3.30.0.5@P-CD05 (210107 0844)

Bellen en internetten tijdens je camperreis in Amerika

Bellen en internetten tijdens je camperreis in Amerika

Door Simone van Veldhoven op 20 mei 2019

Even via Whatsapp checken hoe het met het thuisfront is, bellen om je volgende camping te reserveren, zoeken naar leuke bezienswaardigheden in de buurt, kunnen internetten en bellen is hartstikke handig tijdens je camperreis door Amerika. Maar hoe werkt dat in Amerika? En al helemaal als je met een camper reist? Dat vertellen wij je in deze blog!

Bellen naar een binnenlands nummer tijdens je camperreis door Amerika

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je wilt bellen tijdens jouw camperreis. Misschien wil je een camping reserveren, of een excursie, misschien wil je de camperverhuurder bellen om een afspraak te maken voor een tijdstip waarop je de camper op kunt halen.

Er zijn verschillende opties om te bellen binnen Amerika:

 1. Een simkaart kopen om in je eigen mobiele telefoon te stoppen, zodat je daarmee kunt bellen. Via aanbieders als https://www.arielimobile.com/ en https://www.usasim.net/ kun je een simkaart bestellen waarmee je kunt bellen binnen Amerika. Ook heb je hiermee ongelimiteerd internetdata op het 4G netwerk. De simkaart kan naar Nederland worden verzonden, zodat je hem mee kunt nemen en er direct na aankomst in Amerika gebruik van kunt maken. Check wel vooraf of jouw telefoon simlockvrij is en of je ermee kunt bellen in Amerika.
 2. Een voordelige telefoon kopen bij een grote supermarkt (bijvoorbeeld Walmart or Target) of een elektronicawinkel (bijvoorbeeld Best Buy) mét Amerikaanse simkaart en hiermee bellen in Amerika. Er zijn ook mogelijkheden om internet te gebruiken met sommige kaarten.

Bellen naar Nederland tijdens je camperreis door Amerika

Natuurlijk wil je de thuisblijvers ook af en toe een klein beetje jaloers maken met mooie verhalen over jouw camperreis door Amerika. Naar Nederland bellen met je eigen mobiele telefoonabonnement is hoogst waarschijnlijk vrij prijzig. Gelukkig zijn er andere opties:

 1. Bellen vanaf een telefooncel met een prepaid international calling card

  Telefooncellen zijn in Amerika tegenwoordig minder dan vroeger, maar je vindt ze nog steeds in grote steden, soms op campings, restaurants, grote supermarkten en zelfs bij Visitors Centers van sommige nationale parken. Als je het prima vindt om niet vaak te bellen en als je het niet erg vindt om afhankelijk te zijn van het vinden van een telefooncel dan raden we je aan om gebruik te maken van een international phonecard. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen. Je betaalt bijvoorbeeld 5 of 10 dollar en belt het nummer van de provider. Vervolgens toets je het Nederlandse nummer in dat je graag wilt bellen en wordt je automatisch doorverbonden.

 2. Naar Nederland bellen met je eigen mobiele telefoon

  Door Nederlandse providers wordt de mogelijkheid steeds meer aangeboden een prepaid kaart te kopen waarmee je voordelig naar Nederland kunt bellen vanuit Amerika. Check bij je eigen provider, of als je telefoon simlockvrij is, bij een andere Nederlandse provider de mogelijkheden en voorwaarden.

 3. Bellen met een Skype of Whatsapp

Natuurlijk is de allervoordeligste (gratis) manier om te bellen met het thuisfront gebruik te maken van bijvoorbeeld Skype of bellen via Whatsapp wanneer je op een gratis Wifi netwerk zit.

Let op:

Om te bellen naar Nederland vanuit Amerika bel je 011 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

Internet tijdens je camperreis in Amerika

 1. Gratis WiFi in Amerika

  Net als in Nederland is er in Amerika op veel plaatsen gratis WiFi. Op veel campings (maar níet op campings in de natuurparken), bij koffiezaken, in restaurants en zelfs soms in supermarkten kun je gebruik maken van hun gratis WiFI netwerk. Let er bij verbinding maken met gratis WiFi netwerken altijd op dat je verbinding maakt met een veilige website of emailserver óf kies voor een VPN verbinding.

 2. WiFi in je camper via de camperverhuurder

  Sommige camperverhuurders bieden de mogelijkheid om een internetkastje bij je camper te huren. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van WiFi in je camper. Kijk op onze website bij de camperverhuurder van jouw keuze óf vraag de reisexperts van Travelhome naar de mogelijkheden.

 3. Internet via een Amerikaanse simkaart op je telefoon
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende organisaties waar je simkaarten kunt kopen die je in Amerika kunt gebruiken én kun je simkaarten in Amerikaanse supermarkten, elektronicawinkels en telefoonwinkels kopen. Je kunt ze gewoon in je eigen telefoon gebruiken, mits je telefoon simlockvrij is. Op sommige van deze kaarten kun je ook data inkopen voor het gebruik van internet.

 

Zoals je hebt gelezen zijn er veel mogelijkheden om te bellen en internetten in Amerika. Je kunt dus prima contact onderhouden met de mensen thuis en je kunt mensen in Amerika bereiken als dat nodig is.

 

Bekende providers met een (over het algemeen) goed bereik in Amerika zijn T-Mobile en AT&T. Ook al hebben deze providers een goede dekking, Amerika is een groot land. Het kan voorkomen dat je in afgelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld nationale parken of in de woestijn, misschien geen bereik hebt.

 

Ga je binnenkort op camperreis naar Amerika en heb je nog vragen die hierboven niet beantwoord zijn? Neem dan even contact met ons op. Onze reisexperts helpen je graag.