Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Patriot Day

Patriot Day is een nationale herdenkingsdag in Amerika. Patriot Day is ontstaan ter nagedachtenis aan de terroristische aanslag op 11 september 2001, waarbij 2977 dodelijke slachtoffers vielen. De herdenking vindt dan ook plaats op 11 september. Op 11 september 2001 werden vier zelfmoordaanslagen gepleegd in Amerika. De aanslagen zijn veroorzaakt door de militante groepering al-Qaeda, waarbij terroristen vliegtuigen kaapten. De kapers wisten met twee vliegtuigen in te vliegen op de Twin Towers van het World Trade Center. Beide torens stortten hierdoor in. Dan was er nog een derde vliegtuig wat terecht kwam in het Pentagon in Arlington. Op 18 december 2001 nam de toenmalige president, George W. Bush, een wet aan waarin vast werd gesteld om 11 september uit te roepen tot Patriot Day. Tradities rondom deze herdenkingsdag bestaan uit het halfstok hangen van de Amerikaanse vlag uit respect naar alle slachtoffers van de ramp. Tevens wordt er op Patriot Day een moment stilte in acht genomen om de slachtoffers van de terroristische aanslag te herdenken. Houd hier rekening mee tijdens jouw camperreis. Scholen en bedrijven zijn op Patriot Day gewoon geopend, deze dag wordt niet gezien als een vrije dag.

CAMPER HUREN TIJDENS PATRIOT DAY?

Patriot Day is geen vrije dag in Amerika. Op deze dag is het dus gewoon mogelijk om je huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS PATRIOT DAY?

Deze dag zal je niet hinderen in het voortzetten van jouw camperreis of het ophalen van de huurcamper. Het is wel zo dat het hele land deze dag de aanslag herdenkt.

Praktische info