Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Winkelketen Ralph Lauren

Als een rondreis maakt door Amerika dan kom je natuurlijk in het land van een bijzondere cultuur, een bijzonder landschap en mooie mensen. Maar tijdens een campervakantie kom je ook in een land dat bijzondere merken heeft voortgebracht. Merken die wereldwijd bekend zijn en allemaal op een eigen manier uniek. Eén van die merken die haar thuisland in Amerika vindt is het wereldmerk Polo Ralph Lauren!

HUUR EEN CAMPER EN MAAK EEN REIS NAAR HET BEGIN VAN POLO

Polo Ralph Lauren is opgericht in 1967 door Ralph Lifshitz. Hij specialiseerde zich in het maken mannenstropdassen. Twee jaar later opende Ralph Lifshitz een eigen boetiek in Manhattan en begon met het verkopen van zijn eigen lijn herenpakken. Het was ook in deze tijd dat hij het beroemde Polo logo introduceerde. (Het logo van Polo Ralph Lauren is een paard met iemand erop die Polo speelt).

POLO RALPH LAUREN GROEIDE VERDER EN GING INTERNATIONAAL

Polo Ralph Lauren begon echt een groot bedrijf te worden. Naast het verkopen van herenkleding werd er ook een speciale lijn voor vrouwen uitgebracht. Deze lijn viel nogal in smaak en de verkopen bleven stijgen. Het werd tijd voor Polo Ralph Lauren om zich op de internationale markt te gaan richten en Polo Ralph Lauren besloot om dit ook te gaan doen. In 1981, 14 jaar na de opening van de eerste boetiek in Manhattan, opende Polo Ralph Lauren haar eerste winkel op het Europese continent en wel in Londen.

HUUR EEN CAMPER EN ONTDEK DE THUISBASIS VAN DIT GROTE MERK

Polo Ralph Lauren is nu een groot en internationaal kledingmerk. Ze zijn erin geslaagd om zich te blijven vernieuwen en met haar tijd mee te gaan. Toch is Polo Ralph Lauren nog steeds een merk met een klassieke uitstraling. Door deze uitstraling en hoge kwaliteit van de kleding is het merk herkenbaar voor veel klanten over de hele wereld. Sinds 1997 is Polo Ralph Lauren geregistreerd aan de beurs in New York.

POLO RALPH LAUREN, IS HET NIET RALPH LAUREN?

Veel mensen kennen de naam Ralph Lauren wel, maar Polo Ralph Lauren zal wat minder bekend in de oren klinken. Het bedrijf kiest er bewust voor om zich minder met de volledige naam te afficheren, omdat het inmiddels veel meer soorten kleding maakt dan alleen maar polo’s.

LIJNEN

Inmiddels is het bedrijf zover gegroeid dat het verschillende lijnen en labels heeft. Zo heb je nu: Polo Ralph Lauren, Lauren Ralph Lauren, Black Label, Purple Label en nog een aantal andere labels. Ralph Lauren heeft daarna nog divisies die zich bezighouden met het vervaardigen van sportkleding, maar ook beddengoed wordt door het kledingconcern geproduceerd.

Zo is Polo Ralph Lauren in een bijzonder korte tijd van een eenvoudige stropdassen boetiek uitgegroeid naar een wereldmerk met diverse lijnen en miljoenenomzetten!

Praktische info