De meest indrukwekkende camperreiservaringen

De meest indrukwekkende camperreiservaringen

Door Lotte Dijstelbloem op 14 januari 2021

Ons team bestaat uit toppers, stuk voor stuk camperreizigers in hart en nieren. We hebben in de afgelopen 30 jaar zelf talloze camperreizen gemaakt. Met onze gezinnen met baby’s, jonge en oudere kinderen, als stel of meerdere stellen en zelfs alleen. Zo kennen we de populairste routes en weten we ook hoe je moet rijden als je nét wat anders wilt. We kennen in talloze nationale parken de mooiste plekjes en avontuurlijke wandelingen. We weten de mooiste campings en de leukste hotspots in de bruisende steden te vinden.

Met al deze reiservaring heeft iedereen bij ons wel die ene bijzondere reis die áltijd bij zal blijven. Over die reis vertellen zij je graag meer! Welke bestemming moet volgens ons echt op je bucketlist komen te staan en waarom zou je er juist met een camper rondreizen? Je komt er allemaal achter tijdens deze webinarserie!

 

Alvast een klein voorproefje? Lees hieronder de anekdotes van onze reisexperts. Nieuwsgierig naar meer? Meld je dan gratis aan voor de webinar via de groene aanmeldknop.

28 JANUARI

SIMONE: DE YUKON

"Het is onze tweede dag in de Yukon, vanmorgen zijn we wakker geworden op de camping midden in de bossen en vanuit daar hebben we een indrukwekkende wandeling gemaakt met uitzicht op bergen en bossen zover je kunt kijken. De tweede stop is een klein vliegveld, waar een soort vintage vliegtuigje te wachten staat om ons de gletsjers en ijsvelden te laten zien. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Terwijl onze piloot uitlegt dat er achterin het vliegtuig proviand voor een week ligt en een tent, voor als er iets gebeurt in dit verlaten gebied, krijg ik even mijn twijfels. Zodra we echter in de lucht zijn en de eerste berg over vliegen, is die twijfel direct weg. Het uitzicht is hier 360 graden betoverend. Hoge besneeuwde toppen, waar geen mens komt, een groot gletsjermeer met drijvende ijsbergen, uitgestrekte ijsvelden, in de verte de top van de hoogste berg van Canada, maar ook uitgestrekte bossen in de meest prachtige herfstkleuren... ik knijp mezelf een keer, is dit echt? Ik word er zelfs een beetje emotioneel van, zoiets moois zie je niet vaak, misschien wel nooit! Ik geniet van ieder moment in de lucht en moet er, eenmaal weer beneden, echt even van bijkomen." 

KARLIJN: ZUID-AFRIKA

“Toen we arriveerden bij Kruger park waren we vol verwachting over wat er allemaal wel op ons pad zou komen. Zo spannend. Zouden we leeuwen gaan zien? En giraffen? En olifanten toch vast wel? We waren nog geen 100 meter door de poort en daar rende een verloren impala de weg over. Helemaal in rep en roer probeerden we onze camera te pakken. Te laat, helaas. Toen we de camera eenmaal te pakken hadden was het beestje natuurlijk al lang verdwenen in de bosjes. Dat smaakte naar meer. Nog geen vijf minuten later zagen we ver weg in de bosjes een grote grijze schim. Een neushoorn. Helaas bleef het beest achter een boom staan en verroerde zich niet. Jammer dan. Die kwamen er vast nog véél meer, zeiden we overmoedig tegen elkaar. De volgende drie dagen brachten we door in het imposante Kruger Park. Talloze dieren hebben we gezien én gefotografeerd. Superindrukwekkend. Aan het einde van ons verblijf namen we niet eens meer de moeite om de impala’s die op een paar honderd meter voor de uitgang stonden te grazen op de foto te zetten. In tegengestelde richting kwam een auto aanrijden, die midden op de weg stopte en driftig probeerde een of andere vogel die op de weg wat in het gravel zat te pikken op de gevoelige plaat te zetten. Het was duidelijk dat hun avontuur nog moest beginnen. Zwaaiend naar de nieuwe avonturiers en met een spottend lachje op ons gezicht keken elkaar aan en zeiden: ‘ach, beginners’. We zijn helemaal gelukkig wanneer we als ervaringsdeskundige het park uitrijden. Een prachtige ervaring rijker. Wel jammer dat we die reis geen neushoorn meer hebben kunnen ontdekken.”

MELANIE: WEST-AMERIKA

“In de vroege morgen stappen mijn schoonbroer en ik uit de onze campers in Zion National Park, het is nog donker. Wat hebben we ons toch op de hals gehaald? Er is geen weg meer terug. We zijn een van de eersten in de shuttlebus en laten ons aan de andere kant van het park afzetten. We gaan vandaag een flinke hike maken, namelijk de Angels Landing. Nadat we het eerste deel haarspeldbochten hebben gehad, komen we bij het ‘echte’ deel uit. We lopen over rotspartijen van een soms maar een meter breed en houden ons vast aan een ketting. Als we boven aankomen zijn we overdonderd door het uitzicht. Wauw, dit geeft echt een geweldig gevoel. Op onze weg naar beneden komen we de rest van het reisgezelschap tegen. Mijn zoontje zit achterin de Deuter draagzak naar ons te zwaaien. Ik krijg er kippenvel van, wat is de wereld toch mooi. We steken in de avond een kampvuur aan en delen onze ervaringen met de rest. Een beetje jaloers, maar vooral erg trots zijn ze. Daar proosten we op!”  

3 FEBRUARI

MAUD & DANIELLE: TEXAS

 “In 2019 gingen we samen op studiereis door het grote, afwisselende en veelzijdige Texas. Het was net zoals in de films. Met de camper reden we langs leuke authentieke plekjes en talloze prairies. Wat ons beide is bijgebleven van de reis is dat we als groep bij elkaar kwamen in Fort Worth en we samen de stad gingen verkennen. Het leek wel alsof de tijd hier enigszins heeft stil gestaan vanwege de authentieke uitstraling. Om de dag samen af te sluiten zijn we naar Billy Bobs geweest. Als je hier binnen stapt krijg je pas echt het Texas gevoel. Door de speakers hoor je de linedance muziek waar bezoekers een dansje op kunnen wagen. In de hal kun je stier rijden, spelletjes spelen en heerlijk eten. Het was een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten!”

YVONNE: NIEUW-ZEELAND

“In de omgeving van Rotorua stijgen overal rookpluimen op vanwege de thermische activiteit onder de grond. In Wai-O-Tapu Wonderland is het mogelijk om deze fantastische thermale activiteit met bijbehorende kleuren te bewonderen. Devils Bath lijkt wel een scene uit een sciencefiction film! Heel bijzonder om dit van dichtbij te kunnen aanschouwen.”

11 FEBRUARI

LOES: THE ROCKY MOUNTAINS & NOORDWEST-AMERIKA

“Op onze derde en laatste dag in Yellowstone National Park besluiten we vroeg op te staan en naar Lamar Valley te rijden. Wanneer de zon opkomt, zien we de prachtigste uitzichten en rijden we uiteindelijk tussen honderden buffels. Wát een fantastisch moment! De grootste tot aan de jongste buffels lopen rustig rondom onze camper. Een onvergetelijke ervaring!”

SUSANNE: WEST-CANADA & ALASKA CRUISE

“Tijdens een camperreis ga ik altijd graag op zoek naar zogenaamde ‘verborgen juweeltjes’. Unieke plekken en locaties. Tijdens deze reis maakten we in Alaska een indrukwekkende tocht met een watervliegtuig. De vlucht was al waanzinnig, met het uitzicht op de oneindige fjorden. Maar het avontuur begon pas ècht nadat we geland waren op een machtig mooi eiland. Met de gids samen maakten we een wandeling door een dichtbebost gebied, totdat we uiteindelijk uitkwamen bij een bijzondere locatie waar we oog in oog kwamen te staan met wel 20 beren. Op een veilige afstand konden we de beren in hun natuurlijke habitat bewonderen. Dit was Alaska in haar puurste vorm. We hebben intens genoten van deze geweldige ervaring!”

CHANTAL: JAPAN

"In 2018 is een jarenlange droom in vervulling gegaan en heb ik een reis naar Japan kunnen maken. Een paar jaar geleden is Travelhome gestart met camperhuur in Japan. Japan stond al lang bovenaan mijn wishlist en ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken over mijn volgende camperreis. In mei 2018 was het zover, 3 weken Japan met de camper. Samen met een vriendin heb ik deze reis gemaakt. De hele reis is een aaneenschakeling van dierbare herinneringen en ik kan dan ook niet kiezen wat het mooiste geweest is. Ik was vooral onder de indruk van Hiroshima met de hartverscheurende verhalen, maar ook Tokyo was fantastisch. Eigenlijk is heel Japan geweldig en ik hoop dat je dit land op een dag zelf mag ontdekken!"

 

 

 

25FEBRUARI

JOYCE: De Amerikaanse Rocky Mountains 

‘’Het is de tweede dag van onze camperreis door de Amerikaanse Rocky Mountains. Vandaag gaan we de camper ophalen bij de verhuurder en gaat het avontuur pas echt beginnen! Na wat boodschappen gedaan te hebben rijden we richting Rocky Mountain National Park. Na ongeveer 2 uur rijden zien we vanuit Denver in de verte al een rotsgebergte. Het zijn de Rockies! Heel Bijzonder! Uiteindelijk arriveren we bij onze eerste camping Glacier Basin Campground. Ik neem de prachtige omgeving in me op. Een mooie en rustige camping in een prachtig dal. Ik voel me op dit moment zo gelukkig om in deze fantastische omgeving te zijn. Geluksmomentje! De camperreis is nu echt begonnen."

MEREL: WEST-CANADA

“Het was mijn eerste camperreis door West-Canada en eentje om nooit meer te vergeten. West-Canada heeft bij uitstek het mooiste landschap wat ik ooit gezien heb! Het gene dat het meeste indruk op mijn heeft achtergelaten is Peyto Lake, in Banff National Park. Een azuurblauw meer omringd door schitterende lariksbomen met op de achtergrond prachtig besneeuwde bergtoppen. Dit adembenemende beeld ga ik nooit meer vergeten!”

HELMI: VAN ORLANDO NAAR NEW YORK 

"In 2015 maakte we een fantastische camperreis door Florida & New York. Het was de eerste camperreis samen met de kinderen; heel bijzonder! In Florida verbleven we in een prachtige villa, heerlijk om zo je reis te beginnen. Op dag 8 kon de camperreis echt beginnen. We reden langs de prachtige oostkust met parelwitte stranden en felblauwe zee richting New York. Het grote contrast van de rustgevende stranden en een stad waarin alles groot, groter, grootst is maakt alles nog indrukwekkender. Het was een reis om nooit meer te vergeten!"