Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Winkelketen Banana Republic

Als je een camperreis door Amerika maakt kom je veel tegen. Mooie gebouwen, mooie mensen maar ook grote winkelketens zijn gestart in Amerika. Vaak als klein bedrijf en daarna ver doorgegroeid. Eén van die bedrijven is Banana Republic, een mooi en groot modebedrijf met meer dan 600 filialen over de hele wereld.

HOE BANANA REPUBLIC IS ONTSTAAN..

Het mooie aan Banana Republic is dat het bedrijf is ontstaan bij een echtpaar. Dit echtpaar heeft samen Banana Republic opgezet en is praktisch uit het niets begonnen. In 1978 richtten Mal en Patricia Ziegler Banana Republic op. Eigenlijk alles aan het bedrijf was controversieel. De kleding, de naam en de manier waarop het bedrijf werd gestart. Mal en Patricia Ziegler waren namelijk echt durfinvesteerders en het weinige geld wat ze hadden investeerden ze in hun bedrijf Banana Republic. Toch bleek hun manier van werken succesvol en Banana Republic groeide snel. Het stel kon snel nieuwe winkels openen en uiteindelijk verkochten ze het bedrijf aan GAP, een andere kledingorganisatie die net iets eerder is opgericht. GAP kocht Banana Republic en maakte er een nog grotere organisatie van. Het kapitaal van GAP en de aansprekende kledinglijn van Banana Republic zorgden ervoor dat het bedrijf inmiddels is doorgegroeid tot een organisatie met meer dan 600 winkels over de hele wereld.

HUUR EEN CAMPER EN BEZOEK BANANA REPLUBIC!

GAP heeft natuurlijk haar eigen winkels, haar eigen kledinglijn en eigen formule. Daarnaast heeft GAP nog een aantal winkels, zoals speciale discountwinkels en andere formules in beheer. Banana Republic is ook zo’n soort formule van GAP, alleen wordt bij Banana Republic de luxe formule van GAP tot uiting gebracht. Deze formule blijkt nog steeds te werken, want ieder jaar komen er veel klanten die graag de luxe designkleding en accessoires van Banana Republic aanschaffen.

Praktische info