Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Halloween

De feestdag Halloween wordt gevierd op 31 oktober. Op deze feestdag is het een traditie dat kinderen zich verkleden en in de avond aanbellen bij huizen in de buurt. De huizen worden versierd met pompoenen en lichtjes. Misschien merk je zelf dat sommige mensen hun camper versieren. Maak je tijdens jouw camperreis Halloween mee? Dan zul je vast de traditie rond deze feestdag meemaken. De kinderen gaan langs de deuren en krijgen de keuze om een plagerijtje uit te halen of iets lekker te krijgen wat meestal bestaat uit snoepgoed wat ze van de bewoners krijgen. Maar ook voor de jong volwassenen is er genoeg te beleven op deze feestdag. Op veel plaatsen in het land worden Halloweenfeesten georganiseerd. Deze feesten zijn natuurlijk leuk om te bezoeken tijdens jouw camperreis. De naam ‘Halloween’ komt voort uit ‘All Hallows Eve’, wat in het Nederlands Allerheiligenavond betekent. De avond voor Allerheiligen wordt Halloween gevierd.

CAMPER HUREN TIJDENS HALLOWEEN?

Halloween is een nationale feestdag in Amerika. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om een huurcamper op te halen of in te leveren bij camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de huurcamper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van je keuze.
De camperverhuurder regelt automatisch dat dit niet mogelijk is op een feestdag. De dagen dat een camperverhuurstation is gesloten kun je terugvinden op de site camper.nl als je klikt op ‘aanbod’ en vervolgens ‘campers’.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS HALLOWEEN?

Het meemaken van Halloween tijdens jouw camperreis is een hele beleving en is zeker de moeite waard. Een bezoek brengen aan een van de vele Halloweenfeesten tijdens een camperreis is een aanrader. Houd voorafgaand aan jouw camperreis door Amerika rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Amerikanen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.

Praktische info