Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Sanoma & Napa Valley

Rijd met je huurcamper door de prachtige wijnvelden van Sonoma en Napa Valley. Een bezoek aan deze gebieden is zeer goed te combineren met de stad San Francisco tijdens een camperreis. In enkele uren rijd je met de camper van San Francisco naar deze wijnstreken om te kunnen genieten van een adembenemend uitzicht en de beste wijnen van Amerika.

Ten noorden van San Francisco bevindt zich Napa Valley, wat ‘Het land van overvloed’ betekent in de Indiaanse Wappo taal. Merlots, Cabernets en Chardonnays vloeien rijkelijk in deze streek. Hier ervaar je zelf glamour en rijd je met de camper over goudkleurige heuvels langs grote imposante wijnhuizen en landhuizen.

Gelegen ten westen van Napa Valley, bevindt zich Sonoma Valley. Een rustiger en landelijk gebied met meer dan 40 uitgestrekte wijngaarden in de vallei en meer dan 225 wijngaarden in Sonoma County. In Sonoma Valley kun je dé specialiteit van Californië nuttigen, ‘Zinfandels’, een wijn met power en markant aroma. Maar ook het proeven van een fraaie Pinot Noirs mag niet ontbreken tijdens een reis met de camper langs dé wijngaarden van West-Amerika.

Wil je een wijnproeverij of dagexcursie boeken? Vraag dan meer informatie aan bij de visitor centers in Sonoma en Napa Valley.

CALISTOGA, NAPA EN ST. HELENA

Tussen de wijnvelden liggen verschillende steden en dorpen waaronder Calistoga, Napa en St. Helena. Deze plaatsen passeer je wanneer je met de camper over Highway 29 rijdt richting het noorden. Tijdens een rondreis door West-Amerika parkeer je de camper op een parkeerplaats in een van deze plaatsen en geniet je van het zonnetje op het terras met een heerlijk wijntje in de hand uitkijkend over de bekende wijnstreek Napa Valley. In de avond zoek je een camping op en geniet je van het prachtige uitzicht over de wijnstreek.

Praktische info