Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Wijngaarden in Amerika

Ben je een liefhebber van wijn? Dan kun je tijdens jouw camperreis een bezoek brengen aan een van de vele wijngaarden die Amerika je te bieden heeft. Wijn wordt al meer dan 300 jaar geproduceerd in Amerika, zowel in West als Oost-Amerika aan de kust. In het oosten bevindt zich het Fingerlake district, een historisch gebied waar de oudste wijnvelden van Amerika zich bevinden. Na Spanje, Italië en Frankrijk is Amerika het grootste land ter wereld dat wijn produceert. Het land telt bijna 3000 wijngaarden. Voorbeelden hiervan zijn Sonoma Valley, Carneros ,Napa Valley, Central Valley en Mendocino- en Lake County.

Tegenwoordig dient Californië als meest belangrijke staat voor de wijnbouw in West-Amerika. Hier vindt ruim 90% van de totale wijnproductie plaats. Maar ook in Oost-Amerika wordt in de staat New York wijn geproduceerd. In het zuiden vind je wijngaarden in de staten New Mexico en Texas.

POPULAIRE WIJNEN EN PROEVERIJEN

Als meest belangrijke wijnstreek van Amerika worden in Californië de lekkerste en meest populaire wijnen geproduceerd waaronder de Merlot, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Als je je in Californië bevindt neem dan de kans om de Zinfandel te proeven, een wijn met power en markant aroma, en tevens dé specialiteit van Californië. Wijnen uit Californië kunnen worden herkend aan de naam AVA, American Viticultural Area. Deze benaming is terug te vinden op etiketten van de meest bekende Californische wijnen.  Wil je tijdens jouw rondreis door Amerika met de camper een bezoek brengen aan een wijngaard? Dit kan door het gehele jaar heen. Verdiep jezelf in de verschillende wijnsoorten die specifieke gebieden je te bieden hebben door informatie op te vragen bij visitor centers voor een ultieme ervaring tijdens jouw rondreis door Amerika met de camper!

Praktische info