Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Winkelketen Tommy Hilfiger

Als je een camperreis door Amerika maakt, kom je aan in het thuisland van veel bekende ontwerpers, artiesten en kunstenaars. Ook voor de modewereld is Amerika een belangrijk land en het land heeft veel succesvolle ontwerpers voortgebracht. Eén van de misschien meest succesvolle ontwerpers en ondernemers is Tommy Hilfiger.

WIE WAS TOMMY

Tommy Hilfiger is een bijzonder bekend ontwerper, maar ook in zijn manier van denken een echte Amerikaan. Zijn handelen getuigt daar echter wel van. Tommy Hilifger is met mode in contact gekomen toen hij als verkoper werkte in een kledingwinkel. Het duurde niet lang voordat Tommy Hilfiger zelf aan de slag ging en zijn eigen winkels opende. Tommy Hilfiger was nog geen 26 jaar en bezat toen al 7 winkels in New York. Tommy Hilfiger richtte zich met hippe kleding op hippe tieners en studenten. Helaas bleek dit concept niet duurzaam, want binnen tien jaar was Tommy Hilfiger failliet en moesten de zaken sluiten. Tommy Hilfiger heeft dit faillissement als een groot verlies ervaren.

TIJDENS JE CAMPERVAKANTIE ZUL JE HET MERKEN: AMERIKANEN GEVEN NIET OP!

Amerikanen geven over het algemeen niet snel op en zien een faillissement niet als een persoonlijke mislukking, maar als een aansporing om door te gaan met ondernemen. Natuurlijk is dit een beetje een cliché, maar zo was het in ieder geval wel voor Tommy Hilfiger. Na het faillissement van zijn kledingzaken begon hij aan een nieuwe carrière in de modewereld, deze keer als kledingontwerper.

Als kledingontwerper was hij zeer succesvol en kwam bij één van de grootste modeontwerpbureaus van Amerika te werken. Hij werkte hard door en Tommy Hilfiger groeide steeds verder in het bedrijf. Het duurde niet lang voordat zijn eerste kledinglijn uitkwam.
In 1984 verscheen de eerste kledinglijn van Tommy Hilfiger, met een opmerkelijke slogan. De slogan was: “De 4 geweldige Amerikaanse ontwerpers voor mannen zijn: R -- L -- P -- E -- C -- K -- T – H --.” De letters in deze slagzin zijn de initialen van Ralph Lauren, Perry Ellis, Calvin Klein en de toen nog onbekende Tommy Hilfiger. Hoewel deze slagzin gedurfd was pakte deze goed uit en in één jaar had Tommy Hilfiger een omzet van meer dan 25 miljoen dollar.

Er zijn daarna talloze andere kledinglijnen, winkels en producten bijgekomen. Daarnaast zijn er ook collecties voor vrouwen, jongeren en kinderen bijgekomen. Verder ontwerpt het merk Tommy Hilfiger niet alleen kleding, maar ook andere accessoires als horloges en zonnebrillen.

Praktische info