15-daagse camperreis Toronto

Combineer de mooiste natuur en steden van Oost-Canada

Travelhome Campervakanties Niagara Falls
  • Twee nachten in het centrum van Toronto
€ 1.349 p.p.

15-DAAGSE CAMPERREIS TORONTO
Combineer de mooiste natuur en steden van Oost-Canada

 

Geniet van een prachtige road trip door Oost-Canada. Tijdens deze 15-daagse camperreis bezoek jij de Niagara Watervallen, ontdek je o.a. bruisende steden als Toronto, Montreal en Ottawa én ga je elanden en beren spotten in Algonquin Provincial Park.

 

Na je vlucht vanaf Amsterdam, land jij op Canadese bodem in Toronto. De komende twee nachten verblijf jij in een hotel, dus je hebt alle tijd om de grootste stad van Canada te ontdekken. Laat je bagage achter in je kamer en bezoek het uitkijkplatform van de wereldberoemde tv-toren CN Tower, waar je door de glazen vloer ruim 350 meter naar beneden kijkt. Snuif cultuur in één van de vele musea of huur fietsen en rijd langs Kensington Market en Waterfront.

 

Uitgekeken in Toronto? Hoewel je vast langer had willen blijven, is het op de derde dag van jouw vakantie tijd om je camper op te halen bij de verhuurder. Na een uitgebreide uitleg kan jouw camperreis echt beginnen! Je hebt alle vrijheid om je rondreis in te richten zoals jij dat wilt, maar één ding mag zeker niet ontbreken: de majestueuze Niagara Falls. Wissel de uitgestrekte meren, kliffen en grotten van Bruce Peninsula National Park af met bruisende steden als Montreal en Ottawa. In die laatste stad bezoek je parlementsgebouw Parliament Hill, koop je ambachtelijke lekkernijen op ByWard Market en wandel je langs Rideau Canal, een kanaal oorspronkelijk ontworpen voor stoomschepen, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

 

Wildlife spotten? Dat kan in Algonquin Provincial Park, waar o.a. elanden en beren leven. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets of in een kano terwijl je probeert deze dieren te spotten. Boek een campingplaats midden in de natuur en ontwaak met het geluid van tjirpende vogels en een kabbelende rivier.

 

Zet koers naar Nova Scotia met zijn vele vissersdorpjes. Gooi je hengel uit in Shag Harbour of ga op zoek naar de piratenschat die begraven zou liggen op Oak Island. Geluk gehad? Vier je nieuw verworven rijkdom met een maaltijd van kreeft. Nova Scotia staat bekend om de kreeftenvisserij, dus de delicatesse bereiden kunnen de inwoners als geen ander! Kenmerkend aan de provincie is het grote verschil tussen de getijden. In de Bay of Fundy zit wel 16 meter tussen eb en vloed! Ga op walvistour of maak een hike langs de ruige kustlijn. Een mooie fotospot is vissersdorp Peggy’s Cove met haar beroemde vuurtoren en schilderachtige huisjes. De aanwezigheid van verschillende universiteiten, maakt provinciehoofdstad Halifax een gezellig en bruisend oord. De enorme haven zorgt nog altijd voor een grote bron van inkomsten en is met zijn vele historische werven, handelsposten en magazijnen het bezoeken meer dan waard. De Britten gebruikten Privateers Warehouse om gesmokkelde Amerikaanse goederen op te slaan, die van Napoleon het land niet in mochten. Ook leuk om te zien: de enorme cruiseschepen die aanmeren bij Pier 21.

 

Op de 14e dag van jouw camperreis, zorg je dat je terug in Toronto bent. Aan jouw camperreis door Oost-Canada is bijna een einde gekomen. Na het inleveren van je camper ga je richting de luchthaven van Toronto. Met een koffer vol nieuwe kleding en een hoofd vol herinneringen, stap je op Toronto Pearson Airport aan boord van je terugvlucht naar Amsterdam. Onderweg geniet je na van je fantastische reis terwijl je bedenkt je wat je volgende bestemming wordt.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen