Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Thanksgiving

Thanksgiving wordt door veel Amerikanen gezien als de belangrijkste feestdag van het jaar. Op deze dag wordt de dank uitgesproken, officieel aan god, voor de oogst en allerlei goede dingen die je zijn overkomen. Deze feestdag wordt gevierd op de vierde donderdag in november. Amerikanen vieren dit feest met de gehele familie en wordt dan ook wel gezien als een familiereünie. Eten is erg belangrijk tijdens Thanksgiving. Het is een traditie in Amerika om met Thanksgiving kalkoen te eten. Omdat Thanksgiving in Amerika altijd op een donderdag valt, zijn veel mensen de vrijdag na Thanksgiving vrij. Deze dag staat bij veel Amerikanen in het teken van kerstinkopen doen. Door deze reden is het de drukste dag in het jaar voor winkeliers. Het is dan ook moeilijk om parkeerruimte te vinden voor de huurcamper bij winkelcentra. Houd hier rekening mee als je op deze dag reist met de camper. Het wordt ook wel ‘Black Friday’ genoemd, omdat het die dag zwart ziet van de mensen en het verkeer.

CAMPER HUREN TIJDENS THANKSGIVING?

Thanksgiving is een vrije dag in Amerika. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om je camper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de huurcamper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van je keuze. De camperverhuurder regelt automatisch dat dit niet mogelijk is op een feestdag. De dagen dat een camperverhuurstation is gesloten kun je terugvinden op de site camper.nl als je klikt op ‘aanbod’ en vervolgens ‘campers’.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS THANKSGIVING?

Houd voorafgaand aan jouw camperreis door Amerika rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Amerikanen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.

Praktische info