Bezienswaardigheden - Portugal

Ontdek je met

Susanne

Inge

Helmi

Travelhome | Camper huren Portugal

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpStedenStranden
Filters toepassen
<
2 / 2
Het strand bij  Praia de Bordeira  ligt aan de zuidwestkust van  Portugal  en hierdoor ook aan de Atlantische Oceaan. Het strand wordt ook weleens de Praia de Carrapateira genoemd, omdat het strand heel dicht bij het dorp Carrapateira ligt.  Vlakbij het strand ligt een parkeerplaats waar je met de camper kunt kamperen. Vanaf deze parkeerplaats kun je twee wandelingen maken naar het strand. De ene wandeling loopt gedeeltelijk over vlonders en komt uit in de zandduinen. De andere loopt al slingerend omhoog via een geasfalteerde weg. Eenmaal bij het prachtige brede goudgele strand, geniet je van het wijdse uitzicht. Bij laagwater is het strand zelfs nog breder, waardoor het zelfs tot één van de breedste stranden van de Algarve behoort.  Praia de Bordeira  is vooral erg populair bij surfers en bodyboarders. De wind is hier vaak erg gunstig voor het gebruik van vliegers. In dit gebied zijn veel zandduinen en daardoor zijn er ook best wel wat beschutte plekjes te vinden. Op een zonnige dag is het hier daarom goed vertoeven. Toch teveel zon? Huur dan een parasol bij een lokaal strandtentje, voor wat schaduw.  Al met al is  Praia de Bordeira  wat ons betreft een hele gezellige plek om een stranddag te plannen. Of je nu lekker door de duinen wilt wandelen, de wind wilt vangen met een vlieger of bodyboard of gewoon lekker aan het strand wilt liggen: alles is mogelijk.
Lees verder…
Het voormalige vissersdorp Praia do Carvoeiro  is erg populair bij de reizigers, die met de camper door de Algarve trekken. Niet voor niets. In de omgeving van het dorp zijn ontzettend veel leuke verborgen juweeltjes te vinden en het is daardoor een perfecte uitvalsbasis voor een trip met de camper.  Praia do Carvoeiro ligt in een prachtige baai, te midden van kleurrijke rotsen. Het dorp is zelf grotendeels op een enorme steile rots gebouwd en dat zorgt voor een heel mooi uitzicht.  Het gezellige centrum is makkelijk bereikbaar en vanaf de boulevard loop je zo het strand op, de Praia do Carvoeiro, waar de felgekleurde vissersbootjes in het water dobberen.  In de hoofdstraat vind je leuke, gezellige restaurantjes, barretjes en souvenirwinkeltjes. Gezellige terrassen zorgen voor een gemoedelijke sfeer en de lokale bevolking is meer dan vriendelijk en altijd enthousiast. Bij een lokaal authentiek restaurantje eet je voor een relatief klein bedrag de lekkerste verse originele Portugese vismaaltijden.  Wanneer je zelf verse producten gaat kopen, parkeer je de camper bij de kleine markthal, de Mercado Municipal. Hier kun je terecht voor allerlei boodschappen zoals vis, fruit, groenten, brood en kaas.  Het dorp leent zijn naam door het woord ‘Caboiere’, wat in Portugal kenmerkend is voor een dorp waar veel vissers wonen.  Vanaf het centrum kun je een prachtige wandeling langs de kust maken. Er is een verhoogd houten vlonder wandelpad vanwaar je perfect langs de kliffen kunt lopen en kunt genieten van het geweldige uitzicht over de baai en de oceaan.  Een plek die bij de meeste toeristen onbekend is is Praia da Estaquinha, op zo’n 15 minuten rijden met de camper. Slechts een aantal uur per dag kun je deze verborgen plek bezoeken, doordat de toegang onbereikbaar is tijdens vloed.   MET DE CAMPER OVERNACHTEN NABIJ PRAIA DO CARVOEIRO kamper met de kamper nabij het vissersdorpje Praia Do Carvoeiro is geen straf. Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten nabij het dorpje. Een aanrader is Algarve Camping Car Park . De camping ligt op een half uurtje rijden van Praia Do Carvoeiro. Het is een middelgrote camping in een natuurlijke omgeving.
Lees verder…
Sagres ligt vlakbij het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland en wordt door sommigen ook wel “het einde van de wereld” genoemd. Op de kaap staat een mooie vuurtoren die typerend is voor de omgeving: deze staat letterlijk op het meest zuidwestelijke deel van het Europees continent. Vanuit Sagres heb je prachtig uitzicht over zee. De kustlijn heeft aparte vormen en de mooie rotsformaties zijn erg sprekend en apart.   Sagres  biedt zonaanbidders en surfers mooie stranden. Het dorpje is gezellig en heeft een rijke geschiedenis. De omgeving van Sagres is heel bijzonder vanwege de vele ruïnes. Een grote aardbeving in 1755 richtte helaas veel schade aan. In het verleden vonden er in de buurt van  Sagres  verschillende zeeslagen plaats en Prins Hendrik (de zeevaarder) staat hier bekend als de stichter van Sagres. Hij richtte er een school op voor zeevaarders.    CAMPERREIS SAGRES Op nog een 2 kilometer lopen van Sagres ligt de Orbitur-Camping Sagres . Een prima camping waar je kunt verblijven om Sagres te bezoeken. Vanaf de camping heb je directe toegang tot het strand, waar je verschillende wateractiviteiten kan ondernemen. 
Lees verder…
Het westelijk deel van de Algarve is verreweg het meest populair onder de toeristen. Maar tijdens een camperreis door Portugal en de Algarve mag een bezoek aan het oostelijk gelegen Tavira wat ons betreft zeker ook niet ontbreken. Tavira is een authentiek Portugees stadje, ten oosten van de grotere badplaats (en aanvlieghaven) Faro en kent vele typische kenmerken zoals de witte huisjes, de smalle steegjes, gezellige pleintjes met restaurantjes en de Moorse sferen.  Het oude en nieuwe gedeelte van Tavira wordt verbonden met een mooie oude Moorse brug, de Ponte Romana en deze is hierdoor het middelpunt van de stad. De brug verbindt de oost- en westoever van de stad en overspant de rivier de Rio Gilâo. Vanaf hier wandel je door de straatjes, waar de vriendelijke lokale bevolking je graag ontmoet op één van de gezellige terrasjes. Op een zonnige dag speelt men hier ook graag de accordeon en dat zorgt voor een heerlijk gevoel van de Portugese cultuur.  De traditionele ‘portas de reixa’, de deuren met traditioneel houtvlechtwerk, zijn typisch en kenmerkend voor de stad. Het is een erfenis van de Arabieren en kooplieden die hier ooit verbleven en ze geven Faro een heuse oosterse unieke charme. De stad kreeg hierdoor ook wel eens de bijnaam ‘Het Venetië van de Algarve’.  Tavira is tevens bekend om de velen kerken en kerktorens. De hoofdstraat van Faro , de Avenida da Liberdade herbergt er een aantal en vanaf hier kun je tevens genieten van de Portugese banketbakkerijen. Portugezen zijn dol op zoetigheden en vooral de bladerdeeggebakjes gevuld met room kun je hier proeven.    KAMPEREN BIJ TAVIRA Kamperen bij Tavira kan bij verschillende campings. Camping Algarve Motorhome Park Tariva ligt gelegen op een ideale locatie. De camping ligt vlak bij een winkelcentrum, vanaf de camping heb je makkelijk toegang tot de stranden van Tavira. 
Lees verder…
Tijdens een rondreis met de camper door de Algarve is een bezoek aan de grot van Benagil bijna een must, wat ons betreft. De sprookjesachtige omgeving is werkelijk machtig om te bezoeken.  Vanaf Portimao kunnen we bijvoorbeeld een boottocht adviseren naar deze unieke grot. Al varend langs de grillige kustlijnen vaar je allerlei baaien in. Ook bewonder je een aantal grotten vanaf de boot. Het meest indrukwekkend is vaak toch wel de grot van Benagil, lokaal bekend als de Praia de Benagil.  De prachtige kalksteenrotsen hebben diverse doorkijken, waardoor het licht naar beneden valt en de lichtstralen geven een prachtig effect.  De grot kun je tevens vanaf boven bewonderen. Je loopt via een wandelpad vanaf het strand naar het uitkijkpunt en kijkt vervolgens zo van bovenaf de grot in. Een andere leuke vrijere manier om de grot te bekijken is het huren van een kajak. Het geeft je veel meer tijd en vrijheid. Let wel: er varen dus veel bootjes in dit gebied en de golven kunnen dus soms wel wat intenser zijn daardoor. Ga dus zeker goed voorbereid op pad.  De camper kun je makkelijk parkeren bij het verhuurbedrijf van de kajaks. De grot komt op verschillende lijsten terug als ‘One of the most coolest caves’ op aarde. Hierdoor is het ook een wat drukkere toeristische bestemming geworden. Het kan er soms erg druk zijn, vooral in de zomermaanden.  Tijdens onze boottocht (in augustus) viel het ons op dat de diverse bootjes elkaar veel ruimte gaven en iedereen zo voldoende tijd had om de grot goed te bekijken en te fotograferen. De grot is echt prachtig en adembenemend.   
Lees verder…
De hoofdstad van de Alentejo-regio, Évora, is een relatief kleine stad die bekendstaat om haar lange geschiedenis. Er zijn diverse gebouwen uit zowel de 16e als de 18e eeuw te bezichtigen en niet alleen daardoor is Évora opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad dateert uit de Romeinse tijd en die sfeer ademt de stad nog altijd uit.  Het beste parkeer je de camper aan de rand van de stad, op één van de velen ruime parkeerplaatsen. Vanaf hier wandel je door de mooie smalle straatjes met de typische witte huisjes en de mosterdgele accenten. De stad is omringd door dikke vestingmuren en dat maakt de Romeinse sfeer helemaal af.  Je kunt er ook nog een tempel uit de Romeinse tijd bekijken. De tempel is grotendeels gerestaureerd en bestaat uit verschillende zuilen en is op het hoogste punt van de stad gebouwd.  Vanaf het centrale plein, de Praça do Giraldo, in het historische centrum van de stad kun je de Moorse sferen goed opsnuiven. De kerk Igreja de Santo Antão en de marmeren fontein zijn veel gefotografeerde plekken op het levendige plein. Hier zijn tevens verschillende gezellige terrassen gevormd door de lokale restauranteigenaren. In de avond tref je hier vaak straatmuzikanten die de typische Portugese klanken laten klinken.  Een unieke en bijzondere plek om te bezoeken tijdens een bezoek aan Évora is de bottenkapel, de Capela Dos Ossos. Alle pilaren en wanden zijn in deze kapel helemaal bedekt met duizenden schedels en botten. Een bizarre, maar toch ook indrukwekkende bezienswaardigheid, die onderdeel is van de Sao Francisco kerk, waar tevens een museum te bezoeken is.   ÉVORA MET DE CAMPER Op 3km van het historische stadje Évora heb je camping Alentejo . Het is een landelijke camping gelegen op een boerderij. Doordat de camping dicht bij het centrum van Évora ligt, is het een uitstekende locatie op het stadje en de omgeving te ontdekken.   
Lees verder…
<
2 / 2