Tokyo

Na een lange vliegreis komt u aan in de hoofdstad van Japan: Tokyo. In deze enorme stad woont de grootste concentratie inwoners van het hele land! De allerlaatste mode en de nieuwste technologische snufjes, maar ook bijzondere hstorische tempels en traditionele cultuur komen samen in dit bruisende hart van Japan.

Tokyo is de hoofdstad van Japan en de stad kent de grootste concentratie inwoners van het hele land. De laatste mode, nieuwe technologische snufjes en traditionele cultuur, het komt allemaal samen in dit bruisende hart van Japan.

Shinjuku is hét entertainmentdistrict van Tokyo en een goede plek om te winkelen. In de immense winkelcentra Isetan en Takashimaya is alles te koop: de nieuwste gadgets, elektronica en de laatste mode. Naturlijk is er ook veel keuze in restaurantjes, waar u heerlijk kunt eten.
Dit is ook het zakencentrum van de stad, hier zijn dan ook de meeste wolkenkrabbers gevestigd. Op het gratis observation deck van het Metropolitan Government Office heeft u een adembenemend uitzicht over de imposante gebouwen. 
Een van de populairste plekjes is de zijstraat Omoide Yokocho; een straatje gevuld met ongeveer 60 kleine, ouderwetse barretjes. Hier waant u zich in een compleet andere wereld! Probeer de Sushi of een ander traditioneel gerecht in een van de restaurantjes of neem een Sake in een van de kleine baretjes.

In Ginza vindt u grote winkelcentra en luxe merkwinkels van over de hele wereld. Ginza is een van de beste plekken om de neonlichten van de stad te bekijken.

Proef de traditionele sfeer van Japan in Asakusa en Ueno. Een van de toeristische trekpleisters is de gigantische lantaarn die aan de Kaminarimon poort hangt. De oudste tempel van Tokyo, Senso-Ji mag u ook zeker niet overslaan.

Een bezoek aan het Imperial Palace mag niet aan uw reisschema ontbreken. Dit paleis ligt in het hart van Tokyo en dient als verblijf van de Koninklijke familie van Japan. Het is omgeven door oude kasteelmuren en een deel van de paleisgronden is open voor het publiek. De oostelijke tuinen zijn vijf dagen per week voor het publiek geopend en het is toegestaan de Inui-Dori straat in te lopen waar je de prachtige kersenbloesems in bloei kunt zien staan.

In de wijk Akihabara moet u zeker even een kijkje nemen. Deze wijk staat bekend om de vele elektronicawinkels, maar ook om de vele winkels toegeweid aan manga-figuren. Een must-see als u Tokyo bezoekt!

In Harajuku draait alles om de meest extreme tiener culturen en kledingstijlen. In Takeshita Street en de zijstraatjes daarvan vindt u veel kledingwinkels met bijzondere kleding. 

In Tokyo doe je alles met openbaar vervoer en dan is de trein het belangrijkste vervoermiddel. De belangrijkste treinverbinding is de Yamanote lijn, een ringlijn rondom het centrum. Als u verblijft in een hotel aan de Yamanote lijn, kunt u heel eenvoudig met de trein de verschillende wijken van Tokyo ontdekken.

Nikko

Op dag 5 haalt u uw camper in Tokyo op. Na de uitleg over de werking van de camper en het tekenen van het contract gaat u op weg. In Tokyo rijden ze aan de linkerkant van de weg, dus dat is even wennen. Neem rustig even de tijd om te installeren en om boodschappen te doen.
Uw bestemming voor vandaag is Nikko, dit ligt op ongeveer drie uur rijden vanaf Tokyo. Volgens de Japanners is Nikko één van de mooiste plekken van het land. In een decor van heuvels, bossen, moerassen, vulkanen en watervallen liggen de schrijnen en tempels van Nikko National Park. Dit nationale park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.   
De meestbezochte schrijn is de Toshugu Shrine. In deze gebouwen ziet u prachtige versieringen, zoals de bekende apen die 'horen, zien en zwijgen' uitbeelden. De verschillende traditionele bouwwerken, waarbij ook veel goud gebruikt is in de versiering, maken dit complex erg bijzonder.
De Rinno-ji Tempel is ook een bezoek meer dan waard. Het complex bestaan uit een hoofdgebouw en een aantal kleinere bijgebouwen. In de tuin bij dit complex zijn prachtige kersenbloesems te zien.
Bekijk ook zeker de Yomeimon poort. Het gedetailleerde houtsnijwerk is erg indrukwekkend!

Hakone

Hakone is een onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Hakone is bekend vanwege haar hot springs. In de omgeving vindt u veel badhuizen die gebruik maken van het water uit de hot springs. Breng een bezoek aan een van de hot springs of ryokans in dit gebied, voor een authentieke ervaring.

Ook het uitzicht op het nabijgelegen Mt. Fuji is schitterend. Mount Fuji is Japans hoogste berg. Officieel is Mount Fuji een actieve vulkaan, echter de laatste uitbarsting dateert van het jaar 1707. Vele mensen zijn geinsprieerd geraakt door de vulkaan en in 2013 is de berg zelfs toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ondanks dat Tokyo op ruim 100 kilomter bij de Mount Fuji vandaan ligt, kun je op heldere dagen de vulkaan zien liggen vanuit de stad. Mocht u Mount Fuji verkennen gedurende de zomermaanden, dan heeft u de mogelijkheid om deze te beklimmen.

Campingsuggestie:
Ashigara Service Area
RV Park Yamanaminoyu

Kyoto

Kyoto is een van de populairste toeristengebieden en heeft dan ook enorm veel te bieden; traditioneel Japans eten, mooie Japanse architectuur, oude tempels en mooie tuinen. Osaka is het economische hart van het westen van Japan met grote gebouwen en een geheel eigen eetcultuur. In Kyoto vindt u 17 UNESCO Werelderfgoed sites en meer dan 2000 tempels en schrijnen, mooie Japanse tuinen en een levendig historisch stadshart.

De Kiyomizu-dera tempel is een bezoekje waard. Deze tempel is in de 8e eeuw gebouwd, door vuur verwoest en in de 17e eeuw gereconstrueerd. De tempel geeft een goed beeld van de traditionele bouw in Kyoto. Vanuit de tempel heeft u een prachtig uitzicht over de straten van Kyoto.

Een populaire wandeling onder toeristen is bij de Fushimi Inari Taisha schrijn. Ongeveer 10.000 roodgekleurde pilaren lijnen de bergweg die naar de top van Mt. Inariyama loopt.
Uiteindelijk is het uitzicht over de stad prachtig. De traditionele gebouwen van het complex zelf zijn ook zeker de moeite waard om te bewonderen.

Kiyomizudera is één van de mooiste tempels van Japan. De tempel staat op een houten bouwwerk, boven op een heuvel. Dat geeft bezoekers een mooi uitzicht op de kersenbomen en esdoorns. In het voor- en najaar is dit uitzicht het allermooist, met geweldige kleuren.
In het Higashiyama District ervaart u het echte traditionele Kyoto. Smalle straatjes, houten gebouwen en traditionele winkels geven het gevoel van het oude Kyoto.

Bezoek ook de prachtige Zen tempel Kinkakuji. Deze is bedekt in bladgoud en kijkt uit over een grote vijver. In de Japanse tuin bij de tempel kunt u wandelen en eventueel een kopje thee drinken in de Tea Garden.

Voor een culinaire Japanse ervaring gaat u naar de drukke Nishiki Market. Dit is een winkelstraat met honderden winkels en restaurants. Er worden vooral etenswaren verkocht, maar ook producten die daarmee te maken hebben (zoals kookgerei en messen). Bij sommige winkels kunt u gratis proeven of kleine proefgerechtjes kopen!

Kyoto heeft nog ontzettend veel meer bezienswaardigheden, u zult zich deze dagen dus prima vermaken in deze stad.

Campingsuggestie:
RV Park Kyotto Minami Kamogawa RV Site
Kyoto Gosho Nishi Parking

Nara

Het kleine stadje Nara was één van de eerste hoofdsteden van het land. Er is ontzettend veel moois te zien. Niet voor niets staan er maar liefst acht bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het centrum van Nara treft u Nara Park. Veel van de mooie bezienswaardigheden van Nara liggen hier, zoals de Todaiji Tempel, Kasuga Taisha en Kofukuji.
Naast de prachtige historische bouwwerken vindt u hier ook ontzettend veel los lopende (en erg tamme) herten. Men gelooft hier dat dit de booschappers van de goden zijn.

De Todaiji tempel is de populairste bezienswaardigheid van Nara. Dit is het grootste houten bouwwerk ter wereld. In dit prachtige sfeervolle gebouw staat het Daibutsu beeld. Een Boeddha van 16 meter hoog, gemaakt van brons en goud. Vlakbij deze tempel ligt een schitterende Japanse tuin, genaamd Isuin. Er liggen mooie theehuizen verspreid over het voorste en het achterste gedeelte van de tuin.

Een andere bezienswaardigheid in Nara is de Kasuga Taisha. De offerhal van deze schrijn is gratis te bezoeken. Als u verder doorloopt kunt u tegen betaling het binnenste gedeelte bezoeken. U vindt hier meerdere schrijnen met de unieke Kasuga architectuur. De lantaarns zijn een groot onderdeel van de schrijn. Er zijn er honderden! Ze worden alleen aangestoken tijdens het Lantaarn Festival, wat twee keer per jaar georganiseerd wordt (in februari en in augustus).

Tot slot mag een bezoek aan Kofukuji niet ontbreken tijdens uw reis. Kofukuji bestaat uit 150 gebouwen. Een bekend punt in het landschap is de pagode van vijf verdiepingen hoog. Het is de op één na hoogste pagode van Japanen hét symbool voor Nara. Het National Treasure Museum stelt een gedeelte van de kunst uit de tempel tentoon.

Campingsuggestie:
RV Park Kyotto Minami Kamogawa RV Site
Kyoto Gosho Nishi Parking
  

Himeji - Miyajima

Op slechts 120 kilometer ten westen van Nara treft u Himeji. Himeji staat voornamelijk bekend vanwege het mooiste kasteel van Azië, het Himeji-Jo Kasteel. Daarnaast is de Engyo-Ji tempel ook zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf hier.

Het Himeji-Jo kasteel staat bekend als hét kasteel van Japan, en sommigen benoemen het zelfs als hét kasteel van Azië. Anders dan andere kastelen heeft het Himeji-Jo Kasteel knalwitte muren. Gelegen in de groene natuur is dit kasteel een impossante vertoning, in tegenstelling tot veel kastelen is het Himeji-Jo kasteel wel bewaard gebleven tijdens de tweede wereldoorlog. Het kasteel is in 1993 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Naast het kasteel Himeji-jo kunt u ook het Engyo-Ji bezoeken, dit is een tempelcomplex van meer dan duizend jaar oud, de gebouwen liggen verspreid over een bosrijk gebied boven op Mount Shosha. Enkele gebouwen die te bezichtigen zijn zijn de Daikodo, Jikido en de Jogyodo.

Nadat u Himeji-Jo bezocht hebt, vervolgt u uw reis in de richting van Miyajima, in Miyajimaguchi zult u na een rit van 280 km aankomen.

De volgende dag gaat u met de veerboot naar het eiland Miyajima, het eiland heet officieel Itsukushima, maar in de volksmond is het Miyajima, wat verwijst naar de Itsukushima Shrine die het eiland zo bekend heeft gemaakt. De toegangspoort staat tijdens eb op het droge en tijdens vloed in het water. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een fantastische plek om foto's te maken. Het is ook mogelijk om een cruise te maken van 30 minuten, hierbij vaart u door de baai waaraan de Itsukushima Shrine is gelegen, en tijdens vloed vaart u zelfs door de toegangspoort heen.

Behalve deze bekende Torii kunt u een bezoek brengen aan verschillende heiligdommen op Miyajima.

Campingsuggestie:
Toyohira Donguri Mura

Hiroshima

Uiteraard mag een bezoek aan Hiroshima tijdens uw reis niet ontbreken. Hiroshima is wereldwijd bekend geworden door de atoombom die hier in 1945 alles binnen een twee kilometerradius verwoestte. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd. De monumenten die verwoest waren zijn opnieuw gebouwd en in het centrum van de stad is een park gebouwd als herdenking aan deze ramp: het Peace Memorial Park. 

Dit park van ruim 120.000 vierkante meter is vrijwel niet te missen als u de stad bezoekt.  Op de plek waar nu het park is aangelegd was vóór het vallen van de bom het echte centrum van de stad. Er is destijds besloten het centrum niet weer op deze plek op te bouwen, maar een gedenkpark aan te leggen. In het indrukwekkende Peace Memorial Museum leert u meer over deze atoomramp en het effect wat het heeft gehad op de stad en de mensen die er woonden. Het Hiroshima Peace Memorial is één van de weinige gebouwen die zijn blijven staan toen de bom explodeerde. Het is nu onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tussen het museum en het memorial vindt u de Centotaph for the A-Bomb Vicitims. Dit is een tombe voor degenen die zijn overleden door de explosie of door blootstelling aan de radioactieve straling.

Het Hiroshima Kasteel is een van de gebouwen die door de atoombom is verwoest, maar enkele jaren later is dit kasteel opnieuw opgebouwd. het kasteel is vijf verdiepingen hoog en is omgeven door een gracht. Vanuit de bovenste verdieping van dit mooie kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Wanneer u opzoek bent naar ontspanning kunt u een bezoek brengen aan Shukkeien Garden, dit is een erg mooie Japanse tuin, met als middelpunt een grote vijver. Er loopt een wandelpad rondom de vijver en er zijn verschillende theehuizen die allemaal een schitterend uitzicht geven op de tuin.

's Avonds kunt winkelen en een hapje eten in Hondori Street. U vindt hier de grote winkelketens en natuurlijk de nodige restaurants. Probeer de specialiteit van Hiroshima: Okonomiyaki. Dit is een soort pizza, gemaakt van deeg en kool. U kunt kiezen uit uiteenlopende toppings, zoals vlees, kaas, vis of wasabi).

Campingsuggestie:
Toyohira Donguri Mura

Osaka

Vandaag komt u aan in Osaka, dit is na Tokyo het dichtsbevolkte gebied van Japan. Vroeger, toen Osaka nog Naniwa heette is de stad zelfs hoofdstad van Japan geweest. Osaka is niet enkel van economisch belang voor Japan, de stad heeft ook de nodige (historische) bezienswaardigheden te bieden.

Een bezoek aan het Kaiyukan Aquarium is een absolute must wanneer u in Osaka bent. Een van de watertanks is maar liefst 9 meter diep, en is zichtbaar vanaf meerdere verdiepingen. Daarnaast wordt in 15 verschillende watertanks het zeeleven van het Pacific Rim getoond.

In 2001 heeft Universal Studios een locatie geopend in Osaka. Dit attractiepark is het eerste Universal park in Azië. Wanneer u geen genoeg kunt krijgen van achtbanen en andere spannende attracties, dan mag een bezoek aan dit park zeker niet ontbreken tijdens uw reis door Japan. Wanneer u liever op een andere manier kennismaakt met Osaka, dan is het Minami district misschien iets voor u. Dit is een van Osaka's bekendste stadscentra. In Minami treft u een enorme keuze aan winkels en restaurantjes. Een van de bekendste straten in Minami is Dotonbori. In deze straat, die paralel loopt aan het Dotonbori kanaal, zijn zelfs restaurants gevestigd die 24 uur per dag geopend zijn!

Ook Osaka beschikt over een kasteel. Zoals vele kastelen in Japan, is ook het kasteel in Osaka meerdere malen verwoest. in 1931 heeft men dit kasteel opnieuw gebouwd en tot op de dag van vandaag is er een museum in gevestigd. In de directe omgeving van het kasteel vindt u een schitterende tuin waar u heerlijk kunt wandelen.

Voor een schitterend uitzicht over de stad Osaka brengt u een bezoek aan de 173 meter hoge Umeda Sky Building. Een door glas omringde roltrap brengt u naar een fantastisch uitzicht over deze metropool.

Kanazawa

Na uw verblijf in Osaka zet u koers naar Kanazawa, de hoofdstad van de Ishikawa prefectuur. Kanazawa is een belangrijke stad voor de regio en zeker een bezoekje waard. Enkele bezienswaardigheden die u hier kunt bekijken zijn Kenrokuen, het Kanazawa kasteel, de Ninajadera Tempel, het Higashi Chaya district, de Omicho markt en het Samuari district.

Kenrokuen is een van japan's mooiste landschapstuinen. u vindt deze tuin nabij het kasteel van Kanazawa. De tuin kenmerkt zich door de vele bomen, welke in elk seizoen van het jaar een ander gezicht geven aan de tuin. Enkele wandelpaden in het park leiden u naar hoger gelegen delen van het park, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over deze tuin.

Een andere bezienswaardigheid is het kasteel van Kanazawa, dit kasteel werd van 1583 tot het einde van de Edo periode bewoond door de Maeda Clan. Het kasteel is meermaals afgebrand en tijdens de laatste brand van 1881 zijn enkel twee pakhuizen en de Ishikawa-mon poort overgebleven. Sinds 1990 is er een project op touw gezet om het Kanazawa kasteel op te bouwen naar hoe het was in 1850.

Wanneer u kennis wilt maken met de lokale bevolking dan gaat u in de morgen naar de Omicho markt, dit is Kanazawa's grootste markt in vooral etenswaren. het is een kleurrijk geheel van om en nabij 200 kleine winkeltjes. Naast etenswaren vindt u hier ook bloemen, kleding en vele andere dingen. Later op de dag bezoeken meer toeristen deze markt waardoor het niet ongebruikelijk is dat er rijen staan voor de meest populaire restaurantjes op de Omicho markt.

Tot slot mag ook een bezoek aan Ninjadera tempel niet ontbreken wanneer u Kanazawa bezoekt, de Ninjadera tempel is door de Maeda lords gebouwd in het Edo tijdperk. Om de tempel te verdedigen werd gebruik gemaakt van tunnels, geheime kamers en een uitgebreid gangenstelsel. Deze kunt u bezoeken tijdens een van de begeleide tours door de indrukwekkende Ninjadera tempel.

Campingsuggestie:
Himi

Shirakawa-go

Ten zuiden van Kanazawa ligt Shirakawa-go. De historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en mogen dan ook niet ontbreken tijdens uw reis door dit deel van Japan. Het bekendste dorpje is Ogimachi. De in 'gassho-zukuri stijl gebouwde indrukwekkende boerderijen die u in deze regio ziet hebben stijle rieten daken die de boerderijen moeten beschermen tegen de hevige sneeuwval in dit bergachtige gebied.
Veel van deze authentieke boerderijen zijn decenia oud, deze oude boerderijen fungeren nu vooral als museum, restaurant of als minshuku. Een Minshuku is een typisch Japanse bed and breakfast.

Campingsuggestie:
RV Park Kokoroya

Takayama

De laatste stop voordat u terugkeert naar Tokyo is Takayama. Takayama is op ruim 300 kilometer ten westen van Tokyo gelegen en staat vooral bekend om het authentieke oude stadscentrum, daarnaast is het Takayama Festival dat ze hier vieren, een van de bekendste festivals van Japan. Het historische centrum van de stad is door de jaren heen goed bewaard gebleven en tot op de dag van vandaag staan hier nog gebouwen uit de periode 1600-1868. Een van de meest toeristische straatjes van de stad is de Sannomachi straat, hier vindt u veel winkeltjes en koffiehuizen welke al decenia lang gerund worden. U kunt het oude centrum van de stad te voet maar ook per Riksja verkennen. Voor ruim 40 euro boekt u lokaal al een riksja tocht!

Het Takayama festival wordt zowel in het voor- als in het najaar gevierd. Tijdens het festival worden rijkelijk versierde vlotten door middel van optochten getoond aan het publiek. Deze versierde vlotten zijn gedurende het jaar gestald in pakhuizen welke verspreid over de stad liggen. Dit bijzondere evenement wordt jaarlijks door enorme bezoekersaantallen bezocht, wat er voor zorgt dat Takayama Festival bij een van de drie beste festivals van Japan hoort.

Campingsuggestie:
RV Park Kokoroya

Tokyo

Deze morgen kunt u uitslapen. Vandaag laat u Takayama achter u en na een rit van ongeveer 4,5 uur komt u aan op de laatste bestemming van uw fantastische reis door Japan, Tokyo! Waarschijnlijk zult u deze dag gedeeltelijk gebruiken om de kastjes in de camper weer uit te laden en uw koffers in te pakken.
Wanneer u nog niet voldoende souvenirs heeft gekocht kunt u nog een bezoekje brengen aan Shinjuku, dit is een goede plek om te winkelen. In de immense winkelcentra Isetan en Takashimaya is alles te koop: de nieuwste gadgets, elektronica en de laatste mode. Naturlijk is er ook veel keuze in restaurantjes, waar u heerlijk kunt eten. Een van de populairste plekjes is de zijstraat Omoide Yokocho; een straatje gevuld met ongeveer 60 kleine, ouderwetse barretjes. Hier waant u zich in een compleet andere wereld! Probeer de Sushi of een ander traditioneel gerecht in een van de restaurantjes of neem een Sake in een van de kleine baretjes. Geniet van uw laatste avond in Japan en neem al de prachtige herrineringen die u heeft aan deze reis nog eens door.

Tokyo - Amsterdam

Helaas komt er vandaag alweer een einde aan uw verblijf in Japan. U zult terugkijken op een fantastische ervaring. Bruisende steden, tempelcomplexen, en schitterende natuur, u heeft het allemaal mogen ontdekken in de afgelopen drie weken. Deze morgen levert u de camper in bij de verhuurder en gaat u naar de luchthaven van Tokyo. Vanuit hier zult u terugvliegen naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aan zult komen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties