Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Nachtleven in Amerika

Als je van plan bent om met een camper door Amerika te gaan reizen en tegelijkertijd ook van het bruisende nachtleven in steden als San Francisco, New York, Las Vegas of zoveel andere boeiende steden wilt gaan genieten, is het verstandig om goed te realiseren dat stappen in de Verenigde Staten weliswaar leuk is, maar niet voor iedereen weggelegd. Amerikanen zijn namelijk nogal streng met alcohol en ook in veel uitgaansgelegenheden zal je niet worden toegelaten als je jonger dan 21 bent.

CAMPERHUUR IN AMERIKA EN STAPPEN, IS HET TE BETALEN?

Als je wilt genieten van het nachtleven van diverse schitterende Amerikaanse steden, dan wil je natuurlijk van tevoren wel even weten of dit een beetje te betalen is. Er zijn zeker landen ter wereld waar alcohol goedkoper is, maar er zijn ook zeker landen te noemen waar alcohol duurder is. Gemiddeld moet je denken aan zo’n $5 voor een biertje. Dat is ongeveer 3,75 Euro. Dat is niet bijzonder goedkoop, maar ook niet overdreven duur. Zeker als je bedenkt dat deze prijs gebaseerd is op de topsteden van de wereld! Voor de prijs van de alcohol hoef je het huren van een camper dus niet na te laten!

VERSCHILLEN TUSSEN AMERIKA EN EUROPA QUA NACHTLEVEN

Het nachtleven in Amerika verschilt wel op enkele punten met het nachtleven in Nederland en in Europa. Natuurlijk zl je altijd regionale verschillen aantreffen en geen enkele bar of kroeg is hetzelfde (gelukkig maar!), maar er zijn wel een aantal verschillen die in het oog springen, als je op reis bent in Amerika zal je dat zeker merken.

Over het algemeen kleden Amerikanen zich conservatiever als ze uitgaan. In veel meer bars is een zogenaamde dresscode van toepassing. Vaak worden er hier geen uitzonderingen opgemaakt. Als je dus van plan bent om met een paar “locals” het nachtleven in te gaan, houd er dan rekening mee dat zij er mogelijk vanuit gaan dat je op de hoogte bent van deze dresscodes, omdat zij dit als “normaal” beschouwen. Vraag dit van tevoren even na, dit voorkomt veel problemen.

EEN FEESTJE TIJDENS JE CAMPERVAKANTIE

Verder is het een gegeven dat veel staten of steden er vrij strikte regels op na houden met betrekking tot de sluitingstijden van horecagelegenheden. Deze regels zijn strikt en het komt vaak voor dat bars en kroegen al om 02:00 sluiten. Vaak organiseren Amerikanen daarna nog wel een leuke afterparty!

Nog een laatste tip als je het nachtleven ingaat! Amerikanen zijn heel fel op rijden onder invloed, en terecht. Als je dus met een camper door Amerika gaat reizen is het belangrijk dat je nooit het nachtleven ingaat, drinkt en vervolgens nog met de camper gaat reizen. Dit kan je in grote problemen brengen, zeker als je besluit om een camper te huren.

Praktische info