAN EEN WEGBRENGCAMPER

Wegbrengcampers zijn vanwege de relatief lage prijs enorm populair en vaak binnen een mum van tijd uitverkocht. Helaas merken we dat onze klanten zo’n overeenkomst niet altijd met de juiste verwachtingen aangaan.

 

Een wegbrengspecial is niet voor niks relatief goedkoop: je kunt zo’n reis niet vergelijken met een reguliere campervakantie. ‘Nieuw’ is geen synoniem voor ‘goed’. Jouw camper kan nog mankementen vertonen: aansluitingen die lekken, kastjes die niet goed sluiten, schroefjes die niet strak genoeg zijn aangedraaid, kitranden die ontbreken, noem maar op. Ook de geur van ‘nieuw’ wordt door sommige mensen als vervelend ervaren.

 

Andere nadelen kunnen zijn:

  • De weersomstandigheden in het voor- en naseizoen kunnen van invloed zijn op de manier hoe jij je reis beleeft. Buiten de zomermaanden kun je te maken krijgen met lage temperaturen en zelfs vorst. Misschien moet je onderweg je route aanpassen om beter weer op te zoeken. Dit vraagt enige flexibiliteit. Bij het aanbieden van een wegbrengcamper, wordt er met deze beperkingen geen rekening gehouden. Het doen van research naar de weersomstandigheden is jouw eigen verantwoordelijkheid.
  • Na een strenge winter, is de natuur misschien nog niet ontluikt op het moment dat jij op reis gaat. Blauwe meren kunnen bijvoorbeeld nog bevroren zijn. Toch heeft elk seizoen zeker z’n bijzondere en mooie eigenschappen. Als je verwachting maar realistisch is!
  • Campers die worden opgeleverd in een gebied waar bevriezingsgevaar dreigt, worden winterklaar gemaakt (‘winterized’) door de verhuurder of fabrikant. Water- en afvoersystemen worden leeggelaten en gevuld met antivries. Als je in het (vroege) voorjaar of (late) najaar op pad gaat met een wegbrengcamper, kan deze ‘winterized’ zijn. Bij een testdrive is de camper bijna altijd winterized. Je kunt de camper, wanneer de temperaturen het toelaten, in je eigen tijd laten de-winterizen. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
  • Het aanbod van een wegbrengcamper wordt niet afgestemd op campings die wel of niet open zijn. Voor veel campingeigenaren is het niet rendabel om hun voorzieningen te openen als er weinig tot geen toeristen komen. Om die reden zul je vooraf goed moeten plannen waar je gaat overnachten. Reisafstanden kunnen groot zijn als er in de buurt geen toegankelijke camping te vinden is, of je zult het moeten doen met een plekje zonder faciliteiten. Reizen in deze periode kan dus wat avontuurlijker zijn.
  • Bij een testdrive wijken de faciliteiten en de personele bezetting vaak af van die van een gewone verhuurlocatie omdat deze worden uitgegeven op een tijdelijke locatie. De persoonlijke aandacht en instructie die je krijgt op een pop-uplocatie is vaak snel en sober en wordt uitgevoerd door tijdelijk personeel. Er moeten in korte tijd veel campers worden uitgegeven en daardoor is er minder tijd voor persoonlijke vragen en uitgebreide uitleg.
  • Bij een testdrive neem je mankementjes voor lief. Ook hoor je pas ter plaatse welk campertype je toegewezen krijgt. Deze is wel gegarandeerd geschikt voor het geboekte aantal reizigers. 
  • Na een lange periode van stilstand in de winter, kan het zijn dat jouw camper wat opstartproblemen heeft. Breng je in het najaar een camper terug naar de hoofdlocatie? Dan kan het zijn dat deze bestaande schade heeft die 'thuis' gerepareerd zal worden. Uiteraard kun je onderweg altijd aanspraak maken op de road assistance van de verhuurder. 

El Monte Fleet | Travelhome Campervakanties

Foto: El Monte

RESERVEREN

Nog steeds enthousiast? De actuele aanbiedingen voor nieuwe wegbrengcampers vind je aan de rechterzijde van deze pagina.

 

Wegbrengcampers zijn normaliter snel uitverkocht. Helaas hebben wij geen wachtlijst. Zie je momenteel geen wegbrengdeal online staan? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zodra wij van de verhuurbedrijven wegbrengspecials voor het komende seizoen mogen aanbieden, word je hier via de nieuwsbrief van op de hoogte gebracht. 

Veelgestelde vragen

Wat is Run of Fleet? Wanneer komen de wegbrengcampers? Is er een wachtlijst voor wegbrengcampers? Zijn alle campings geopend in het vroege voorjaar?

hier vind je er antwoord op

Reisverslag Kasper & Erna

19-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - New York
Camperhuur: El Monte RV

lees dit reisverslag

Reisverslag Dick & Nancy

30-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - San Francisco
Camperhuur: Road Bear RV

Lees dit reisverslag

Reisverslag Astrid & Erik

24-daagse wegbrengcamperreis
Minneapolis - Las Vegas
Camperhuur: Apollo/Star RV

Lees dit reisverslag

Reisverslag Freek & Sylvia

23-daagse wegbrengcamperreis
Chicago - Los Angeles
Camperhuur: El Monte RV

lees dit reisverslag