Camperverhuurders en campertypes

Camperverhuurders en campertypes

Door op 12 juni 2020

Travelhome werkt samen met veel verschillende camperverhuurders. Zij hebben verschillende soorten campertypes die variëren in grootte, leeftijd en luxe. Niet iedere verhuurder heeft dezelfde campertypes, maar grofweg verdelen we ze onder in een aantal categorieën. Op deze pagina geven we je een idee van de verschillende types én kun je doorklikken naar meer informatie over alle camperverhuurders. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden en van de voor- en nadelen van iedere verhuurder.


NOORD-AMERIKA
Campertypes in Amerika en Canada

Truck camper

Reisexpert marjolein over deze camper:

Travelhome Campervakanties Kamperen
De camper is erg compact, dus je kunt er vrijwel overal mee komen. Van alle campers uit ons aanbod lijkt deze camper qua formaat het meeste op een auto. Voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld kunt parkeren op autoparkeerplaatsen en gemakkelijk kunt draaien. Hij is ideaal voor wanneer je niet wilt kiezen voor een grote camper, maar kamperen toch heel erg leuk vindt. De camper heeft namelijk wél alle faciliteiten die je nodig hebt!

25 ft camper

reisexpert karlijn over deze camper:

Ik heb al meerdere camperreizen mogen maken met een camper van 25 voet (ongeveer 7,5 meter lang). Dit campertype is ideaal al je met twee personen riest. Je koffers of reistassen kun je kwijt op het bed boven de bestuurderscabine en zelf slaap je comfortabel in het vaste bed achterin de camper. Het type is naar mijn mening niet te groot en niet te klein, precies een fijne maat om mee te rijden door Amerika.

30 FT camper

reisexpert susanne over deze camper:

Ik heb al meerdere camperreizen mogen maken met een camper van 25 voet (ongeveer 7,5 meter lang). Dit campertype is ideaal al je met twee personen riest. Je koffers of reistassen kun je kwijt op het bed boven de bestuurderscabine en zelf slaap je comfortabel in het vaste bed achterin de camper. Het type is naar mijn mening niet te groot en niet te klein, precies een fijne maat om mee te rijden door Amerika.

a-klasse

reisexpert simone over deze camper:

Dit zijn de types waar Amerikanen zelf veel mee rijden. Wij Nederlanders vinden deze types vaak toch wat aan de grote kant. De A-klasse campers zijn in de regel erg luxe afgewerkt. Het panoramaraam en het feit dat je in deze camper iets hoger zit, zorgt voor een schitterend uitzicht tijdens het rijden.

van

reisexpert maike over deze camper:

Een zeer prettig en compact campertype, bijzonder geschikt voor twee personen die voor het eerst een camperreis maken en niet graag een grote camper rijden. Een fijne bijkomstigheid van deze types is dat ze milieuvriendelijker zijn, doordat ze minder brandstof verbruiken dan de grotere types.
OCEANIË
Campertypes in Australië en Nieuw-Zeeland

hitop

reisexpert linda over deze camper:

Travelhome Campervakanties Linda in West-CanadaDit is een heel fijn campertje om bijvoorbeeld met twee personen te huren. Je bent erg flexibel, door het compacte formaat. Parkeren en rijden over smalle weggetjes is met deze types geen enkel probleem. Je leeft op de camping vooral buiten, maar als het onverhoopt een keer regent en je wilt binnen zitten dan heb je hier toch voldoende ruimte.

2 berth

reisexpert yvonne over deze camper:

Travelhome Campervakanties Yvonne in SydneyDeze campers zijn slim ingericht, met verassend veel leefruimte. Ideaal voor koppels die wat meer ruimte willen tijdens hun reis. Dit type is regelmatig bij ons op kantoor en in het echt te bekijken! Fijn, want dan weet je precies hoe je camper eruit zal zien en kun je vast even proef liggen op de bedden!

4 berth

reisexpert maike over deze camper:

Deze camper heeft een fijne maat, niet te groot en niet te klein. Wil je bijvoorbeeld met je gezin langs de oostkust reizen dan is dit type een prima keus. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, allemaal met een andere lay-out. Wij helpen je natuurlijk graag om te kiezen welk type het beste bij je past.

6 berth

reisexpert tabitha over deze camper:

Dit type maakt kamperen luxe! Met voldoende leefruimte binnenin is het, ook met minder goed weer, prima vertoeven in deze camper. Twee koppels die samen reizen of een gezin met (jonge) kinderen hebben voldoende ruimte om comfortabel te reizen.

4wd camper

reisexpert roxanne over deze camper:

Travelhome Campervakanties Roxanne Mereenie Loop RoadTijdens mijn reis door Autralië heb ik meerdere campers gehuurd, waarvan 4WD echt mijn favoriet was. Het voelt erg avontuurlijk om met deze camper over wegen te rijden waar je anders nooit zou kunnen komen. 's Avonds slaap je in een tent (op het dak of op de grond, afhankelijk van het gekozen type) of achterin de camper. Een unieke ervaring!

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van de camper?

Als specialist op het gebied van camperreizen in Amerika en Canada, maar ook van camperreizen op andere verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland weten wij als geen  ander: het aanbod van campers is  enorm. Wij werken samen met een groot aantal camperverhuurders en zij hebben allemaal hun eigen verschillende campertypes (soms wel een stuk of 10 verschillende types per verhuurder!). Zoveel mensen, zoveel wensen, er is dan ook écht voor iedereen een geschikt type bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat je als camperleek door de bomen het bos niet meer ziet!
Goed, de keuze is dus reuze! Maar… je bent bij ons in goede handen. Je kunt ons álles vragen over de camperverhuurders en hun campertypes, we hebben met de meesten ervan zelf al een of meerdere camperreizen gemaakt en spreken dus uit ervaring. Wij nemen je in deze blog mee in onze wondere wereld van camperreizen om je alvast een stukje op weg te helpen!

CAMPERVERHUURDERS: WAT PAST BIJ JOUW WENSEN?

In het enorme aanbod aan camperverhuurders (wereldwijd grofweg 80 verschillende verhuurders!) hebben wij het gemakkelijker voor je gemaakt door te werken met vijf labels: backpacker, budget, basis, goed en premium. Iedere verhuurder heeft zo’n label van ons gekregen, gebaseerd op onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Deze labels zie je gemakkelijk terug als je een offerte opvraagt. Wat houdt elk label dan precies in? Lees gauw verder!

  • Premium: Ben je op zoek naar een nieuwe camper, met veel faciliteiten, een luxe afwerking en goede service? Ga dan voor een Premium verhuurder. Alleen wanneer een verhuurder op alle punten goed presteert krijgt deze het label Premium. Dit zijn de beste verhuurders uit ons aanbod. Deze verhuurder begrijpt dat je op vakantie gaat!
  • Goed: 'Gewoon goed’, dat zijn de verhuurders uit deze categorie. Ze besteden veel aandacht aan de meest relevante punten die belangrijk zijn bij het verhuren van de campers, maar kunnen op bepaalde punten wellicht nóg beter. Denk aan een verhuurder met een goede service en uitrusting van de camper, maar waarvan de campers enkele jaren oud kunnen zijn. Of het is juist wel een nieuwe camper, maar de service mag wat verbeteren. Kortom, een stapje onder Premium, maar nog steeds een goede verhuurder.
  • Basis: In deze categorie zijn er enkele punten die we classificeren als voldoende, ofwel basic. In de vloot zitten bijvoorbeeld relatief veel oudere campers, die soms gebruikssporen hebben. Ze zijn eenvoudig ingericht en hebben geen uitgebreide faciliteiten of luxefacetten. De service voldoet, maar men zet vaak geen stapje extra en/of de inventaris bestaat uit de meest basale producten. Indien een verhuurder op de meeste punten aan deze omschrijving voldoet komt deze in de categorie Basis. De nadruk van de verhuurder ligt op het verhuren van campers en niet specifiek op de vakantiebeleving zelf. 
  • Budget: De budget camperverhuurders komen op veel punten overeen met verhuurders in de categorie Basis én hebben daarnaast vaak uitsluitend oude campers in de vloot. In deze campers zullen gebruikerssporen duidelijker aanwezig zijn, door intensief gebruik.
  • Backpacker: Een klasse apart is de categorie Backpacker. De campers uit deze vloot vinden wij beter geschikt voor de jonge, avontuurlijke reiziger, die weinig waarde hecht aan luxe en comfort. Het zijn vaak eenvoudige en kleine, kleurrijke busjes of auto’s met slaapruimte. Ook de mogelijkheid om binnen te leven en de faciliteiten zijn vaak beperkter. De reguliere camperreiziger kiest veelal niet voor een camper uit deze categorie.

Maar deze labels zijn niet het enige waarmee we je helpen om te kiezen voor een verhuurder. De reizigers die je voorgingen hebben de camperverhuurder waarmee zij hun reis hebben gemaakt óók beoordeeld. Het rapportcijfer dat zij hebben gegeven kun je ook terugvinden op de (online) offerte.

Op die manier zie je dus hoe Travelhome de camperverhuurder beoordeelt én wat de mening onze reizigers. Super handig toch?

WELKE CAMPER PAST BIJ JOUW REISWENSEN?

Maak voor jezelf dus de afweging voor welke kwaliteit camperverhuurder je wilt kiezen. Vind je de prijs het belangrijkst of wil je juist gaan voor de nieuwste campers en beste service? Vraag jezelf vervolgens af welke indeling van de camper je het fijnst vindt. Die indelingen vind je trouwens állemaal terug op onze website en in de offertemodule.

Stel jezelf vragen als: wil ik een vast bed achterin of vind ik het niet erg om mijn bed elke dag om te bouwen? Wil ik graag beneden slapen of vind ik het niet erg om bovenin te slapen? Over slapen gesproken: geef de lengte op van iedereen in je reisgezelschap en ons systeem laat alleen de campers zien met bedden van geschikte afmetingen.
Vraag jezelf ook af hoeveel ruimte je nodig hebt en bij welke grootte camper je jezelf dus prettig voelt.

Zo! Met die info moet je al verder komen. En wil je persoonlijk advies? Wij vinden het fijn als we je kunnen helpen, dus neem gerust contact op. Succes met kiezen!