Waarom reizen met een camper in de USA leuker is dan met een auto

Waarom reizen met een camper in de USA leuker is dan met een auto

Door Travelhome op 1 mei 2019

Twijfel je nog tussen een camperreis of een rondreis met de auto? Onderstaand 10 redenen waarom rondreizen met de camper veel leuker is! 

1. HEB JE ZO’N AMERIKAANSE CAMPER AL EENS BEKEKEN?

Ze zijn lekker luxe en bieden zeeën van ruimte binnenin. Het is bijna geen kamperen meer te noemen, maar wel ontzettend gaaf.

2. KAMPEREN MIDDEN IN DE NATIONALE PARKEN VS TELKENS WEER IN DIE MUFFE HOTELKAMERS

's Ochtends buiten ontbijten met uitzicht op de rode rotspartijen van Zion National Park is toch veel mooier dan in een ontbijtzaal je cereal naar binnen werken?

3. EEN HUIS OP WIELEN, MET ALLES EROP EN ERAAN

Als je onderweg zin krijgt in een lekker koud glaasje frisdrank, of het is lunchtijd en je krijgt honger dan trek je gewoon de koelkast open en voila! En heb je tijdens het rijden opeens hoge nood? Geen probleem, je gaat gewoon zitten op je eigen toilet. Je hoeft dus niet te wachten tot je ergens een (waarschijnlijk hele vieze) openbare toilet hebt gevonden! Alles is bij de hand in je camper. Ideaal.

4. EN DAN DIE KOFFERS!

Je hoeft niet telkens weer je koffer in en uit te pakken en mee te sjouwen naar iedere nieuwe hotelkamer waar je overnacht. Je pakt je koffers aan het begin van de reis uit en aan het eind van de reis weer in. Je kleding voor die dag trek je gewoon uit de kast, net zoals thuis. Echt ZOVEEL fijner.

5. BETAALBAAR OVERNACHTEN IN (OF DICHTBIJ) DE NATIONALE PARKEN

Welk hotel biedt prijzen van 15 dollar per kamer per nacht? En dan ook nog eens midden in een nationaal park? Nee, inderdaad. Dat vind je nergens. Reis je per camper dan kampeer je voor dat bedrag wél op de campings in de parken! 

6. HET GEEFT EEN MACHTIG GEVOEL

Het voelt geweldig om in zo’n grote RV over de Amerikaanse highways te rijden, geloof ons! Dat machtige gevoel ken je pas als je het een keer hebt meegemaakt.

7. JE HOEFT NIET ALTIJD UIT ETEN

Oke, we geven toe. Uit eten gaan is geen straf! Maar wat dacht je van de kosten? Die lopen toch best wel op als je drie keer per dag uit eten gaat. Ga je met een camper dan kun je zelf ook (af en toe) voor je maaltijden zorgen om de kosten te drukken.

8. ONTMOET DE LOCALS

Amerika is echt een camperland. De Amerikanen zelf kamperen graag, vaak in van die grote trailers of buscampers. Op campings kom je ze dus overal tegen en maak je gemakkelijk contact, maar ook bij bijv. tankstations of op de parkeerplaats bij de supermarkt wordt je waarschijnlijk al aangesproken met vragen als ‘Where are you from?’.

9. EEN CAMPER IS GEWELDIG ALS JE REIST MET DE KIDS

Neem je (jongere) kids mee op reis? Een camper is dan absoluut een aanrader. Magnetron bij de hand om flesjes of eten op te warmen, altijd hetzelfde bed waarin ze ook altijd kunnen slapen als ze moe zijn, op de camping meehelpen om hout te sprokkelen voor het vuur of op zoek naar hertjes… meer heb je niet nodig, toch?

10. HET IS AVONTUURLIJK!

Je rijdt je kampeerplek op midden in het bos, hoeft geen stroomaansluiting of wateraansluiting te gebruiken, want je camper is zelfvoorzienend. Daar sta je dan, midden in de natuur en ver weg van de bewoonde wereld. ’s avonds zit je in je campingstoeltje bij het kampvuur in plaats van voor de televisie op je hotelkamer. Avontuur? Check!


Helemaal overtuigd en zin om te gaan? Vraag vrijblijvend een offerte op maat bij ons aan. Wil je meer weten? Bel ons op 040-211 3938, mail naar info@travelhome.nl of meld je aan voor een van onze inspiratiedagen!