Bezienswaardigheden - Argentinië

Travelhome | Camper huren Argentinië

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
<
2 / 3
>
Als je ooit Argentijnse wijn hebt geproefd, is de kans zeer groot dat deze uit één van de vele wijnhuizen in Mendoza komt. In deze stad kun je de vele wijnhuizen bezoeken en genieten van een wijnproeverij. Hetgeen deze stad ook zo bijzonder maakt, is de ligging. De stad ligt namelijk aan de voet van de Andes. Genietend van een glas Argentijnse wijn, kun je het indrukwekkende decor van de hoogste berg van Zuid-Amerika aanschouwen. Deze berg heet de Acancagua en is maar liefst 6960 meter hoog. De witte bergtoppen geven een bijzonder contrast aan de in zonnestralen gehulde stad. Naast ontspanning, heb je ook genoeg mogelijkheden om inspanningen te verrichten. Zo zijn er hier uitstekende faciliteiten voor raften, skiën, bergbeklimmen, paardrijden en kajakken.
Lees verder…
Dit zijn twee aaneengesloten natuurparken in het midden van Argentinië. In het natuurpark Talampaya bevind je je in een gebied waar de dinosauriërs miljoenen jaren geleden leefden. Parkwachters kunnen je begeleiden op een 40 kilometer lange rondvaart die naar een 200 miljoen jaar vroegere dinosauriërwereld teruggaat. Na afloop kun je de diversie fossielen uit het Trias tijdperk (245-208 miljoen jaar geleden) bekijken in het museum. Het natuurpark Ischigualasto staat ook wel bekend als Valle de la Luna. De droge vlaktes in combinatie met bijzondere rotsformaties, zorgen voor een spectaculair maanlandschap. Je kunt in het park Talampaya met de camper overnachten.
Lees verder…
Peninsula Valdes is een schiereiland dat zich bevindt in Patagonië. Het bijzondere aan dit schiereiland is het gevarieerde dierenleven. Zo kan het voorkomen dat er plots een kolonie pinguïns aan je voorbij loopt. Ook flamingo’s, robben en zeeleeuwen komen op dit eiland veel voor. De vele beschutte baaien van dit schiereiland maken het een aantrekkelijke omgeving voor walvissen, zeeolifanten, orka’s en dolfijnen. Via een boottocht kun je ze allemaal van zeer dichtbij bekijken. Je kunt dit het beste doen in de periode tussen maart en september. Je kunt het beste overnachten op de camping Municipal in Puerto Piramidas. Puerto Piramidas ligt vlakbij Peninsula Valdes.
Lees verder…
Puerto Madryn is erg geliefd onder toeristen. De omgeving herbergt een geweldige flora en fauna die je ongetwijfeld zal waarderen. Puerto Madryn ligt aan de voet van de Patagonische Meseta, een hoogvlakte die afloopt naar de Golfo Nuevo. Ten noorden van de Golfo Nuevo ligt schiereiland Valdés, een wereldberoemd natuurreservaat dat al jaren op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat. In de zomermaanden heb je de gelegenheid om walvissen te spotten. Zo kun je deelnemen aan een walvistrip waarbij je met een boot de zee op vaart om deze machtige dieren van dichtbij te bewonderen. Een unieke ervaring die je absoluut niet kan overslaan. Daarnaast is Puerto Madryn beroemd vanwege haar zeeleeuwen, pinguins, zeeolifanten en tal van mooie vogelsoorten.
Lees verder…
Quebrada de Humahuaca is een prachtig natuurgebied wat zich uitstrekt over een lengte van 155 kilometer. Het bijzondere aan dit gebied is de zichtbare sporen die de natuur heeft achtergelaten. Zo heeft honderdduizenden jaren erosie van water en wind gezorgd voor een prachtig ruw en kleurrijk landschap. Het is dan ook zeer indrukwekkend om dit vanaf de valleien en hoge passen te aanschouwen. Je kunt hier op diverse plaatsen ruïnes bezoeken van vroegere nederzettingen en forten. Je kunt hier kamperen op camping La Reliquia in het plaatsje Purmamarca.
Lees verder…
Rio Gallegos is een leuke stad in de provincie Santa Cruz. De stad wordt ingesloten door de riviervalleien en het Patagonische land. Veel mensen reizen dan ook vanaf Rio Gallegos door naar Patagonie. Het stadje heeft een aantal leuke pieren die je kunt bewandelen en daarnaast is het centrum van Rio Gallegos de moeite waard om even te bezoeken. In en om de stad vind je veel lokale, Argentijnse producten zoals vis, schapenvlees, wol en leer.
Lees verder…
Salta ligt in het noorden van Argentinië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een stad met een rijk verleden, wat terug te zien is in de architectuur. Het pittoreske koloniale centrum is nog net zo als vroeger, wat in combinatie met de omringende bergtoppen voor een bijzondere sfeer zorgt. Wanneer je een wandeling maakt door de schilderachtige straatjes van Salta, waan je je in de tijd van de Spaanse veroveraars. Ook kun je net buiten de stad Salta te paard over de dorre en rose kleurige bergen trekken, een activiteit die een bijzonder gevoel van vrijheid naar boven kan brengen.
Lees verder…
Aan de oever van Lake Nahuel Huapi, ligt San Carlos de Bariloche. Argentinië kent vele specialiteiten, zo ook in San Carlos de Bariloche. Probeer vooral eens de heerlijke handgemaakte chocolade. Topattractie van deze omgeving is uiteraard de mooie natuur, het Nationale Nahuel Huapi-park. Daarnaast zijn er in en om de stad nog een aantal andere leuke bezienswaardigheden, waaronder het Patagonia-museum en de chocoladefabrieken. Ook kun je Indiaanse kunstwerken bekijken.
Lees verder…
<
2 / 3
>