Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Theaters in Amerika

Een reis met een camper door Amerika is al fascinerend. Een geweldig landschap, ongelofelijke mensen en waanzinnige steden zorgen ervoor dat jouw reis door Amerika onvergetelijk wordt. Maar Amerika heeft ook veel in huis op het gebeid van kunst en cultuur. Een niet onbelangrijk onderdeel van deze kunst en cultuur zijn de geweldige theaters die je in Amerika vindt. Als je door Amerika gaat reizen met een camper moet je deze beslist niet overslaan.

DE BELANGRIJKSTE THEATERS VAN AMERIKA

Als je denkt aan theaters in Amerika dan kom je natuurlijk al snel uit bij Broadway in New York. New York was een stad die vroeger nogal achterbleef op het gebied van theaters. Toen New York begon te groeien en de stad belangrijker werd besloot men dit grondig aan te pakken en zo werd het theater aan Broadway gebouwd. Nog steeds is dit waarschijnlijk het belangrijkste theater ter wereld.

EEN BEZOEK AAN VEGAS TIJDENS JE CAMPERREIS? VERGEET DE THEATERS NIET!

Als je uitgaat in Las Vegas dan hoef je natuurlijk niet te gaan gokken. Ook Las Vegas heeft namelijk schitterende en grote theaters. Als je in Las Vegas bent met je camper en je hebt geen zin om naar het casino te gaan, maar wel naar het theater dan kun je daar schitterende, nieuwe voorstellingen bijwonen. Eén van de theaters waar je beslist eens zou moeten gaan kijken is het Smith Center for Performing Arts in Las Vegas.

AMERIKAANS THEATER IN WASHINGTON

Wil je echt cultuur snuiven en echte Amerikaanse theatershows zien? Dan moet je eigenlijk tijdens jouw campervakantie eens gaan kijken in The Arena Stage in Washington. Hier kun je schitterende theatervoorstellingen bijwonen, maar vaak zijn dit echte Amerikaanse shows, zoals bijvoorbeeld: One night with Janis Joplin. De Arena Stage is mooi, strak vorm gegeven en ziet er modern uit.

ZIJN AMERIKAANSE THEATERS DUUR?

Amerikaanse kunst en cultuur is over het algemeen vrij duur. De overheid betaalt in principe niet mee aan kunst en cultuur en daarom moet de bezoeker een groot gedeelte van deze kosten voor eigen rekening nemen. Aan de andere kant zijn Amerikanen wel efficiënte ondernemers en weten ze de kosten goed te drukken. Voor een kaartje voor een voorstelling op Broadway betaal je gemiddeld zo’n $100, wat veel geld is, maar niet overdreven voor toptheater! Als je dit vergelijkt met de totale kosten van camperhuur valt het zeker mee!

Als je van theater houdt en je maakt een rondreis door Amerika, dan is het echt de moeite waard om eens een theatervoorstelling te gaan bezoeken!

Praktische info