Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Musea in Amerika

Als je besluit om een camper te huren in Amerika en een mooie rondreis door dit machtig mooie land gaat maken, dan wil je natuurlijk ook wat cultuur meepakken. Veel mensen kiezen ervoor om een bezoek te brengen aan een aantal van de vele schitterende musea die de Verenigde Staten hebben. Veel musea op het gebied van kunst zal je vinden in steden als New York, maar ook in andere staten van Amerika zal je musea aantreffen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Camperhuur is een optie om veel van deze musea te bezichtigen!

HUUR EEN CAMPER IN AMERIKA EN BEZOEK DEZE MUSEA!

Tijdens een campervakantie in Amerika zijn er een aantal musea die je niet mag missen. Afhankelijk van hoeveel waarde aan kunst en cultuur je hecht, maak je natuurlijk een selectie van hoeveel musea je tijdens jouw camperreis wil bezoeken. Hieronder krijg je alvast een selectie van een aantal musea die internationaal zeer gerenommeerd zijn en daarom extra de moeite om deze te bezoeken tijdens jouw camperrondreis.

HET AMERICAN MUSEUM OF NATURAL HISTORY

Op de eerste plaats kun je er eigenlijk niet omheen om tijdens jouw campervakantie een bezoek te brengen aan het “American Museum of Natural History”. Dit museum heeft internationaal zeer gerespecteerde tentoonstellingen over diverse uitlopende onderwerpen. Zo kan er een tentoonstelling georganiseerd worden over de evolutie, tot een tentoonstelling over goud door de eeuwen heen, tot een tentoonstelling over verschillende culturen in Afrika. Doordat dit museum internationaal zo hoog is aangeschreven krijgt dit museum het vaak voor elkaar om zeer unieke objecten in de tentoonstelling op te nemen.Verder kun je in het museum meer te weten komen over de geschiedenis van de aarde, inheemse culturen en dinosaurussen. 

MUSEA OVER KUNST

Als je niet zo’n geschiedenisfanaat bent, maar liever op zoek gaat naar kunst en cultuur dan kun je in New York ook jouw hart ophalen. Zo kun je het museum voor Moderne Kunst in New York bezoeken. Dit museum heeft een collectie van meer dan 120.000 werken van moderne kunstenaars sinds 1920. Dit museum is zeer aan te bevelen als je een camperreis door Amerika maakt

Ga je liever naar een museum over kunst in een andere staat dan New York? Of wil je liever geen moderne kunst? Dan heb je tijdens jouw camperreis door de Verenigde Staten voldoende alternatieven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om net als 1.2 miljoen bezoekers het Museum of Fine Arts in Houston eens te bezoeken. Ook is het aan te raden om eens naar het Art Institute van Chicagote gaan.

BEZOEK HET HOLOCAUST MEMORIAL MUSEUM TIJDENS JE CAMPERREIS

Misschien wel één van de meest indrukwekkende musea van Amerika is het Holocaust Memorial Museum. Als je een camper in Amerika huurt en een rondreis maakt door dit mooie land, dan is het eigenlijk niet mogelijk om dit museum over te slaan. Het museum is gevestigd in Washington DC en heeft als doel om de herinneringen aan de Holocaust niet te laten vervagen, maar door te geven aan volgende generaties. Dit doet het museum op een zeer indrukwekkende wijze. Als je een camperreis door Amerika maakt is een bezoek aan dit museum wellicht niet de meest leuke, maar wel één van de rijkere ervaringen.

Praktische info