Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘24-daagse reis National Parks of the West’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Vliegreis Amsterdam - Las Vegas

Viva Las Vegas! Las Vegas: een pretpark voor volwassenen. De stad die vooral bekend is om zijn bijzondere hotels en casino’s. Voor de één een hoogtepunt van de reis, voor de ander een tussenstop, om daarna snel door te rijden. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Toch is Las Vegas een niet te missen stad, alleen al doordat het zo’n unieke plek is. Je zult een bezoek niet snel vergeten.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN LAS VEGAS

 

Je hebt net urenlang door de droge woestijn gereden, en ziet in de verte een stad tevoorschijn komen. Overdag doemen de gebouwen voor je uit het niets, in de nacht twinkelen alle lichtjes je tegemoet. Welcome to fabulous Las Vegas!

 

-              THE STRIP

 

Denk je aan Las Vegas, dan denk je aan de Strip. Dé straat in Las Vegas, waaraan alle bijzondere en excentrieke hotels liggen. Deze straat met een lengte van 6,8 kilometer vormt hét toneel voor een bezoek aan Las Vegas. Loop van hotel naar hotel, maak gebruik van de bus die van noord naar zuid rijdt of laat jezelf rondrijden door een Uber, taxi of misschien zelfs een limousine. In Las Vegas is niks te gek en alles mogelijk.

 

-              BELLAGIO

 

Misschien wel het bekendste hotel in Las Vegas, is het Bellagio. De fonteinen zijn niet te missen bij een bezoek aan Las Vegas. Op bekende en onbekendere nummers wordt een prachtige show van de fonteinen weergegeven. Probeer een show ook zeker in de avond te kijken, de lichten maken het nog extra bijzonder. Ook van binnen is het Bellagio prachtig. De magnifieke botanical gardens is het bezoek al meer dan waard. Sla het glazen plafond in de lobby dan ook zeker niet over, dit mooie kunstwerk is ook zeer bijzonder.

 

-              THE VENETIAN

 

Ben je nou in Las Vegas, of toch in Venetië? Je zou je bijna vergissen als je richting the Venetian loopt! Met de typische kanalen en daarop de gondels mét gondelier. Als je gelukt hebt, zingen ze zelfs nog een stukje wanneer ze langs varen. Of misschien wil je dit hotel wel vanuit een gondola ervaren? Het kan allemaal! Wanneer je doorloopt of vaart naar binnen, heb je dit eigenlijk bijna niet in de gaten, behalve door de airconditioning. Het plafond is binnen zo geschilderd, dat je je alsnog buiten waant.

 

-              CEASARS PALACE

 

Blijf in de Italiaanse sferen, en ga door naar het Ceasars Palace, waar je je in oude Romeinse tijden waant. Een bijzonder hotel met een Colosseum die gebruik wordt voor grote concerten. Wil je een unieke show ervaren? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor een avondje uit in het Colosseum van het Ceasars Palace.

 

-              NEW YORK, NEW YORK

 

Wil je graag een indruk krijgen van de metropool New York tijdens je verblijf in Las Vegas? Bij het New York, New York hotel waan je je echt in deze grote stad. En daar hoef je Las Vegas niet voor te verlaten! Loop over de ‘Brooklyn Bridge’ met de wolkenkrabbers op de achtergrond, of bekijk het hotel van dichtbij vanuit de achtbaan, die door en om het hotel heen raast.

 

-              HIGH ROLLER

 

Het grootste reuzenrad ter wereld staat in Las Vegas; de High Roller. Op de promenade van het Linq hotel, kun je een rondje meedraaien in dit reuzenrad. Wil je in 30 minuten geheel Las Vegas van bovenaf bekijken? Het is mogelijk in de High Roller!

 

-              WELCOME TO FABULOUS LAS VEGAS SIGN

 

Wie kent hem niet, het grote ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ bord? Deze staat aan de zuidzijde van de Strip, en mag bijna niet ontbreken in je fotoboek! Wie weet staat er een echte Elvis klaar om samen met je op de foto te gaan.

 

-              FREMONT STREET

 

In Fremont Street is Las Vegas gestart; in deze straat in het Downtown gedeelte van, vind je het originele Vegas. Hier is het allemaal begonnen, en nog steeds leuk om te bezoeken. Heb je even genoeg van de hotels aan de Strip? Reis dan af naar Fremont Street. Met een gigantisch beeldscherm boven je hoofd, waar vanaf schemering verschillende shows worden afgespeeld, heb je hier een bijzondere ervaring. Wil je je bezoek aan Fremont Street helemaal af maken? Kijk dan naar de ZipLine, waarbij je over het publiek zweeft!

 

-              CIRQUE DU SOLEIL SHOWS

 

Cirque du Soleil heeft een grote naam in Las Vegas: met gemiddeld zes verschillende shows in deze stad kún je er niet omheen. Volgens onze ervaren reisexperts dan ook een bijzonder avondje uit. Bezoek tijdens je verblijf in Las Vegas een van deze bijzondere shows en verbaas je over alle geweldige acts.

 

 

-              OUTLET SHOPPING MALLS

 

Wil je graag met een goedgevulde koffer terug naar huis? Ook dan zit je in Las Vegas goed! Buiten de verschillende shopping malls aan de Strip, zijn er ook twee grote outlet shopping malls. De Las Vegas Premium Outlets North en Las Vegas Premium Outlets South, gelegen aan de noord en zuid zijde van de Strip.

 

-              HOOVER DAM

 

Ook net buiten Las Vegas vind je meer dan genoeg bezienswaardigheden, om je camperreis te vervolgen of om dagtrips vanuit Las Vegas te maken. Op ongeveer 60 kilometer afstand van de Strip ligt de bijzondere Hoover Dam. Deze gigantische dam zorgt ervoor dat Las Vegas voldoende elektriciteit en water heeft. Er zijn tours mogelijk door de dam, een bijzondere tour!

 

-              RED ROCK CANYON NATIONAL CONSERVATION AREA

 

Op nog geen 30 kilometer afstand van de Strip, vind je een compleet andere wereld in Red Rock Canyon National Conservation Area. Rijd over de 13 mijl lange Scenic Drive, die je over een prachtige route door de rode rotsen brengt. Een walhalla voor rotsklimmers maar ook voor de wandelaars. Een wandeling die volgens onze reisexperts meer dan de moeite waard is, is de Calico Tanks Trail. Een leuke wandeling, en als je aan het einde wat geklauter aandurft, word je beloond met een prachtig uitzicht op Las Vegas.

 

-              HELIKOPTER TOUR GRAND CANYON

 

Wellicht heb je tijdens je camperreis door de Verenigde Staten niet de mogelijkheid om de Grand Canyon te bezoeken? Bekijk dan de mogelijkheden om vanuit Las Vegas een helikoptertour over de Grand Canyon te boeken. Vanuit Las Vegas worden gigantisch veel mogelijkheden aangeboden. Wil je alleen een indruk krijgen van deze enorme canyon door er overheen te vliegen? Of wellicht wil je landen in de canyon? Het is allemaal, en op elk moment van de dag mogelijk. Doordat je vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon vliegt, duren deze tours langer dan wanneer je vanuit de Grand Canyon zelf vertrekt.

 

 

Campingsuggesties Las Vegas:

 • Oasis RV Resort
 • KOA at Sam's Town
 • Las Vegas RV Resort

 

Camper ophalen Las Vegas - Kingman

Eenmaal aangekomen in Kingman, ook wel "the heart of the Route 66", bezoek je hier onder andere het Locomotive Park, het Kingman Railroad Museum en het historische Route 66 museum.

 

Campingsuggesties Kingman:

 • Kingman KOA
 • Fort Beale RV Park
 • Golden Valley RV Park
Afstand: 175 km

Kingman - Grand Canyon South Rim

Als een van de zeven wereldwonderen en het bekendste nationale park in de Verenigde Staten, zal Grand Canyon National Park geen onbekend park zijn. Ga je voor de eerste keer naar de Verenigde Staten, of wellicht heb je al verschillende reizen naar dit prachtige land mogen maken? De Grand Canyon is een van de plekken die je tijdens je volgende reis absoluut niet wil mag missen. Deze gigantische canyon moet je zelf ervaren om de pracht en de charme te begrijpen.

 

Als je voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon staat, kún je het eigenlijk niet bevatten. De canyon is 450 kilometer lang en op sommige plekken wel 29 kilometer breed. En dat ligt allemaal aan jouw voeten, wanneer je aan de rand van deze spectaculaire canyon staat. De delen van de Grand Canyon die te bezoeken zijn geven dan ook maar een kleine indruk, maar wel een zeer indrukwekkende die je niet snel zult vergeten.

 

De South Rim is het meest toegankelijke deel van de Grand Canyon, en daardoor ook het meest toeristische gedeelte. Maar dat is niet zonder reden. Aan de South Rim heb je prachtige uitzichten in de Grand Canyon, en deze zijn zeer goed bereikbaar. Reis je met de camper naar de Grand Canyon? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden voor de South Rim. Grand Canyon Village biedt hier vele mogelijkheden. Overnacht hier met de camper op een camping, eet een hapje in een van de restaurants en maak gebruik van de shuttlebussen. De shuttlebussen rijden routes volgende verschillende kleuren. Het ideale van dit systeem is dat je de camper kunt laten staan, en hiermee naar de verschillende uitzichtpunten kunt reizen. Ook kom je langs een deel van de South Rim, waar je met een eigen voertuig niet mag komen. Een leuke mogelijkheid is om de shuttlebus te combineren met je eigen wandelschoenen. Stap uit en loop een stuk van de Rim Trail langs de canyon om te genieten van de overweldigende uitzichten. Ben je weer even uitgewandeld? Stap bij de volgende halte weer op de shuttlebus, en reis op die manier weer verder.  

 

De South Rim biedt twee bekende wandelingen aan, waarmee je uiteindelijk naar de bodem van de Canyon kunt wandelen, de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Een hele bijzondere ervaring om naar de bodem te lopen, al zij hiervoor zeker minimaal twee dagen nodig, met een overnachting op de bodem. Wil je wel graag wat meer het gevoel krijgen hoe het is om in de canyon te zijn? Kies er dan voor om bij een van beide trails een stukje te gaan wandelen. De Bright Angel trail ligt redelijk beschut, waardoor deze (afhankelijk van het tijdstip) vaak de voorkeur heeft bij de wandelaars. Als je redelijk fit bent, kun je bijvoorbeeld wandelen tot de 3 Mile Resthouse. Weer terug boven ben je dan zo’n 10 kilometer onderweg geweest. De South Kaibab Trail is een stukje steiler, maar heeft weer hele andere uitzichten. Deze trail ligt minder beschut, en geeft daardoor weidsere uitzichten. Tot aan het Ooh Aah Point ben je roundtrip ca. 6 kilometer onderweg, tot aan Cedar Ridge is het ca. 10 kilometer.

 

De Desert View Drive is de route langs de canyon wanneer je bijvoorbeeld van of naar Page/Lake Powell of Monument Valley reist. Een prachtige start van je bezoek aan de Grand Canyon, of wellicht juist een geweldige afsluiting van je bezoek aan dit wereldwonder. Deze route van ca. 40 kilometer geeft je de mogelijkheid om te stoppen bij verschillende uitzichtpunten, en je te vergapen aan de pracht van de canyon vanuit verschillende hoeken. Volgens onze reisexperts is een stop bij Desert View een absolute must. Niet alleen heb je hier een bijzondere uitkijktoren, het uitzicht op de Colorado River die hier in de canyon stroomt maakt het absoluut uniek.

 

Volgens onze reisexperts is de zonsopkomst- en ondergang een must bij een bezoek aan de Grand Canyon. Sta wat vroeger op of blijf wat langer bij de rim, en bekijk de canyon tijdens zonsopkomst of zonsondergang. De al zo schitterende canyon verandert met de minuut. Door de geweldige kleuren van de zon tijdens de opkomst of ondergang krijg je weer een heel ander beeld van de canyon dan gedurende de dag.

 

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

 • Mather Campground
 • KOA Williams
 • KOA Flagstaff  
 • Grand Canyon Trailer Village
Afstand: 295 km

Grand Canyon South Rim - Page / Lake Powell

Wanneer je de Grand Canyon uitrijdt kom je langs vele verschillende uitzichtpunten welke de moeite waard zijn om een stop te maken. Via de Desert View Watchtower als laatste stop ga je uiteindelijk het park uit richting Lake Powell.

 

Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen.

Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

 

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken, dit kan zowel met een Jeep als per boot. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

 

 Campingsuggesties Page/Lake Powell:

 • Wahweap RV Park & Campground
 • Lone Rock Beach
 • Bullfrog RV Park & Campground
 • Page Lake Powell Campground & RV Park

 
Afstand: 205 km

Page / Lake Powell - Monument Valley

Monument Valley is één van de meest gefotografeerde plekken op de wereld. Het landschap bestaat uit enorme rotspartijen van rood zandsteen en achter bijna iedere rots schuilt een prachtig verhaal. Ken je films zoals Forrest Gump en The Lone Ranger? Deze zijn hier opgenomen! Om het beste beeld van dit prachtige gebied te krijgen is een tour door één van de touroperators uit Navajo zeker aan te raden. Zij vertellen je over de totstandkoming, verhalen achter de enorme rotsformaties en het Navajo volk wat hier nog op enkele plekken leeft.

 

De route naar de Monument Valley is magisch. Je kan hier uren rijden en weinig tot niks tegenkomen met het prachtige landschap op de achtergrond. Het geeft je echt het gevoel alsof je even helemaal alleen op de wereld bent. De Valley Drive zelf is niet te betreden met een camper. Je kunt het beste een tour boeken om zo veel mogelijk over dit bijzondere gebied te leren.

 

Het Navajo volk gelooft erin dat er aardse mensen zijn en heilige mensen. Men gelooft dat ze er alles aan moeten doen om de harmonie en balans op Moeder Aarde te bewaren. Dit staat in samenhang met de heilige mensen, omdat zij invloed uitoefenen op de aardse mensen (goed of slecht). Deze geloofsovertuiging is echt nog terug te vinden in de Monument Valley zelf. De inwoners van dit gebied leven nog steeds op dezelfde manier als honderden jaren geleden en dit is erg bijzonder om te zien.

 

Wanneer je met de camper reist is de Goulding’s Monument Valley RV Park zeker een aanrader. Deze campground biedt uitzicht over het prachtige landschap van de Monument Valley. Daarnaast bieden zij vanaf deze campground ook tours aan door de Monument Valley. Je kan op verschillende momenten van de dag meedoen aan zo’n tour, durend van 2,5 tot 8 uur. Mocht je deze tour op een speciaal moment willen doen, kies dan voor de sunset tour. Het fijne aan deze tour in combinatie met de campground is, dat je de camper kan laten staan op de campground.

 

Net voorbij Monument Valley, richting Moab, kom je langs een geweldig mooi uitzichtpunt. Dit uitzicht is ook gebruikt in de gelijknamige film, Forest Gump. Het mooiste plaatje schiet je als je midden op de weg gaat staan. Dit is mogelijk omdat het een tamelijk rustige weg is (het is natuurlijk wel belangrijk om goed op de weg te letten!). Vanuit Monument Valley is dit uitzichtpunt net voorbij mile marker 13 te vinden. Het is met de camper vanuit Monument Valley ongeveer 15 minuten rijden naar dit uitzichtpunt.

 

De meest opvallendste rotsformaties zijn de West, East en Merrick Butte. Deze formaties zijn alle drie maar liefst 300 meter hoog. Twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond.  Het enige wandelpad dat je mag betreden zonder gids gaat rondom de West Butte en is ongeveer 6,2 kilometer lang. Mocht je niet zo actief zijn dan kun je deze drie bekendste buttes ook bekijken vanuit het Lookout Point nabij het Visitor Center.

 

Campingsuggesties Monument Valley:

 • Goulding's Lodge Campground (Monument Valley)
 • Valle's RV Park (Mexican Hat)
 • Cottonwood RV Park (Bluff)
Afstand: 235 km

Monument Valley - Moab / Arches en Canyonlands

Denk je aan Moab, dan denk je aan Canyonlands National Park. Dit nabijgelegen nationale park biedt prachtige natuur met de mooiste uitzichten. Een bezoek meer dan de moeite waard tijdens een camperreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, of juist om te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains van de Verenigde Staten. Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, waarvan het Island in the Sky gedeelte het beste bereikbaar en daardoor het meest bekende is. Met een ligging nabij Moab, is dit gedeelte zeer geliefd bij het publiek. En niet voor niks is het zo bekend en geliefd: het is een prachtig deel van het park met veel mogelijkheden.

 

Vanuit Moab is het prachtige Island in the Sky gedeelte van Canyonlands goed bereikbaar. Op 50 kilometer afstand sta je bij het Island in the Sky Visitor Center. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden in dit deel van het park? Sla het visitor center dan zeker niet over! Vanaf hier loopt de prachtige route verder door het park, en brengt deze je langs verschillende niet te missen bezienswaardigheden. Stop zoveel mogelijk en krijg zo het beste beeld van Canyonlands!

 

-              GRAND VIEW POINT OVERLOOK

 

Het verst gelegen uitzichtpunt, is volgens ons ook direct de mooiste, de Grand View Point Overlook. Hier zie je hét uitzicht over Canyonlands National Park, en snap je direct waarom dit park groot favoriet is bij vele Amerikanen en toeristen. Vanaf het View Point loopt een korte trail van 1 mijl naar een tweede uitzichtpunt. Absoluut de moeite waard, met prachtige uitzichten langs de trail. Ervaar zelf waarom dit punt voor velen het hoogtepunt is van een bezoek aan Canyonlands! 

 

-              MESA ARCH

 

De Mesa Arch is de bekendste arch in Canyonlands, en niet voor niks. Het is slechts een korte wandeling van ongeveer een halve mijl tot deze prachtige arch. Het uitzicht door de arch is fenomenaal, en geeft een prachtig uitzicht over Canyonlands. De Mesa Arch is erg bekend om de prachtige zonsopkomst, die achter de arch te zien is. Vooral fotografen zijn hier groot fan van, en zijn hier al vroeg te vinden om een goed plekje te bemachtigen. De Mesa Arch is gedurende de hele dag echter de moeite waard om te bezoeken.

 

-              GREEN RIVER OVERLOOK

 

Een prachtig uitzichtpunt, en ook weer zo anders dan het Grand View Point Overlook: de Green River Overlook. In tegenstelling tot de Grand View, zie je hier de rivier lopen door de canyon. Dit geeft weer een heel ander beeld van dit prachtige deel van Canyonlands, en daardoor heel bijzonder om te stoppen.

 

-              UPHEAVAL DOME

 

Dat Canyonlands vele verschillende gezichten heeft, zie je goed als je de Upheaval Dome bezoekt. Deze indrukwekkende krater is goed te bekijken door de korte of lange hikes die hier mogelijk zijn. Hoe de krater precies is ontstaan is niet bekend, maar dat het prachtig is wordt duidelijk als je bij een van deze uitzichtpunten staat! 

 

-              OFF-ROAD TRAILS

 

Canyonlands is dé bestemming voor de avontuurlijke toerist die de omliggende natuur vanuit een Jeep of 4X4 wil ontdekken. In het nabijgelegen Moab zijn vele mogelijkheden voor het huren van een Jeep of 4X4 die zelf bestuurd kan worden, of om mee te gaan met een gids die je de avontuurlijkste paden en mooiste plekjes laat zien. In Canyonlands start een van de meest spectaculaire en bekende off-road trails: de Shafer Trail. Ook wanneer je zelf niet van plan bent deze avontuurlijke weg te gaan rijden, is het een aanrader om te stoppen bij de Shafer Canyon Overlook, en je te verbazen over de route die hier de canyon in gaat.

 

-              THE NEEDLES

 

Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, en heeft buiten het Island in the Sky gedeelte nog meer te bieden. Dit minder bekende deel van het park ligt een stuk verder van Moab, na 120 kilometer rijden ben je bij het Needles Visitor Center. Dit deel van het park geeft je dan ook een heel andere beleving dan het Island in the Sky gedeelte. Langs de route vind je verschillende stops die de moeite waard zijn, maar The Needles is vooral de moeite waard als je (langere) wandelingen wil gaan maken. Wil je alleen een indruk krijgen van The Needles en vind je het niet erg hier een stukje voor te rijden? Dan is de Needles Overlook aan de U.S. 191 een leuke mogelijkheid.

 

Campingsuggesties Canyonlands National Park:

 • Canyonlands Campground (Moab)
 • Willow Flat Campground (Canyonlands NP)
 • Moab Valley RV Resort
Afstand: 250 km

Capitol Reef National Park

Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier vind je spectaculaire gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met de huurcamper door de Scenic drive te rijden waarmee je de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen. Zeker een bezoekje waard tijdens jouw camperreis door West-Amerika!

 

Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet toegestaan de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

 

Het park beschikt over meerdere wandeltrails, een Visitor Center, museum/winkel, facilitaire voorzieningen en accomodatiemogelijkheden.

 

Campingsuggesties Capitol Reef National Park:

 • Fruita Campground
 • Wonderland RV Park
Afstand: 250 km

Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van Utah ligt het geweldig mooie park Bryce Canyon National Park. Dit park bestaat uit natuurlijk gevormde amphitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Dit geeft een magisch beeld en is dus zeker de moeite om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Het park biedt voor iedereen mogelijkheden. Voor minder actieve reizigers is het aan te raden om meerdere uitkijkpunten te bekijken, op deze manier kan je zeker een goede indruk opdoen van het park.

 

Er zijn in Bryce Canyon verschillende bezienswaardigheden die je zou moeten noteren op je to-do lijstje. Er zijn in totaal een vijftiental uitzichtpunten waar je amphitheaters, valleien en hoodoos kunt bekijken. Wij sommen een paar parels voor je op:

 

-              RAINBOW POINT

 

Vanuit dit punt kijk je uit over vrijwel het hele park, van het noorden naar het zuiden. Dit is overigens ook één van de hoogstgelegen punten van Bryce Canyon. Dit punt kan je vinden aan het einde van de Rim Road.

 

-              NATURAL BRIDGE

 

Dit is een natuurlijke brugformatie welke vanuit een uitzichtpunt te zien is. De boog werd gevormd door regenwatererosie, een proces dat nog steeds plaatsvindt.

 

-              BRYCE POINT

 

Dit punt is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens zonsopkomst, de toppen van hoodoos worden mooi verlicht door de hoodoos. Het Bryce Point geeft een enorm uitzicht over het Bryce Amphitheater waar je vele hoodoos kunt zien. Het is een van de populairste uitzichtpunten van Bryce Canyon en ligt net na Swamp Canyon.

 

-              SUNSET EN SUNRISE POINT

 

Dit punt is geweldig om aan het einde van de middag of ochtend te bezoeken. Deze twee punten liggen beide bij het Amphitheater, dichtbij het visitor centre. Je loopt van het ene naar het andere punt in ongeveer een uur tijd. Mocht je toch van wat meer uitdaging houden kun je op één van deze twee punten een afdaling lopen.

 

Je kan makkelijke hikes maken welke bijvoorbeeld maar één tot twee kilometer zijn en weinig tot geen hoogteverschil hebben. Dit zijn de wandelingen die in principe iedereen kan maken, óók kinderen. Dit zijn wandelijken zoals de Mossy Cave, Sunset to Sunrise en Rim Trail. Heb jij liever wat meer uitdaging? Dan zijn er meer dan voldoende uitdagende hikes. Je kan vaak een heel eind de canyon inlopen. Ook deze wandelingen variëren van afstand, van 1,5 tot 13 kilometer. Een echte aanrader is om de Queen’s/ Navajo Combination loop te lopen. Deze is 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer twee tot drie uur. Het is slim om deze met de klok mee te lopen!

 

Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

 • Ruby's Inn Campground
 • North Campground
 • Sunset Campground
 • KOA Cannonville
Afstand: 175 km

Zion National Park

Groene bomen, kabbelend water en zandstenen bergwanden in een variëteit aan kleuren zijn het beeld van Zion National Park. De gratis shuttlebus brengt je door het hele park naar de diverse wandelroutes. Wandel langs diepe ravijnen, watervallen en door de rivier. Rust daarna lekker uit met een ijsje op het gras of zak in een grote rubberband de rivier af. Sluit de avond af met een barbecue bij de camper in de omgeving van het park.

 

Campingsuggesties Zion National Park:

 • Watchman Campground
 • Zion Canyon Campground

 
Afstand: 115 km

Barstow / Calico Ghost Town

Midden in de Mojave Desert, op de weg tussen L.A. en Las Vegas, ligt Barstow. De historische Route 66 loopt dwars door Main Street! Het is een plaats waar veel reizigers overnachten als tussenstop, om een lange afstand te overbruggen. Kom je hier op tijd aan en wil je nog wat leuks doen die dag? Vlakbij Barstow ligt het bekende spookstadje Calico Ghost Town. Vroeger werd hier in de mijnen zilver gewonnen. De mijnwerkers en hun families leefden in Calico. Toen de waarde van zilver minder werd, zijn de mensen die hier woonden vertrokken. Vandaag de dag is het een regionaal park. Alle gebouwen zijn verlaten, maar staan er nog. Wandel door de historische straten en neem een kijkje in het oude schoolgebouw, de bank, de winkels en de huizen. Je kunt je misschien op die manier een beetje voorstellen hoe het leven hier moet zijn geweest.

Er is een camping bij Calico Ghost Town Regional Park, een ideale plek om te overnachten als je het spookstadje bezocht hebt!

 

Campingsuggestie Barstow:

 • Calico Ghost Town Camping & RV Park
Afstand: 500 km

Sequoia N.P. / King N.P.

In Sequoia National Park, ook wel ‘A Land of Giants’ genoemd, staan enorme rotspartijen en ’s werelds grootste bomen. De trekpleister van dit park is natuurlijk de General Sherman Tree. Dit is de grootste boom, gemeten in de volume.

 

Het is zeker de moeite om Sequoia National Park te bezoeken tijdens de camperreis. Het is een leuke stop tussen Yosemite en Las Vegas en één overnachting kan voldoende zijn. Mocht je bijvoorbeeld weinig tijd hebben om Sequoia National Park te bezoeken dan kan je ook enkel de General Sherman Tree bezoeken. Dit neemt vanaf het Visitor Center ongeveer 1,5 uur enkele reis in beslag met de camper. Mocht je meer tijd hebben dan is het zeker leuk om een (extra) overnachting in te plannen in het park om een aantal mooie wandelingen te maken. Dit kan dan op één van de vele campgrounds. Er is geen vergunning nodig voor de wandelingen maar het is wel belangrijk om een kaart te kopen bij het Visitor Center. Sequoia heeft namelijk honderden verharde en onverharde looppaden.

 

Het bezoeken van de General Sherman Tree is goed te doen. Het is een pad van ongeveer 800 meter naar beneden, naar de boom toe. Onderweg kom je voldoende plekken tegen waar je even kunt uitrusten en genieten van de prachtige natuur. De General Sherman Tree is 83 meter lang en heeft een diameter van 11 meter aan de basis. Het is bijna lastig om deze boom te waarderen omdat de bomen rondom de General Sherman bijna allemaal zo hoog zijn. Toch is het zeker de moeite waard en mag het zeker niet ontbreken tijdens jouw camperreis.

 

The Big Trees Trail is een wandelroute van ongeveer 3,2 kilometer welke Round Meadow omcirkelt. Je kunt vanuit het Giant Forest Museum het geasfalteerde pad volgen. Het is een fijn pad om te lopen en langs de route zijn verschillende borden te vinden met informatie over de bomen.

 

Door op de top van de Moro Rock te komen, volg je een trap die bijna een kilometer naar de top stijgt. Een spectaculair uitzicht op de Great Western Divide en de westelijke helft van het park.

 

Het pad naar Tokopah Falls begint net voorbij de Marble Fork Bridge in Lodgepole Campground. Het is een eenvoudige wandeling van ongeveer 2,7 km enkele reis. Deze route brengt je naar indrukwekkende granieten kliffen en de waterval van Tokopah Canyon. De Tokopah Falls is bijna 400 meter hoog en is het meest indrukwekkend in de vroege zomer.

 

Let op: met een camper groter dan 22ft mag je niet via de zuidelijke ingang het park betreden (vanwege teveel kronkelwegen).

 

Campingsuggesties Sequoia & Kings Canyon N.P.:

 • Azalea Campground
 • Stoney Creek Campground
 • Lodgepole Campground
 • Hume Lake Campground
Afstand: 435 km

Yosemite National Park

Granieten rotskliffen, denderende watervallen, groene valleien, dichte wouden met mammoetbomen van duizende jaren oud, ruige rivieren, verbluffende vergezichten en ongerepte wildernis. Yosemite National Park behoort écht tot een van de mooiste stukken natuur van Amerika. Het is wat ons betreft dan ook een must see als je een camperreis maakt door West-Amerika.

 

Wat zijn nu de highlights die je volgens ons niet mag overslaan? Die bestaan uit uitzichtpunten en wandelingen, hieronder lees je onze favorieten. Je kunt in het park voor een groot gedeelte met je camper alles bekijken, maar in het zomerseizoen gaan er geregeld gratis shuttlebussen, waar je ook gebruik van kunt maken. Je parkeert je camper dan bij het Visitor Center in de Yosemite Valley (zorg dat je er in de eerste helft van de ochtend bent, want de parkeerplaatsen zijn beperkt) óf natuurlijk op een van de campings als je hier een plekje hebt kunnen bemachtigen.

 

In de Yosemite Valley kun je gemakkelijk met je camper rondrijden, om verschillende uitzichtpunten te bekijken. Zo kom je bij Valley View, waar je een prachtig zicht op de Bridalveil Falls en de Merced River. Je kunt hier ook de zonsondergang heel goed bewonderen. Ook het iconische Tunnel View is adembenemend mooi. Het is een van de meest bekende uitzichtpunten in Yosemite National Park en je hebt er een geweldig uitzicht op El Capitan, Clouds Rest, Half Dome, Sentinel Dome, Cathedral Rocks en Bridalveil Falls. Je kunt je camper gemakkelijk parkeren op de grote parkeerplaats net voor de Wawona Tunnel. Vervolg je de Wawona Road door de tunnel heen dan kun je verderop een zijweg inslaan naar het magische uitzichtpunt Glacier Point. Vooral het laatste gedeelte van deze weg is haarspeldbocht na haarspeldbocht. Met een gewone auto is het al lastig rijden, maar je kunt je voorstellen met een camper al helemaal. Wij zouden je daarom aanraden om gebruik te maken van de betaalde shuttleservice om er te komen. Op die manier kun je onderweg ook optimaal genieten van de prachtige vergezichten! 

 

Doorkruis Yosemite National Park door met je camper over de prachtige hooggelegen Tioga Pass te rijden. Omdat deze weg zo hooggelegen is geniet je er verbluffende uitzichten. Zo zijn er op veel plekken uitsparingen langs de weg waar je de camper kunt parkeren om het uitzicht in je op te nemen en foto's te maken. De weg brengt je langs bergmeren, granieten rotsen en bergwanden en uitgestrekte meadows.

 

Stop zeker even bij Olmsted Point, een van de mooiste uitkijkpunten aan de Tioga Pass. Je kijkt er uit over uitgestrekte graniete rotspartijen en ziet Half Dome op de achtergrond.

 

Tenaya Lake is een van de grootste meren van het nationale park. Als het zomer is kun je in het verkoelende water heerlijk zwemmen.

 

De Tuolumne Meadows zijn een ander hoogtepunt op de route. De Tuolumnerivier kronkelt hier door uitgestrekte groene weides.

 

Uiteindelijk komt de Tioga Pass (als je vanaf de Yosemite Valley komt) uit bij Lee Vining en het bijzondere Mono Lake. Heb je de tijd parkeer je camper hier dan even en maak de korte wandeling naar dit bijzondere zoutwatermeer om de grillige rotspartijen die uit het water omhoog rijzen te bewonderen. Let op: wil je na óf voor je bezoek aan Yosemite National Park ook Sequoia National Park bezoeken? Rijd dan terug naar het westen. Sequoia National Park heeft namelijk geen ingang aan de oostkant van het park.

 

WANDELEN IN YOSEMITE NATIONAL PARK

 

Rondwandelend in de meadows van de Yosemite Valley met de rotswanden die aan alle kanten boven je uit torenen besef je wat een betoverende plek Yosemite is. Om het park écht goed te kunnen bewonderen raden we je aan om een aantal wandelingen te maken. Hieronder een paar van de meest populaire wandelingen. Laat je vooraf bij het Visitor Center goed adviseren over welke wandelingen voor jouw reisgezelschap aan te raden zijn.

 

-              VERNAL FALLS, NEVADA FALLS EN MIST TRAIL

 

Heb je je regenjas meegenomen? Want je blijft tijdens deze wandeling (vooral in het voorjaar en de vroege zomer) niet droog! De klim naar deze watervallen over de Mist Trail is ontzettend bijzonder. Je start deze wandeling bij de shuttlestop Happy Isles. Met jou zijn er nog veel meer reizigers die de steile weg graag trotseren voor dit bewonderenswaardige natuurgeweld. Met het ruisende geluid van verschillende watervallen op de achtergrond begin je aan dit avontuur. Vanaf de Vernal Fall Footbridge krijg je al een voorproefje op de waterval. Je zult merken dat veel mensen hier omdraaien, maar wil je écht een mooi uitzicht dan loop je verder en volg je de Mist Trail. Stap langs de waterval omhoog over de ruim 600 granieten treden en voel de damp van het vallende water op je gezicht (dit is waar je die regenjas aantrekt!)

 

Je hebt hier drie keuzes: loop via dezelfde weg terug of kies voor de John Muir Trail, die iets langer is maar waarbij je niet meer nat wordt. Ben je nog niet klaar met wandelen? Dan kun je je weg vervolgen naar de top van Nevada Falls.

 

Deze wandeling is niet voor iedereen, want de klim is absoluut pittig. Als je denkt dat het niet mooier kon worden dan het eerste gedeelte van de Mist Trail dan heb je het mis. Terwijl je 2,5 kilometer over steile haarspeldbochten omhoog wandelt denk dan aan het uiteindelijk verpletterende uitzicht dat boven op je wacht. Je kijkt hier uit over de machtige watervallen en de Yosemite Valley. Dit is Yosemite National Park in volle glorie.

 

-              BRIDALVEIL FALLS TRAIL

 

Op zoek naar een gemakkelijke korte wandeling in Yosemite National Park? Dan is deze wandeling een goede optie! Over een verhard en goed begaanbaar pad loop je naar deze beroemde waterval. In tegenstelling tot de ándere korte wandeling naar een beroemde waterval: Yosemite Falls, kun je de Bridalveil Falls het hele seizoen door bewonderen. Natuurlijk is de waterval in het voorjaar en de vroege zomer een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld in september.

 

-              MIRROR LAKE TRAIL

 

Stap uit bij shuttlehalte #17 voor deze schitterende wandeling naar Mirror Lake, waarin Half Dome en de omringende rotsen weerspiegeld worden. In het voorjaar en de vroege zomer kun je dit meer nog bewonderen, daarna wordt het 'Mirror Meadow' en is het meer opgedroogd.

 

-              MARIPOSA GROVE

 

In dit gedeelte van het park groeien de eeuwenoude Sequoiabomen. Als je hier rondloopt voel je je als een kabouter, want deze bomen zijn werkelijk gigantisch. De Sequoia's Grizzly Giant en Washington Tree behoren tot de 30 grootste Sequoiabomen ter wereld. Nekpijn gegarandeerd, maar (vooral als je niet naar Sequoia National Park gaat) zeker de moeite waard om te wandelen in dit indrukwekkende oerbos.

 

Campingsuggesties Yosemite National Park:

 • Upper Pines Campground
 • Lower Pines Campground
 • Wawona Campground
Afstand: 230 km

San Francisco

San Francisco is onder onze reizigers ontzettend geliefd. Het is deze stad die bijna iedereen kiest als je vraagt naar hun favoriete stad in West-Amerika. Een stad waar wij Europeanen ons het meest zullen thuis voelen, waarschijnlijk omdat het ten opzichte van Las Vegas en Los Angeles het meeste lijkt op een Europese stad. Er is één duidelijk centrum, met grote winkelketens én gezellige kleinere boetiekjes, er zijn fijne restaurants en bars én je kunt er te voet heel veel bekijken.

 

De meeste mensen die een camperreis maken verblijven maar één of twee nachten in San Francisco. Dat is voldoende om een mooie indruk te krijgen van de stad, maar natuurlijk moet je wel keuzes maken in wat je graag wilt zien. Er worden veel verschillende Hop On Hop Off bustours aangeboden met passen die geldig zijn voor één of twee dagen. Dat is, vinden wij, een prima manier om de highlights in deze mooie stad te bekijken. Ga je liever op eigen houtje dan kun je lopend, met de cable car en ander openbaar vervoer ook goed uit de voeten. Wat moet je volgens onze reisexperts zeker zien?

 

-              UNION SQUARE EN OMGEVING

 

Ben je een shopaholic? Dan voel je je rondom Union Square écht als een vis in het water! Rondom Union Square en Market Street vind je de bekende grote winkelketens en een aantal enorme overdekte winkelcentra.

Stap bij een van de aangrenzende straten op een van de iconische cable cars en laat je, heuvel op en heuvel af, meevoeren richting Fishermans Warf.

Het is maar een klein stukje lopen vanaf Union Square totdat je je in het gedruis van Chinatown begeeft. Je was toch in San Francisco? Daar lijkt het niet op als je hier rondwandelt! Er zijn Chinese winkels, bakkerijen, zelfs de straatlantaarns zijn in Chinese stijl. Wil je eten bestellen in een restaurant dan kan het prima zo zijn dat je een kaart met foto's te zien krijgt en daarop kunt aanwijzen wat je wilt eten, omdat iedereen die er werkt alleen Chinees spreekt.

 

-              FISHERMAN'S WHARF EN ALCATRAZ

 

De gezellige wijk Fisherman's Wharf ligt (what's in a name?) aan het water. Er zijn verschillende pieren, maar Pier 39 springt er meteen uit. Laat je meevoeren in de gezellige drukte op deze pier en struin de leuke winkeltjes af, op zoek naar de mooiste souvenirs. Gun je voeten even rust en strijk neer op een van de terrasjes voor een kopje koffie of heerlijke verse vis met San Francisco Sourdough. Pier 39 staat bekend om de kolonie zeeleeuwen die het hun vaste stekkie hebben gemaakt. Ze horen nu voortaan nét zo bij San Francisco als de Golden Gate Bridge! Vanaf de pier bekijk je deze grappige dieren die vaak liggen te luieren op de drijvende houten vlotten.

 

In het indrukwekkende ferrygebouw vind je nóg meer restaurants en winkels en koop je verse producten, recht van het boerenland, maar ook ambachtelijke broodjes en andere lekkere verse lekkernijen.

 

Vanaf Pier 33 vertrek je met de boot naar het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Zware criminelen zoals maffiabaas Al Capone hebben hier gezeten. Bekijk de cellen van binnen, wandel over de luchtplaats en stap even binnen in de ziekenboeg. De gratis audiotour (die overigens ook in het Nederlands beschikbaar is) leidt je op je eigen tempo rond en zorgt ervoor dat je alle belangrijke plekken zult tegenkomen.

 

Vanaf Pier 39 loop je in 20 minuutjes naar de meest gefotografeerde straat van deze stad: Lombard Street. Het is de meest bochtige straat van de wereld. Er met je camper overheen rijden zouden wij niet proberen, maar lopend kun je er ook doorheen!

 

-              GOLDEN GATE BRIDGE

 

Hét icoon van San Francisco is zonder twijfel de enorme rode Golden Gate Bridge. Rijd eroverheen met je camper (let wel: het is een tolweg), wandel of fiets eroverheen. Je hebt hier een van de beste uitzichten over de skyline en op Alcatraz. Aan de andere kant van de brug vind je het kunstenaarsplaatsje Sausalito. Het is leuk om hier aan het water te lunchen en het uitzicht over de baai te bewonderen.

 

-              GOLDEN GATE PARK

 

In het 'Central Park' van San Francisco is vanalles te beleven. Vind even rust tussen de Japanse bloemen en planten, terwijl je langs vijvers en over bruggetjes wandelt door de mooie Japanese Tea Garden. Er is ook een Nederlandse windmolen, een planetarium, een museum én een schitterende enorme bloemenkas.

 

-              ALAMO SQUARE

 

Je kent ze van films en series (waarvan de meest bekende natuurlijk Full House!): deze rij met bijzondere Victoriaanse huizen (zogenaamde 'Painted Ladies') aan Steiner Street bij Alamo Square. Wat steken ze prachtig af tegen de wolkenkrabbers van San Francisco op de achtergrond. Een perfect fotomomentje!

 

Campingsuggesties San Francisco:

 • San Francisco Marin RV Park
 • KOA Petaluma / San Francisco North
 • Candlestick RV Park
 • San Francisco RV Resort

 

Afstand: 310 km

Terugvlucht Nederland

Vandaag is het weer tijd om huiswaarts te keren, in verband met tijdsverschil kom je op dag 24 aan in Amsterdam

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties