Over de route

Zie jij een camperreis door Europa wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘The best of the Southwest’ en dompel je onder in een andere cultuur heel dicht bij huis! Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Europa eruit kan zien!

 

Tip: geen enkel continent kent zoveel verscheidenheid in culturen, gebruiken en talen als Europa. Lees je voor vertrek in over de gebruiken en gewoontes van jouw bestemming, zodat jij onbezorgd kunt genieten van een andere cultuur!  

Keflavík

Vandaag kom je in de middag aan op het vliegveld van Keflavik (vlakbij Reykjavik) en haal je jouw camper op bij het Reykjavik Rental Station. Na de benodigde informatie over decamper, rijd je over de uitgestrekte lavavelden naar de Blue Lagoon. Deze warmwaterbron ligt vlakbij het stadje Keflavik. De omgeving is als in een sprookje. De Blue Lagoon is namelijk een groot ondiep binnenmeer met water dat door de aarde verwarmd wordt tot wel 39°C en helemaal omgeven is door zwarte lavarotsen. Hier kun je een duik in het warme water nemen en helemaal tot rust komen. Je overnacht op Reykjavik Camping. Zoals de naam het als gezegd ligt de camping in de buurt van Reykjavik. Op de camping kun je een warme douche nemen en er is tevens ruimte om te koken. 

Keflavik - Snæfellsnes

Vandaag rijd je via Hvalfjörður naar het schiereiland Snæfellsnes. Je hebt vandaag de tijd om dit bijzondere schiereiland met uw camper te ontdekken. De met sneeuw bedekte vulkaan Snæfellsjökull zal je direct opvallen. Dit is de plaats waar Jules Verne in zijn boek zijn reis naar het middelpunt van de aarde begon. Dit schiereiland trakteert je verder op enkele gezellige vissersplaatsjes, vogelrotsen, het lavaveld bij Búðir en de explosiekrater Eldborg. Liefhebbers van een warm bad mogen de warmwaterbronnen van Landbrotalaug of Rauðamelslaug niet overslaan. Je overnacht op de camping Skorradalur in Borgarnes. Op deze camping is een café/restaurant aanwezig en heb je de mogelijkheid tot golfen en vissen. Ga lekker eten bij een van de gezellige restaurants en borrel vervolgens na bij een van de pittoreske cafés.

Snæfellsnes - Selfoss

Vandaag bezoek je het Þingvellir Nationaal Park. Dit park is de belangrijkste historische plaats van IJsland. Dit is namelijk de plek waar het eerste parlement van IJsland zich in 930 na Christus zetelde. Naast de bijzondere historie, maakt ook de natuur dit park wereldwijd bekend. Dit Nationale Park staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO als één van de meest unieke natuurverschijnselen ter wereld. In dit park drijven de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen jaarlijks zo'n 2mm van elkaar af. Het resultaat daarvan is een mooie kloof met waterval. In dit park bevindt zich tevens het hete bronnengebied met de regelmatige spuitende geiser Strokkur en de bekende Gullfoss-waterval. De Strokkur geiser spuit om de 6 minuten water omhoog, met een hoogte van circa 20 meter. Het is verbazingwekkend om te zien hoe het water plotseling onder grote druk de geiser uitspuit. De Gullfoss waterval bestaat eigenlijk uit twee watervallen en is door zijn grootte erg indrukwekkend. Je kunt overnachten op camping Gesthus in het plaatsje Selfoss. Je kunt hier gebruik maken van faciliteiten als douches, toiletten, wasmachines, wasdrogers en een openbare telefoon.

Selfoss - Nationaal Park van Skaftatell

Vandaag rijd je via Hvolsvöllur verder over de ringweg richting het zuiden. Onderweg kom je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógar. Seljalandsfoss is één van de meest bekende watervallen van IJsland. ‘s Nachts is deze waterval verlicht wat een magisch mooi aanzicht is. Overdag heb je de mogelijkheid om via een pad achter de waterval te lopen, wat een bijzondere dimensie geeft. Wie meer watervallen wil zien, kan bij Skógar een stuk omhoog wandelen voor nog veel meer prachtige watervallen. De plaatsen Dyrhólaey en Vík zijn de moeite waard vanwege de zwarte zandstranden, de vogelrotsen en IJslands meest zuidelijke puntje: een kaap met een groot gat erin. Na Vík verandert het landschap drastisch: de smalle kustvlakte ten zuiden van de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull maakt plaats voor een weidse spoelzandvlakte van laatstgenoemde vulkaan en vervolgens voor het uitgestrekte lavaveld Eldhraun. Je kunt gedurende deze dag op diverse plaatsen paardrijden, wildwatervaren en gletsjer tochten maken. Overnachten kun je in het plaatsje Skaftafell op de camping Kirkjubær II. Deze camping is voorzien van diverse faciliteiten, zoals wc’s, douches, wasmachines en elektriciteit. Je kunt er ook voor kiezen om in het Nationaal Park van Skaftatell te overnachten. Dit is een campingplaats die dichtbij de waterval Svartifoss ligt, welke je de volgende dag zal bezoeken.

Nationaal Park van Skaftatell

Vandaag maak je een dagtrip naar de alles dominerende Vatnajökull-gletsjer met onder de sneeuw tevens de hoogste berg van IJsland (2119 m). De Vatnajökull-gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar en ligt voor tweederde in het Nationale Park Skaftafell. Je kunt je voorstellen dat dit een overweldigende schoonheid uitstraalt. Het is aan te raden om met een sneeuwscooter deze gletsjer op te rijden. Vervolgens rijd je met de camper verder door het Nationaal Park Skaftafell. Onderweg kom je de waterval Svartifoss, het piepkleine en prachtig gelegen turfkerkje Núpsstaður, uitgestrekte spoelzandvlaktes, de gletsjer Svínafellsjökull en het bijna onwerkelijke ijsbergenmeer Jökulsárlón tegen. In het ijsbergenmeer Jökulsárlón drijven zomer en winter de meest fantastisch gevormde ijsbergen. Af en toe breekt een ijsberg in tweeën en hoor je een doffe dreun. Het gehele Nationaal Park Skaftafell is een aaneenschakeling van bijna onmogelijke natuurcontrasten. Torenhoog oprijzende bergen, imposante gletsjers, ravijnen met heldere beekjes en prachtige watervallen, berkenbossen, een wilde bloemenpracht en een weelderige vegetatie. Je verblijft nog een nacht op de camping Kirkjubær II of op het Nationaal Park van Skaftatell.

Nationaal Park van Skaftatell - Reykjavik

Vandaag ga je vanuit Skaftafell terug naar Reykjavik via de brede vallei Þjórsárdalur. Deze vallei is zeer de moeite waard om te bekijken, aangezien je hier de resten van een Viking-boerderij en diverse watervallen kunt bewonderen. Als het een heldere dag is, heb je vanuit deze vallei ook uitzicht op de fantastische Hekla vulkaan. Dit is de grootste en bekende vulkaan van IJsland, en deze is nog steeds actief. Onderweg naar Reykjavik kun je ook nog een bezoekje brengen aan het toeristische kassendorp Hveragerði. Dit stadje is omgeven door hete bronnen die vulkanisch van aard zijn. Op diverse plaatsen in de stad komen hierdoor de stoompluimen spontaan uit de grond. Schrik dus niet als er stoom tussen de trottoirtegels uit komt. Je kunt hier de vele kassen in het stadje bekijken en warme appeltaart eten in ‘Het Hof van Eden’. Vannacht verblijf je op de Reykjavik Campsite (5 sterren). Deze camping ligt drie kilometer van het centrum af en beschikt over alle benodigde faciliteiten.

Reykjavik

Je hebt vandaag de tijd om de eigenzinnige en originele stad Reykjavik te ontdekken. Reykjavik ligt prachtig ingesloten tussen de berg Esja en de prachtige Faxaflóibaai. Nergens anders kun je indrukwekkende natuur zo gemakkelijk combineren met heerlijke verse maaltijden, vele culturele evenementen, mooie architectuur en een bruisend nachtleven. Enkele bijzondere bezienswaardigheden zijn onder andere Perlan, het raadhuis en de Hallgrímskerk. Daarnaast heeft Reykjavik ook vele interessante museums, zoals het fotomuseum, het natuurhistorisch museum en het openlucht museum. Indien je van winkelen houdt, zijn de smalle winkelstraat Laugavegur en de winkelcentra Kringlan en Smáralind de aangewezen plekken. Wie liever de stad ontvlucht, kan bijvoorbeeld het pontje naar het eilandje Viðey nemen, per camper het schiereiland Reykjanes (met o.a. het hete bronnengebied Krýsuvík) verkennen of een dagwandeling in het Hengill-gebergte of naar de top van de Esja maken. Ook kun je een paardrijdtocht of walvissafari maken. In de namiddag ga je de camper al inleveren bij het verhuurstation. Je zal de laatste nacht van je camperreis doorbrengen in een hotel bij het vliegveld in Keflavik. 

Keflavík - Nederland

Vandaag vlieg je terug naar Nederland met een koffer vol nieuwe herinneringen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties