ANWB Verzekeren Wereld

Bij het huren van een camper in Nieuw-Zeeland, Australië, Japan, Europa, Cuba en Zuid-Afrika is een basisverzekering inbegrepen in de huurprijs. Elke verhuurder biedt echter een andere dekking in deze basisverzekering. Vaak omvat de verzekering een beperkte aansprakelijkheidsdekking en een eigen risico voor bepaalde schades. Sommige verhuurders sluiten bepaalde schades volledig uit. Verhuurders bieden vaak aanvullende verzekeringen aan om de aansprakelijkheidsdekking te verbeteren, maar deze verzekeringen schieten vaak tekort.

 

In samenwerking met ANWB Verzekeren heeft Travelhome een speciale No Risk camperverzekering ontwikkeld. Deze verzekering dekt jouw risico's af, zoals schade door verkeerd achteruit rijden of schade aan de onderkant van de camper bij het in- of uitrijden van een tankstation. Let op: offroad schades zijn meestal uitgesloten in de basisverzekering of hebben een eigen risico. Het gaat hierbij niet alleen om terreinrijden, maar zodra de camper de weg verlaat naar een tankstation wordt dit als offroad beschouwd. Deze schades kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. In de verplichte basisverzekering is dergelijke schade soms gedeeltelijk of zelfs helemaal niet gedekt, waardoor je blijft zitten met een eigen risico of zelf te betalen schade.

 

Aangezien er in het buitenland andere rechtsregels hebben dan Nederland, is het belangrijk om deze risico's goed te verzekeren. De No Risk camperverzekering biedt hiervoor een goede dekking. Met deze verzekering ben je ook gedekt voor uitgesloten schades en het eigen risico dat je hebt betaald. Als je plotseling een beroep moet doen op je reisverzekering, worden de kosten van het terugbrengen van de camper vergoed. 

 

De rubriek 'cascoschade' vormt een aanvulling op de basisverzekering die is afgesloten bij de verhuurder van de camper.

 

Klantpremie voor een camper in Australië, Chili, Cuba, Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika: €7,- per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en €15,- poliskosten).


Klantpremie voor een auto/motor in Australië, Chili, Cuba, Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika: €6,50 per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en €15,- poliskosten).

 

Dekkingsoverzicht  Australië, Chili, Cuba, Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika

Premies en dekkingen

Cascoschade:

 • Afdekking eigen risico (met uitzondering van de uitgesloten cascoschade)* is € 5.000,-
 • Op de basisverzekeringen uitgesloten cascoschade, per motorrijtuig is € 10.000,-

Aansprakelijkheid bestuurder motorrijtuig:

 • Afdekking eigen risico dat bij de verzekeringnemer in rekening is gebracht* is per reis € 5.000,
 • Repatriëring van het motorrijtuig is € 3.500,-

* = Het verzekerde bedrag is nooit hoger dan het eigen risico van de verzekering die in het buitenland is gesloten.

Let op!

 • Deze verzekering is alleen beschikbaar in combinatie met een camperhuur geboekt bij Travelhome. Je kunt deze verzekering per e-mail afsluiten.
 • Inwoners van Nederland, België en Duitsland kunnen deze verzekering afsluiten.
 • Bij sommige verhuurders kun je ter plaatse extra verzekeringen afsluiten. Het is mogelijk dat deze verzekeringen overlappen met de ANWB No Risk camperverzekering. Om dubbele
  verzekeringen te voorkomen, is het raadzaam om de voorwaarden van de No Risk camperverzekering te vergelijken met die van de extra verzekering.
 • Als je een camper boekt met een standaardverzekering en hierbij de No Risk camperverzekering afsluit, moet je rekening houden met de hoogte van de borg. Deze kan aanzienlijk hoger zijn, omdat de standaard voorwaarden van de verhuurder van toepassing zijn. Zorg ervoor dat het limiet van jouw creditcard toereikend is.
 • Bij borgbetalingen kan er koersverschil optreden, wat zowel in jouw voordeel als nadeel kan zijn. Deze verschillen zijn voor jouw eigen rekening en worden niet vergoed.

Deze verzekering kan niet worden afgesloten indien je de camper huurt bij (een van de) volgende verhuurder(s):

 • Red Sands Campers (Australië)

Voor jouw camperreis: kies het verzekeringspakket dat bij jou past!

Als camperspecialist organiseert Travelhome natuurlijk jouw camperreis. Wij weten als geen ander wat je nodig hebt bij het organiseren van zo'n bijzondere reis. Maar waarom zou het daar ophouden? Wij adviseren je graag over de verschillende verzekeringsmogelijkheden.

 

Hieronder vind je een overzicht van de huidige vier mogelijkheden, zodat je het verzekeringspakket kunt kiezen dat het beste bij jouw persoonlijke wensen past:


1. Standaardverzekering verhuurder

 • Hoog borgbedrag
 • Hoog eigen risico
 • Geen aanvullende verzekeringspremie
 • Relatief hoge creditcardkosten voor betaling borg

Geschikt voor reizigers die geen probleem hebben met eigen risico en voldoende financiële middelen hebben om borg en/of schades te kunnen betalen. Deze schades moeten direct ter plaatse met een creditcard worden voldaan.

2. Standaardverzekering + Aanvullende verzekering verhuurder

 • Laag borgbedrag
 • Geen eigen risico, behalve voor uitgesloten schadegevallen waarvoor volledig eigen risico geldt
 • Hoge verzekeringspremie
 • Relatief lage creditcardkosten voor betaling borg

Geschikt voor reizigers met beperkte financiële middelen die goed verzekerd willen zijn, maar de genoemde uitgesloten schades acceptabel vinden. Deze schades moeten direct ter plaatse met een creditcard worden voldaan.

3. Standaardverzekering + ANWB No Risk camperverzekering

 • Hoog borgbedrag
 • Hoog eigen risico (achteraf te claimen via ANWB No Risk camperverzekering)
 • Lage verzekeringspremie
 • Relatief hoge creditcardkosten voor betaling borg
 • Schadekosten moeten worden voorgeschoten, maar kunnen achteraf bij ANWB Verzekeren worden geclaimd

Geschikt voor reizigers die volledig verzekerd willen zijn en voldoende financiële middelen hebben voor de hoge borg, administratiekosten en voorschot van mogelijke schadekosten. Deze schades moeten direct ter plaatse met een creditcard worden voldaan, zodat ze achteraf bij ANWB Verzekeren kunnen worden gedeclareerd.

4. Standaardverzekering + Aanvullende verzekering verhuurder + ANWB No Risk camperverzekering

 • Laag borgbedrag
 • Geen eigen risico (zie exacte voorwaarden verhuurder)
 • Hoge verzekeringspremie
 • Kosten voor uitgesloten cascoschades moeten worden voorgeschoten, maar kunnen achteraf bij ANWB Verzekeren worden geclaimd

Geschikt voor reizigers die volledig verzekerd willen zijn en onvoldoende financiële middelen hebben om de hoge borg en het voorschieten van eigen risico te kunnen betalen. De eventuele uitgesloten cascoschades moeten direct ter plaatse met een creditcard worden voldaan, zodat ze achteraf bij ANWB Verzekeren kunnen worden gedeclareerd.

Let op! Bij iedere schademelding, ongeacht het gekozen verzekeringspakket, zal de verhuurder het volledige borgbedrag opnieuw innen van jouw creditcard. Controleer daarom altijd of jouw limiet toereikend is.

Welke keuze je ook maakt, bij Travelhome ben je altijd aan het juiste adres voor een zorgeloze camperreis!

Algemene voorwaarden No Risk Wereld

Bekijk de algemene voorwaarden

Flyer No Risk Wereld

Bekijk de flyer

Schade tijdens je camperreis?

Heb jij een No Risk camperverzekering afgesloten en schade gereden tijdens je reis?
Kijk hier voor de schadeformulieren