De Rocky Mountain States: prachtig divers berggebied

Je stapt de camper uit en ruikt de verkwikkende geur van dennenbossen terwijl je de zuivere berglucht inademt. In de verte glinstert de sneeuw op de bergtoppen en er is geen wolkje in de lucht. Je doet je rugzak om en gaat op pad, de natuur in.

Een reis door de Rocky Mountain States is een droom die uitkomt voor avonturiers en natuurliefhebbers. Of je nu de majestueuze bergketens verkent, je verwondert over de kristalheldere meren of de rust van uitgestrekte bossen ervaart, deze staten bieden een eindeloze reeks ontdekkingen.

 

Foto: Travelhomie Tabitha stopte hier in het prachtige Grand Teton in de ochtend voor een koffiepauze

Welke staten vormen de Rocky Mountain States?

In deze betoverende regio, bestaande uit Arizona, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Utah en Wyoming, word je omringd door adembenemende landschappen. De torenhoge pieken van de Rocky Mountains sieren de horizon, terwijl nationale parken je uitnodigen om hun geheimen te ontdekken. Of je nu de grandeur van de Grand Canyon aanschouwt, de serene schoonheid van de Great Basin Desert ervaart, of de geschiedenis van Florissant Fossil Beds National Monument verkent, elke dag biedt een nieuwe, onvergetelijke ervaring.

Maar het zijn niet alleen de natuurlijke wonderen die deze reis zo betoverend maken. In steden als Denver, Las Vegas, Santa Fe en Salt Lake City ontdek je een rijke mix van cultuur, kunst, culinaire hoogstandjes en levendige gemeenschappen. Slenter door historische straten, geniet van lokale lekkernijen, en laat je meevoeren door de levendige cultuur en gastvrijheid van deze steden.

Een reis door de Rocky Mountain States is een ontdekkingsreis voor de zintuigen, een kans om te vertragen, te genieten van de pracht van de natuur en te worden betoverd door de diversiteit en schoonheid van dit adembenemende deel van de Verenigde Staten.

 

Foto: Verblijf vooral een extra nacht in 'Mile High City' Denver voor je de camper ophaalt

Het eerste nationale park: Yellowstone

Het oudste nationale park van Amerika, Yellowstone, is als een betoverend natuurlijk wonderland dat je diep in zijn mystieke ban houdt. Gelegen in het hart van de Rocky Mountain States, betovert Yellowstone bezoekers met zijn ongeëvenaarde pracht en geothermische fenomenen.

Yellowstone, opgericht in 1872, is de geboorteplaats van het concept van nationale parken. Het park is een uitgestrekt paradijs van opspuitende geisers, borrelende modderpoelen en turkooisblauwe warmwaterbronnen. Het geothermische landschap van Yellowstone biedt een blik in de krachten die de aarde vormen en is de thuisbasis van 's werelds beroemdste geiser, Old Faithful.

Wanneer je door Yellowstone dwaalt, word je omringd door uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en indrukwekkende berglandschappen. Het park herbergt een overvloed aan wilde dieren, waaronder bizons, elanden, beren en wolven, die de uitgestrekte graslanden doorkruisen.

Watervallen, zoals de Lower Falls van de Yellowstone-rivier en Gibbon Falls, zijn als natuurlijke juwelen die uit de wildernis tevoorschijn komen. Wanneer je met je camper door Yellowstone rijdt blijf je om iedere hoek iets moois zien, of het nu de kleurrijke poelen van het Upper Geyser Basin zijn, de serene schoonheid van Yellowstone Lake, of de grillige geologie van de Grand Canyon van de Yellowstone.

Foto: dit uitzicht mag je niet missen, de Grand Prismatic Spring Overlook

De camperreis van Loes door de Rocky Mountains

Travelhomie Loes ging al vaker naar de Rocky Mountains, de laatste keer in 2019. De uitgestrekte natuur, wilde dieren en de vele wandelmogelijkheden maken het voor haar een ideale bestemming. Van haar laatste reis heeft Loes voor ons een blog bijgehouden, lees hier alles over haar camperreis Rocky Mountains en Noordwest-Amerika.

 

Foto: Loes tijdens een van haar wandelingen in de Rocky Mountains

Facts & Figures

TOTALE OPPERVLAKTE:

De Rocky Mountain-staten beslaan gezamenlijk meer dan 1,6 miljoen vierkante kilometer aan prachtige natuurlijke landschappen. Hier wonen ongeveer 25 miljoen mensen dus is er meer dan genoeg ruimte.

BESTE REISTIJD:

De klimaten variëren sterk in deze regio, van woestijnklimaat in Arizona en Nevada tot bergklimaten met koude winters en milde zomers in de hogere delen van de staten. Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met september de beste om het gebied te bezoeken.

WIST JE DAT?

  • De Rockies bevatten enkele van 's werelds bekendste nationale parken, waaronder Yellowstone, Grand Teton en Rocky Mountain National Park.
  • Het gebied staat bekend om zijn wilde dieren, waaronder bizons, elanden, beren, en verschillende soorten vogels en vissen.
  • Utah heeft enkele van de meest spectaculaire rotsformaties ter wereld in Arches en Zion National Park.
  • New Mexico heeft een rijke artistieke traditie, en Santa Fe is een belangrijk centrum voor kunst en cultuur.

Foto: Heerlijk kamperen in de bossen met een kampvuur voor de koudere avonden

Reisexpert Tabitha vertelt:

De Rocky Mountains maken indruk door hun uitgestrekte ongereptheid. Van het spotten van beren, de spuitende geisers en kleurende poelen in Yellowstone National Park, de besneeuwde bergtoppen in Grand Teton tot de uitgestrekte duinen van Great Sand Dunes National Park. De gebied is enorm groot en enorm divers. Een echte must see voor iedere natuurliefhebber. Een van onze reizen ging vanuit het oostelijke Des Moines, via onder andere het Badlands National Park en Mount Rushmore naar het indrukwekkende Yellowstone National Park en verder naar het zuiden om te eindigen in San Diego. Hier lees je ons reisverslag van deze heerlijke camperreis door Amerika.

Foto: collega Karlijn met haar man op camperreis door de Rockies

Rocky Mountain National Park

Het Rocky Mountain National Park in Colorado betovert de zintuigen met zijn bergachtige landschappen en uitgestrekte wildernis. Dit nationale park, dat werd opgericht in 1915, is een juweel in de Rocky Mountain States en biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden.

Bij het betreden van het park word je begroet door majestueuze bergtoppen, met Longs Peak als de meest iconische piek die de lucht doorboort. Het park herbergt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van schilderachtige meren tot uitdagende bergtoppen. De paden worden geflankeerd door wilde bloemen en alpenweiden, die in de zomer in een kleurrijke bloemenzee veranderen.

Een hoogtepunt van het Rocky Mountain National Park is Trail Ridge Road, een schilderachtige weg die je naar ongekende hoogten voert. Onderweg kun je stoppen bij uitzichtpunten die panoramische vergezichten bieden op de omliggende bergen en valleien. Het is een onvergetelijke rit die je meeneemt naar de hoogste verharde pas in de Verenigde Staten.

Het park is ook de thuisbasis van een gevarieerde verzameling wilde dieren, waaronder elanden, bizons, marmotten en bergleeuwen. Het observeren van wilde dieren in hun natuurlijke habitat is een opwindende ervaring voor bezoekers.

 

Foto: Rocky Mountain National Park, vanuit Denver ben je er zo