Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Labor Day

Labor Day is een van de vele feestdagen in Amerika. Sinds 1887 wordt deze feestdag jaarlijks gevierd op de eerste maandag in september. Van oorsprong is het doel van Labor Day om arbeiders te bedanken voor hun bijdrage aan de Amerikaanse economie. Deze dag is vergelijkbaar met de ‘dag van de arbeid’ in Nederland. Labor Day wordt door veel mensen beschouwd als de laatste dag van de zomer. Dit zorgt ervoor dat veel Amerikanen dit weekend gebruiken om uitstapjes te maken. Studenten gebruiken deze vrije dag vaak om feesten te organiseren. In sommige delen van het land worden vuurwerkshows, sporttoernooien en barbecues georganiseerd. Dit zul je vast zien als je tijdens deze feestdag op camperreis bent in Amerika.
In het verleden werd Labor Day gestart met een optocht van arbeiders. Dit werd gedaan zodat de burgers hun waardering jegens de arbeiders konden laten blijken. Vervolgens werden er festivals georganiseerd om de mensen te vermaken. Deze activiteiten komen tegenwoordig nauwelijks voor.

CAMPER HUREN TIJDENS LABOR DAY?

Labor Day is een vrije dag in Amerika. Scholen en bedrijven zijn op deze dag gesloten. Op feestdagen kan het zijn dat het niet mogelijk is om de huurcamper op te halen of in te leveren bij de camperverhuurstations. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor mogelijk onderhoud aan de huurcamper. Kijk hiervoor op de voorwaardenpagina van de verhuurder van jouw keuze. De camperverhuurder regelt automatisch dat dit niet mogelijk is op een feestdag. De dagen dat een camper verhuurstation is gesloten kun je terugvinden op de site camper.nl als je klikt op ‘aanbod’ en vervolgens ‘campers’.

BEN JE OP CAMPERREIS TIJDENS LABOR DAY?

Houd voorafgaand aan jouw camperreis door Amerika rekening met eventuele feestdagen. Als je op camperreis bent tijdens een feestdag, dan is het aan te raden de camping vooraf te reserveren. Op feestdagen gaan ook veel Amerikanen op camperreis in eigen land. Dit heeft als gevolg dat veel campings snel volgeboekt zijn. Wil je zeker zijn van een plekje op een camping is het aan te raden vooraf contact op te nemen met de camping.

Praktische info