Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

4th of July

Op 4 juli wordt in Amerika Independence Day gevierd oftewel onafhankelijkheidsdag. Fourth of July is een nationale feestdag in het land. Op deze dag wordt gevierd dat Amerika onafhankelijk is geworden van Groot-Brittannië. Op 4 juli 1776 werd de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring getekend, sindsdien is 4 juli een nationale feestdag. Voor veel Amerikanen staat deze dag in het teken van vrijheid en democratie. Het is een dag waarop toespraken worden gehouden en ceremonies plaatsvinden. Een traditie is de toespraak van de president op Independence Day. Tegenwoordig wordt de feestdag veelal geassocieerd met parades, barbecues, picknicks en vuurwerk om de historie en tradities van Amerika te vieren. Maak je een camperreis in deze periode dan kun je deze feestdag zelf meemaken.

INDEPENDENCE DAY MEEMAKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Wellicht ga je binnenkort een camperreis maken. Dan is het erg leuk als je tijdens jouw campervakantie een feestdag meemaakt. Het is een vrije dag voor het hele land. Voor de toerist is op deze dag genoeg te beleven. Maak je een camperreis in Amerika op deze feestdag? Dan hoef je je zeker niet te vervelen. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd, denk hierbij aan festivals, concerten en in de avond wordt op veel plaatsen vuurwerk afgestoken om de vrijheid te vieren. Dit is erg leuk om mee te maken. Ervaar de tradities, eetgewoonten en de achtergrond van de feestdag tijdens jouw camperreis. Houd voorafgaand aan je camperreis door Amerika rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag is het aan te raden een camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Amerikanen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.

EEN CAMPER HUREN OP 4TH OF JULY?

Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om jouw huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan jouw camper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze. De camperverhuurder regelt automatisch dat dit niet mogelijk is op een feestdag. De dagen dat een camperverhuurstation is gesloten kun je terugvinden op de site camper.nl als je klikt op ‘aanbod’ en vervolgens ‘campers’.

Praktische info