Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Memorial Day

Memorial Day is een Amerikaanse feest- en gedenkdag. Memorial Day wordt de laatste maandag in mei gehouden. Op Memorial Day worden gedode Amerikaanse militairen herdacht. Memorial Day is vergelijkbaar met de dodenherdenking zoals we die in Nederland kennen. Een verschil is dat in Amerika specifiek de gesneuvelde soldaten worden herdacht. De gedenkdag is ontstaan na de Amerikaanse burgeroorlog. Na de Eerste Wereldoorlog werd de herdenking wat uitgebreid. Op memorial Day is het de gewoonte om de vlag halfstok te hangen vanaf zonsopkomst tot 12 uur in de middag. In het land worden veel graven van militairen uitgerust met een Amerikaans vlaggetje uit teken van respect. Op Memorial Day worden in veel staten sportevenementen georganiseerd. Het is een leuke toevoeging aan jouw camperreis om daar dan eens een kijkje te gaan nemen.

CAMPER HUREN TIJDENS MEMORIAL DAY?

Memorial Day is een vrije dag in Amerika. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om de huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de huurcamper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze. De camperverhuurder regelt automatisch dat dit niet mogelijk is op een feestdag. De dagen dat een camper verhuurstation is gesloten kun je terugvinden op de site camper.nl als je klikt op ‘aanbod’ en vervolgens ‘campers’.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS MEMORIAL DAY?

Houd voorafgaand aan jouw camperreis door Amerika rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Amerikanen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.

Praktische info