Wat kost het om een camper te huren in Amerika?

Wat kost het om een camper te huren in Amerika?

Door Tabitha van Kessel op 20 juni 2024

Ben je van plan om een camperreis te maken in Amerika? We informeren je graag over welke kosten er allemaal bij een camperreis komen kijken. De gemiddelde huurprijs van een camper kan erg variëren, en daarnaast komen er nog allerlei extra’s bij waar je ook aan moet denken.

 

Een gemiddelde prijs voor een camper huren in Amerika noemen is lastig. De prijs hangt namelijk af van veel verschillende factoren. Bijvoorbeeld van hoe lang je wilt gaan, wanneer je reist, met hoeveel personen en welk campertypen je gaat huren in Amerika. Er zijn allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

Kosten camperhuur Amerika

De prijs van de camper hangt vooral af van het moment van boeken. Alle camperverhuurders bieden interessante vroegboekacties aan. Vroeg boeken is ook interessant want als je vroeg boekt heb je nog keuze uit alle beschikbare campertypes!

 

De meeste camperverhuurders werken met een flextarief: dat is een flexibel tarief dat elke week aangepast kan worden aan de hand van vraag en aanbod (en dus kan variëren per week). Zo hoeft het dus niet altijd te gelden dat een kleine camper voordeliger is om te huren dan een grote camper.

Tip voor camperhuur in Amerika

Je kunt binnen een minuut zelf de prijzen opzoeken gebaseerd op jouw wensen met onze campermodule.

 

Ieder jaar hebben enkele verhuurders in Amerika een aantal nieuwe campers. Deze worden afgeleverd vanuit de fabriek en moeten vervolgens verplaatst worden naar de verhuurlocaties. Voor een spotgoedkope prijs kun je Amerika ontdekken vanuit een wegbrengcamper.

 

Uitrusting bij camperhuur in Amerika

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. De kosten en wat er precies inbegrepen is bij een persoonlijk inventaris verschillen per camperverhuurder.

Mijlenpakketten voor camperhuur in Amerika

Een deel van de kosten voor het huren van een camper in Amerika zit in het aantal mijlen wat je gaat rijden. Je kunt vooraf een mijlenpakket boeken als je al een verwachting hebt van hoeveel kilometer je gaat rijden. Als je achteraf toch meer mijlen hebt gereden dan vooraf gedacht, betaal je de extra gereden mijlen bij het inleveren van de camper. Per extra gereden mijl betaal je ongeveer $0,45 ter plaatse.

 

Er is soms ook een mogelijkheid voor een camper huren in Amerika met onbeperkt aantal mijlen. De prijs van zo’n dergelijk pakket verschilt per verhuurder. Een pakket van maximaal 21 dagen met ongelimiteerd aantal mijlen kost ongeveer €1000,-.

Brandstofprijzen voor camperhuur in Amerika

De inhoud van de benzinetank van de camper is ca. 180-200 liter (55 gallon). Dit varieert per type. Je rijdt ca. 500 km per tank, maar dat is sterk afhankelijk van de te rijden route. Wanneer je door de bergen rijdt verbruikt de camper natuurlijk meer benzine. Een indicatie van het gemiddelde gebruik is 1:4. Ook dit is afhankelijk van het campertype.

 

Het benzineverbruik verschilt. C-klasse campers (met een alkoof) rijden ongeveer 1 op 5. A-klasse campers (grote busmodellen) zijn minder zuinig en campervans (kleine busjes) zijn weer een stuk zuiniger. Natuurlijk speelt ook de omgeving mee; rijd je in de bergen, dan zal het verbruik van de camper hoger zijn dan op vlakke wegen.

 

Actuele benzineprijzen kun je terugvinden op de website www.gasbuddy.com.

Generatorgebruik bij camperhuur in Amerika

Een generator kun je gebruiken wanneer je niet bent aangesloten op het stroomnetwerk op een camping. De generator gebruik je voor bijvoorbeeld de airconditioning, de magnetron en andere apparatuur. Ben je niet aangesloten op het stroomnetwerk dan werkt de apparatuur van de camper op de accu. Voor het gebruik van een generator vraagt de verhuurder een betaling en is niet in elk campertype aanwezig. Je betaalt voor het generatorgebruik per uur indien je het gebruikt, ongeveer $4 per uur. Je kunt ook kiezen voor ongelimiteerd generatorgebruik, dan betaal je een vast bedrag van ongeveer $10 per nacht.

Boodschappen tijdens je camperreis in Amerika

In een camper ben je niet afhankelijk van het eten en drinken dat restaurants serveren, maar heb je zélf altijd je eten en drinken bij de hand. Super handig om na het opstaan je eigen koelkast open te trekken en lekker in je pyjama een ontbijtje tevoorschijn te toveren. Daarvoor moet je natuurlijk wél boodschappen in 'huis' hebben. Nadat je de camper hebt opgehaald zal je eerste stop waarschijnlijk de supermarkt zijn. Daarnaast ben je misschien nog kosten kwijt voor het eten bij restaurants, ijsjes en dergelijke.

Nationale parken en camperhuur in Amerika

In Amerika bestaat een algemene toegangspas voor alle nationale parken van het land. Je kunt de pas online voorafgaand aan je reis kopen of je kunt deze aanschaffen bij binnenkomst van het eerste nationale park op je route. De pas betaal je per camper en is geldig voor een jaar. Ben je van plan om meerdere parken te bezoeken? Dan is het voordeliger om deze pas aan te schaffen. De pas geeft geen gratis entree tot de campings, die betaal je los daarvan. Deze pas kost ca. US$90,- in Amerika (America the Beautiful pas) en koop je bij de ingang van het eerste park dat je bezoekt.

 

Let op: de pas voor de nationale parken is niet geldig in staatsparken. Hiervoor betaal je een aparte entreeprijs van ongeveer $25 per park.

Campings in Amerika en camperhuur

Je kunt overnachten op campings in de natuur (natuurcampings) of op de grotere ‘commerciële’ campings (privécampings). Je kunt campings vooraf reserveren of ter plaatse een camping zoeken.

 

De campings in een nationaal park kosten ongeveer $20 á $30 per nacht. De kosten voor een commerciële camping kunnen verschillen van $50 tot $150 per nacht.

 

In het hoogseizoen is het met name erg druk en voor sommige populaire nationale parken raden we het aan om vooraf te reserveren. Lees hier meer informatie over campings in Amerika.

 

Het is ook mogelijk om de campings door ons te laten boeken: zo kun je volledig onbezorgd en geheel voorbereid op reis gaan. Heb je interesse in het laten verzorgen van de campings? Neem dan contact met ons op.

Hotelovernachting bij camperhuur in Amerika

In Amerika stellen de camperverhuurders een eerste overnachting voorafgaand aan de camperhuur verplicht. Wij raden dit overigens altijd aan na een lange vlucht zodat je uitgerust aan een camperreis kunt beginnen. Dit kan een hotelovernachting zijn maar ook een overnachting bij vrienden of familie.

 

De kosten voor zo’n hotelovernachting zijn afhankelijk van je reisperiode en plaats. Zo is een hotel nabij de luchthaven vaak goedkoper dan een hotel midden in het centrum.

Verzekeringen bij camperhuur in Amerika

De verzekering is per camperverhuurder anders geregeld. Vaak heb je nog een eigen risico. Je kunt dit eigen risico in bepaalde gevallen afkopen met een verzekering van de verhuurder, of je kunt gebruikmaken van de No Risk Noord-Amerikaverzekering van ANWB Verzekeren.

 

Vanzelfsprekend wil je tijdens jouw vakantie zo min mogelijk zorgen hebben en zo min mogelijk risico lopen. Daarom is het verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Dit kan nu met de unieke “No Risk camperverzekering” van ANWB Verzekeren. Travelhome heeft in samenwerking met ANWB Verzekeren een exclusieve verzekering ontwikkeld, waardoor je heerlijk zonder zorgen van jouw vakantie kunt genieten.