Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Winkelketen Nordstrom

Als je een camper huurt in Amerika dan zal je een aantal winkels zeker tegen komen. Te denken valt aan bijvoorbeeld Wallmart, Target of één van de werkelijk gigantische winkelcentra. Een ander bedrijf dat je tegenkomt is de organisatie Nordstrom. Het leuke van Nordstrom is dat dit een echt familiebedrijf is. De huidige directie wordt nog steeds gevormd door een groot deel van de familie Nordstrom.

HOE NORDSTROM ONTSTOND...

De oprichter van Nordstrom was nog jong toen hij naar de Verenigde Staten emigreerde. Johan Nördstrom was 16 toen hij uit Zweden de Verenigde Staten binnen kwam. Johan Nördstrom gaf zichzelf een nieuwe naam en noemde zich voortaan John Nordstrom. Hij bleef hard werken en spaarde geld bij elkaar om land te kopen. Na een tijdje ging dit vervelen en hij besloot om op avontuur te gaan. John ging meedoen met de goldrush en vond uiteindelijk ook echt goud.

Met het goud dat hij gevonden had ging hij terug om een burgerlijk leven te leiden. Nordstrom ging terug naar Seattle en trouwde daar. In 1901 opende hij samen met een compagnon een schoenenwinkel. De zaken liepen goed en Nordstrom ging met pension.

NORDSTROM NAAR DE BEURS..

Zijn zoons  zetten echter het bedrijf voort en het bedrijf groeide verder. Ongeveer 40 jaar runden de broers het bedrijf. Toch verkocht Nordstrom op dit moment alleen nog maar schoenen. Het bedrijf legde zich toe op het aanbieden van goede klantenservice, een redelijke prijs voor een goed product en het hebben van een volledig aanbod.

Na 40 jaar wilde één van de broers echter met pensioen. Het was het moment dat er besloten werd dat het bedrijf groot genoeg was om naar de beurs ta gaan en Nordstrom werd genoteerd aan de Nasdaq.

HUUR EEN CAMPER IN AMERIKA EN SLA NORDSTROM NIET OVER!

Inmiddels is Nordstrom niet meer een bedrijf dat alleen maar schoenen verkoopt. Het bedrijf verkoopt veel meer dan dat. Het assortiment is uitgebreid met: kleding, kinderkleding, tassen, sieraden, maar ook trouwjurken zijn in het assortiment opgenomen. Het merk Nordstrom staat voor kwaliteit, maar tegen een redelijke prijs.

Inmiddels zijn er in veel filialen ook restaurants geopend, waar bezoekers tegen een redelijke prijs een kop koffie of een lekkere snack kunnen consumeren. Als je spullen nodig hebt die niet bij de camper zit, maar die je wel nodig hebt, kun je bij deze winkels je slag slaan.

NORDSTROM EN NORDSTROM RACK, WAT IS HET VERSCHIL?

Als je een camper huurt in de Verenigde Staten van Amerika dan kom je veel winkelketens tegen. Van grote warenhuizen, tot kleine boutiques in New York. Een belangrijke winkelorganisatie die u tegen kunt komen is Nordstrom, maar er is ook nog eens Nordstrom Rack, wat is het verschil? Nordstrom Rack zijn de winkels van Nordstrom waar tegen hoge kortingen producten van Nordstrom worden verkocht die niet meer in normale Nordstrom winkels verkocht kunnen worden. Hierbij kun je denken aan producten van een vorig jaar, of een ander seizoen. Nordstrom Rack is dus eigenlijk de veel goedkopere variant van Nordstrom. Tijdens je campervakantie aan de Verenigde Staten is het absoluut de moeite waard om eens een bezoek te gaan brengen aan Nordstrom Rack. Zo kun je tegen hoge kortingen producten inslaan die je nodig kunt hebben tijdens een camperreis door Amerika.

Praktische info