HET TRAVELHOME TICKET GARANTIE PLAN - geldig voor boekingen t/m 11 januari 2021

Mogelijke extra kosten bij je vliegticket; voorkom verrassingen…
Kies voor zekerheid met het Travelhome Ticket Garantie Plan


Het Travelhome Ticket Garantie Plan

Bij het reserveren van een vliegticket, krijg je automatisch ook te maken met brandstofprijzen, internationale toeslagen en luchthavenbelastingen. Het komt regelmatig voor dat een luchtvaartmaatschappij stijgingen in de brandstoftoeslag, internationale toeslagen en/of luchthavenbelastingen doorvoert. Helaas zijn wij dan genoodzaakt deze verhogingen aan je door te belasten; deze kunnen oplopen tot wel €50,- per persoon.
Om deze mogelijke kostenverhogingen te voorkomen, bieden wij de mogelijkheid je tickets te verzekeren met het Travelhome Ticket Garantie Plan.

Welke mogelijkheden heb je?

 • Optie 1: het Travelhome Ticket Garantie Plan -  geen verhoogde aanbetaling & zekerheid van een vaste prijs
 • Optie 3: standaard voorwaarden – geen verhoogde aanbetaling & kans op prijsstijgingen

Wij leggen de opties graag uit.

Optie 1: het Travelhome Ticket Garantie Plan – geen verhoogde aanbetaling & zekerheid van een vaste prijs 
Je bent verzekerd van een gegarandeerd tarief zoals die ten tijde van het maken van de boeking geldt. Hierdoor ontloop je eventuele verhogingen in brandstoftoeslag en/of luchthavenbelastingen.

Het Travelhome Ticket Garantie Plan zorgt ervoor dat je geen risico’s loopt. De gefactureerde belastingen en toeslagen zijn definitief.

Voordelen

 • Zekerheid en geen onverwachte verrassingen in de kosten. De prijs die je nu in je offerte ziet, is de definitieve prijs.
 • Betaling van de tickets 6 weken voor vertrek.
 • Mocht het calamiteitenfonds een dekkingsbeperking voor de bestemming instellen dan kun je kosteloos annuleren en komen de kosten voor de reeds geprinte tickets voor rekening van Travelhome.

Nadelen

 • Vanaf het moment dat je tickets geprint zijn, zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het moment van ticketuitgifte wordt niet in overleg gedaan.

Kosten & aanvullende informatie

 • Voor slechts € 14,95 per ticket ben je gedekt tegen extra kosten. Voor baby’s (0 t/m 1 jaar) geldt geen premie.
 • In aanvulling op de reisovereenkomst de ANVR-Reisvoorwaarden zal de reisorganisator na betaling van de aanbetaling geen brandstof- en/of luchthavenbelastingtoeslagen op vliegtickets meer doorvoeren.

Optie 3: standaard voorwaarden - geen verhoogde aanbetaling & kans op prijsstijgingen
Mocht je op dit moment liever alleen de standaard aanbetaling wensen te voldoen dan is optie 3 een goede keuze.

Voordelen

 • Betaling van je tickets 6 weken voor vertrek.

Nadelen

 • Kostenverhogingen zijn mogelijk.

Kosten & aanvullende informatie

 • Geen extra kosten ten tijde van het moment van boeken
 • Ca. acht weken voor vertrek bekijken wij hoeveel de brandstoftoeslag en/of luchthavenbelastingen op dat moment bedragen en in hoeverre deze afwijken van de oorspronkelijke reissom. Eventuele verhogingen en/of (nieuwe) toeslagen zullen dan verwerkt worden; hiervoor ontvang je een nieuwe factuur met de betreffende toeslag. Dit dient samen met het openstaande restantbedrag uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn.

Wat moet je doen?
Op de reserveringsopdracht of het boekingsformulier kun je aangeven welke optie je kiest. 
Wanneer je op de reserveringsopdracht geen keuze maakt, verwerken wij je reservering automatisch als Optie 3. Wanneer je na boeking je optie wenst te wijzigen worden hiervoor administratiekosten in rekening gebracht. Zie Travelhome voorwaarden.