Bezienswaardigheden - Namibië

Ontdek je met

Moniek

Karlijn

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenSteden
Filters toepassen
<
2 / 2
Walvisbaai werd bekend vanwege de visserijindustrie en is vandaag de dag een belangrijke zeehaven in Namibië. De stad ligt niet ver van Windhoek vandaan en wordt tevens omringd door een aantal Nationale parken, waaronder het Namib-Naukluft National Park en het Skeleton Coast National Park. Wanneer je in Walvisbaai verblijft is het daarom leuk om niet alleen het stadje, maar ook deze parken te bezoeken. Het Skeleton Coast National Park is een interessant park waar je vele schipswrakken zal terugvinden. Door de eeuwen heen zijn er namelijk aardig wat schepen gestrand. Het Namib Naukluft National Park bestaat uit mooie woestijnvlaktes, zandduinen en bijzondere diersoorten als slangen, gekko’s en insecten, maar ook hyena’s, gemsbokken en jakhalzen.
Lees verder…
Het Waterberg plateau is een belangrijk historisch punt in Namibië. Aan het begin van de vorige eeuw verloor het Herero volk de strijd tegen de Duitse kolonisten. De Herero waren gedwongen om terug te trekken van de waterberg en gingen oostwaarts naar Botswana. Duizenden kwamen om door achtervolgingen van Duitse soldaten andere van honger en dorst. Naar schattingen is bijna tweederde van de Herero volkeren in deze tijd om het leven gekomen. De graven van omgekomen Duitse soldaten kunnen nog bezichtigd worden vlakbij het ‘Waterberg Rest Camp’. Het plateau en het land er omheen werd tot een natuurreservaat uitgeroepen in 1972. Het plateau is grotendeels ontoegankelijk en een groot aantal van Namibie's met uitstorven bijdreigde diersoorten, zoals de zwarte en witte neushoorn en de sabel antilope, zijn spoedig naar deze locatie overgeplaatst om ze van uitsterven te beschermen. Het project was zeer succesvol en sindsdien voorziet de Waterberg andere Namibische Parken met zeldzame dieren.
Lees verder…
Je huurt een camper in Windhoek wanneer je Namibië gaat ontdekken. Hier vind je de verschillende verhuurbedrijven en vaak is een enkele reis naar Zuid-Afrika tevens een optie. DE STAD WINDHOEK TIJDENS JE CAMPERRONDREIS NAMIBIË Je brengt een bezoek aan Windhoek tijdens jouw camperrondreis Namibië. Windhoek is de hoofdstad van Namibië en fungeert tevens als economisch middelpunt van het land. Windhoek staat tevens bekend vanwege haar vleesindustrie en bierbrouwerijen. Opvallend is dat de stad aardig wat Duitse invloeden kent. Zo zijn er in Windhoek een aantal Duitse gebouwen te vinden, waaronder kerkjes en monumenten. Het station van Windhoek is erg leuk om te bezoeken, vanwege de aparte bouwstijl. Je kunt de stad vrij eenvoudig te voet verkennen en zo alle bezienswaardigheden bezichtigen. Het is verstandig je huurcamper op een bewaakte parkeerplaats te parken. Zo kun je zonder zorgeloos de stad verkennen. KAMPEREN MET JE HUURCAMPER IN/NABIJ WINDHOEK Je bent op reis in Namibië met een huurcamper, en wil hier overnachten. Windhoek beschikt over meerdere campings, zo heb je de keuze tussen de relatief ''luxe'' campings en (een stukje van de stad af) de nationale park campings. Deze zijn zeer primitief, maar erg mooi. Je hebt hier bijvoorbeeld geen Full Hook aansluiting voor de camper of wifi. Wel geniet je van de heerlijke rust, en een overweldigend uitzicht. WAT KUN JE VERDER DOEN TIJDENS JE CAMPERRONDREIS NAMIBIË Je gaat een camper huren in Namibië, en wil het liefste zoveel mogelijk bezichtigen. Welke attracties/bezienswaardigheden kun je passeren met de camper? Enkele opties zijn: Skeleton Coast Park , een 1600 km2 beschermt gebied waar je onder andere Kaapse Pelsrobben kunt spotten. Ook is een bezoekje aan het Kaudom National Park  de moeite waard, een park wat niet afgezet is met hekken. De dieren kunnen dus gaan en staan waar ze maar willen. Reis je met een huurcamper in de winter naar dit park? Dan heb je de kans bijna alle wilde dieren in dit park te spotten!
Lees verder…
<
2 / 2