Vlucht Los Angeles

Om de dag rustig te beginnen hebben we gisteren overnacht nabij de luchthaven van Düsseldorf in het Lindner Airport hotel. Een mooi hotel waar we vanaf 4.30 kunnen ontbijten en ook parkeren hebben bijgeboekt. Om half zes worden we per taxi (gratis bij het park, sleep en fly arrangement) naar de luchthaven gebracht. Hier blijkt het geluk te reizen met kinderen, we mogen voorbij de rij naar de priority check-in en ook bij de bagagecontrole mogen we in een aparte rij.


Het vliegtuig heeft wat vertraging, de piloot legt erg duidelijk uit waarom en iedereen die wil mag een kijkje komen nemen in de cockpit, top! De vlucht naar Londen is snel voorbij en snel stappen we in de enorme machine die ons naar LA zal brengen. We vliegen in een 380, twee verdiepingen met een trap, dat laatste spreekt de oudste tot de verbeelding. Kindermaaltijden zijn goed geregeld, kipnuggets met aardappelpuree en wat groenten en wat snoepjes en een broodje.


Na een lange vlucht zijn we eindelijk in Los Angeles en weer geluk, ook hier mogen we met voorrang door de douane. We treffen hier een uitermate vriendelijke douanier, toch niet altijd het geval op Amerikaanse luchthavens.


Zodra we buiten staan komt vrijwel meteen de shuttle van het Hyatt Regency aanrijden, kan niet beter met twee vermoeide kinderen (en ouders...). De rit duurt maar een paar minuten want het hotel ligt ongeveer tegen het vliegveld. Het hotel is top, goede kamers, een bar om wat te drinken en eten en ook een soort kiosk waar je 24 uur per dag iets te eten kunt halen. Het belangrijkste voor de kindjes was echter het verwarmde buitenzwembad.


Die dag doen we weinig meer en iedereen ligt op tijd te slapen.


Overnachting: Hyatt Regency Airport hotel

Joshua Tree National Park

Een vroege start vanmorgen maar de kindjes spelen lekker wat op de kamer er vermaken zich met vliegtuigen kijken vanuit het raam. Na het ontbijt gaan we lekker zwemmen voor we de taxi pakken naar Star RV om onze camper op te halen.


Na een prettig ontvangst en duidelijke uitleg mogen we dan onze camper gaan bekijken, een 31 foot lange Perseus, wat een beest! De camper staat glimmend gepoetst te blinken in het zonnetje en ruikt helemaal nieuw. Deze is net vanuit de fabriek en heeft pas 2250 mijl op de teller. Dit type blijkt op twee manieren ingericht te kunnen zijn en voor ons staat een versie klaar met stapelbed, wat een mooi ding! Achterin zit een aparte slaapkamer, daarvoor een badkamer met douche en toilet, naast de badkamer het stapelbed (bedden kunnen opgeklapt en dan kun je dit gebruiken als kastruimte) en daarvoor de keuken, dinette en bank.


De inventaris wordt gebracht, de campingtafel en -stoelen erin gelegd en wij leggen de bagage binnen. In de dinette blijkt een plek te zijn met een speciale haak om een kinderstoeltje vast te maken. Super veilig dus op die manier en we besluiten een kinderstoeltje bij te huren, ook dat weer geregeld.


Het wordt al best laat dus op naar de Walmart voor boodschappen en een barbecue voor we door kunnen naar Joshua Tree. Een vrij ambitieuze rit die nog wat ambitieuzer wordt door de enorme file waar we in terechtkomen. Ik was toch even vergeten hoe druk LA ook alweer is... Uiteindelijk vallen de kindjes in slaap en besluiten we toch maar gewoon door te rijden. Tegen half negen in de avond zetten we dan eindelijk onze camper neer op een prachtig plekje in het Joshua Tree National Park. Gelukkig gereserveerd want zoals ik online had gelezen is de camping hier vaak vol en dit is ook vandaag het geval.


Naam camping: Jumbo Rocks Campgound
Prijs: 15$ per nacht excl. full hook up
Ligging: in het nationale park
Faciliteiten: geen

Afstand: 250 km

Lake Havasu State Park

Een vaag zonnetje komt langzaam over de rotsen omhoog en een heel wakker meisje van twee kan niet wachten tot de dag begint. Door het raam kijken we naar een konijntje, de picknicktafel en de rotsen. Even later wordt ook Veerle wakker, doet het rolgordijn open en zegt 'Wow, dat is mooi'. We gaan lekker buiten eten en worden vergezeld door wat eekhoorns en konijntjes. Na het eten mogen ze dan op de rotsen klimmen, Veerle staat al snel ergens bovenop maar linde vindt het te spannend en besluit met emmer en schep aan de slag te gaan.


We blijven maar even in het park en rijden daarna verder richting Lake Havasu State Park, toch wel een stuk van bijna 4 uur. In de middag komen we op onze camping aan en het is echt bloedheet, ongeveer 37 graden in de schaduw. We doen dan ook weinig behalve lekker afkoelen in het water.


Naam camping: Lake Havasu State Park
Prijs: 35$ per nacht incl. elektra en water
Ligging: in het staatspark
Faciliteiten: douches, toiletten, dump station, bijvullen water

Afstand: 325 km

Lake Havasu State Park

Een rustige dag vandaag, dan kan iedereen even bijkomen. De ochtend start met een ontbijtje buiten waarna we weer wat boodschappen gaan doen en alles halen wat we nodig hebben om heel wat dagen vooruit te kunnen.


Hierna maken een we een wandelingetje door de cactustuin en lopen naar de top van de heuvel om te genieten van het uitzicht. Vervolgens op naar de grote trekpleister van het plaatsje, de London Bridge. Deze oude Engelse brug is hierheen gebracht en eromheen liggen wat winkeltjes, het visitor centre en natuurlijk de aanbieders van boottochtjes en andere wateractiviteiten.


Bij het visitor centre kom ik nog een oude bekende tegen, Jan Kassies, een Nederlander die nu hier gevestigd is. Hij is jaren geleden eens bij Travelhome langsgekomen om te vertellen over Lake Havasu en hoe fijn dit is als stop onderweg en uitvalsbasis voor de oude Route 66. Inmiddels adviseren we dit inderdaad vaak als stop en zijn verschillende collega's hier ook geweest. We krijgen een documentje mee met alle ins en outs voor de route van morgen en ook nog een kaart en wat andere informatie. Wij kunnen ons weer verder gaan voorbereiden.


De middaghitte vermijden we enigszins in de camper en die middag nemen we nog een duik in het meer.


Naam camping: Lake Havasu State Park
Prijs: 35$ per nacht incl. elektra en water
Ligging: in het staatspark
Faciliteiten: douches, toiletten, dump station, bijvullen water

Route 66 & Williams

Een stukje over de oude Route 66 rijden staat al wat langer op het wensenlijstje en vandaag trekken we een dag uit voor de Route 66 tussen Lake Havasu en Williams. Het eerste stuk schijnt het mooiste te zijn en slingert zich door de bergen.


In Oatman stoppen we om het dorpje te bekijken. Het stadje is zoveel mogelijk in originele staat bewaard, hoewel alle oude gebouwen nu vol zitten met souvenirwinkels. Na het sluiten van de mijnen zijn de ezels destijds achtergelaten om voor zichzelf te zorgen. Nu kom je overal deze 'wilde' ezels tegen, je kunt er voer voor kopen en ze zijn dus ook vooral erg tam en echt niet mensenschuw. De kindjes voeren tot hun grote vreugde de ezels en we stappen redelijk snel weer in de camper. Het blijkt Bike Week te zijn dus alles staat vol met motoren en overal op de weg kom je ook motoren tegen, het heeft wel wat.


Het tweede stuk Route 66 tussen Kingman en Seligman vinden we weinig bijzonder. Het is zeker een mooie weg maar verder zie je weinig dat aan de Route 66 herinnerd. Op een enkel plaatsje staan nog wat oude auto's en dergelijke maar het is dan vooral erg commercieel opgezet, niet echt onze smaak maar we hebben het maar weer gezien.


In de namiddag komen we aan op de KOA Circle Pines en die ziet er erg mooi uit. Voor de kindjes is er van alles te doen: een speeltuin, springkussen, zwembad en een soort mijn-station waarvoor je zakjes met stenen of fossielen kunt kopen en je vondsten af kunt spoelen. De kindjes vinden het prachtig en zijn erg blij met alle 'diamanten'. De camping ligt verder mooi tussen de dennenbomen en heeft een winkeltje en wasmachines, een prima plekje hier!


Uiteindelijk besluiten we een extra nachtje te blijven. Er is niet zoveel te doen maar een van de kindjes is niet lekker. Veerle vindt het heerlijk hier en dus besteden we een dag in het zwembad, de speeltuin en zoeken van nog meer diamanten.


Naam camping: KOA Circle Pines
Prijs: 36$ per nacht incl. elektra en water
Ligging: vlakbij de snelweg, in de bossen
Faciliteiten: speeltuinen, zwembad, wasmachines, douches, toiletten, seizoensgebonden café, tegen betaling tevens karten en een 'slushing station'.

Afstand: 375 km

Grand Canyon National Park

We rijden vandaag om kwart over acht weg richting Grand Canyon. We willen graag op de Desert View camping overnachten, aan de oostkant van het park. Deze camping werkt alleen op basis van first come, first serve dus we willen hier niet te laat aankomen, de camping zou altijd rond het middaguur vol zijn. Ook zijn er maar enkele plaatsen geschikt voor een 30 foot camper (we zijn 31 foot maar wagen het erop).


Om 10.00 zijn we bij de camping en gaan op zoek naar een plekje, we zien het ene 'occupied' bordje naar het andere maar uiteindelijk zien we dan toch een enkele vrije plaats. Nadat we onze plek gereserveerd hebben gaan we op pad om de Grand Canyon te bekijken. We starten bij de Desert View watchtower. Vanuit de toren en de omgeving genieten we van het grootste uitzicht, wat een machtige canyon is het toch.


Via de verschillende viewpoints rijden we uiteindelijk richting het visitor centre om te parkeren, het wordt echter overal steeds drukker en er is geen plekje meer te krijgen. Uiteindelijk kunnen we parkeren bij de supermarkt en starten we vanuit daar onze wandeling langs de rim. De wandeling langs de rand van de canyon is op veel plaatsen redelijk vlak en alles is verhard, wij kunnen dus makkelijk de buggy's meenemen. We lopen een paar kilometer tot Maricopa Point en de route wordt steeds mooier met steeds indrukwekkendere uitzichten, echt de moeite waard! We kunnen de shuttle terug nemen maar besluiten ook terug te wandelen tot de camper.


In de supermarkt, die erg groot is en van alles voorzien, kopen we wat extra groenten en sapjes en vertrekken richting camping. Wanneer we aankomen is het half zes en is er een windje opgestoken, de zon is weg en het koelt erg snel af. Met de wind en droogte durven we een kampvuur niet aan en na het eten brengen we de avond verder binnen door.


Naam camping: Desert View Campground
Prijs: 12$ excl full hook up
Ligging: in het nationale park aan de oostkant, nabij de Desert View Watchtower
Faciliteiten: geen


Bijzonderheden: maximale lengte camper is 30 foot

Afstand: 210 km

Lake Powell

Na een winderige nacht en koude start van de dag rijden we door naar Lake Powell. Hier kunnen we nog terecht op de Lone Rock Beach Campground, een heerlijk plekje recht aan het water. De kindjes vermaken zich met het spelen met zand en water en wij genieten van het mooie uitzicht. Helaas begint het na de middag steeds harder te waaien waardoor veel mensen elders een heenkomen zoeken. Wij besluiten de camper uiteindelijk wat hogerop de parkeren met de slide-out uit de wind.


Naam camping: Lone Rock Beach
Prijs: 14$ excl full hook up
Ligging: aan Lake Powell, op het zand / aan het strand
Faciliteiten: douches, toiletten, dump station en mogelijkheid water bij te vullen


Bijzonderheden: je rijdt richting de waterkant over het harde zand en parkeert je camper aan de rand net voor het rulle zand, prachtig gelegen aan het water

Afstand: 200 km

Coral Pink Sand Dunes State Park

We vertrekken op tijd vandaag want de eerste stop is Horseshoe Bend en daar kan het enorm druk worden, dit hopen we te vermijden. Bij aankomst blijkt het nog rustig en we maken de klim naar boven. Bij de rand aangekomen vind ik het toch behoorlijk eng met twee kleine kindjes en die mogen dan ook alleen maar aan de hand vanaf een afstandje kijken. Daarna laten we ze nog wat verder weg in het zand spelen.


Het uitzicht hier is prachtig, we verbazen ons wel over de gevaarlijke capriolen die men uithaalt om een mooie foto te krijgen, je zou zomaar over de rand kunnen vallen.


Na even genoten te hebben van het uitzicht gaan we terug en doen weer wat boodschappen. Vervolgens door naar Lake Powell Resort waar we een boottocht naar Antelope Canyon willen boeken. Helaas blijken we toch te laat, de eerste beschikbare tour gaat pas om 16.00 en dat is te laat gezien de rit die we voor ons hebben. Echt heel erg jammer maar dit keer geen Antelope Canyon voor ons, weer wat geleerd voor de volgende keer.


In de namiddag arriveren we bij Coral Pink Sand Dunes, een mooi park waar je in de duinen kunt crossen of een board kunt huren. We gaan die middag een klein stukje de duinen in en de meisjes vermaken zich met heel vaak naar boven en beneden rennen, zo zie je maar we dat ze weinig nodig hebben om plezier te hebben. We lopen nog even naar het visitor center om wat hout te kopen. Hier hebben ze voor kinderen een leuke pilaar staan met sporen, en als je het openklapt een foto van het dier dat daarbij hoort.  Dat wordt spoorzoeken!


Helaas blijkt dat er de komende dagen slecht weer aangegeven wordt en we horen het die nacht ook met bakken uit de hemel komen.


Naam camping: Coral Pink Sand Dunes State Park
Prijs: 20$ excl full hook up
Ligging: in het staatspark
Faciliteiten: toiletten, douches, dumpstation en mogelijkheid water bij te vullen

Afstand: 400 km

Zion National Park

In de ochtend regent het weer en helaas zijn de duinen helemaal nat, geen weer om een sleetje te huren of lekker door het rode zand te rollen. Na een rustige start rijden we richting Zion National Park.


Onder donkere wolken rijden we het park binnen, de rit door de Zion tunnel blijft toch weer een avontuur in zo'n grote camper... Voor vanavond hebben we de Watchman camping in het park kunnen reserveren, prachtig gelegen aan de rivier naast het visitor centre. Vandaag en morgen wordt slecht weer aangegeven, koud, regen en kans op onweer, dat wordt waarschijnlijk wat langer blijven. In het visitor center zoeken de meisjes een knuffel uit van een dier dat in het park voorkomt en ze gaan blij naar huis met een eekhoorn en een hert. Die middag trekt het nog af en toe open en lopen we nog de River Walk, makkelijk maar vrij saai vinden wij.


Omdat het weer morgen zo slecht wordt aangegeven zijn we gaan kijken wat we dan kunnen gaan doen en we besluiten te gaan winkelen en/of naar een zwembad te gaan in St. George. Wanneer ik de volgende ochtend naar buiten kijk lijkt het echter mee te vallen en Rob besluit toch de wandeling naar Observation Point te gaan maken. Vandaag houden de kindjes en ik een tv/poets/speelochtend.


De camping is zoals verwacht vol vandaag en we moeten verhuizen en rijden naar Springdale richting de Zion Campground. Gelukkig hebben ze nog 1 plekje vrij voor een camper van ons formaat. Het is overal in het park duidelijk, in Zion is het enorm druk.


Rob is op tijd terug en de wandeling was ontzettend mooi ondanks het slechte weer. We gaan met z'n allen nog even naar het park waar Veerle haar 'bergbenen' aantrekt en naar boven rent richting Weeping Rock. Met het kleine zonnetje dat doorkomt toch echt een leuk plekje. We stappen nog uit bij de Court of the Patriachs voor een kort wandelingetje van 50 meter naar een uitzichtpunt en eenmaal boven begint de regen dan echt. Met de buggy's maken we een race naar de stop van de shuttle en iedereen heeft lol.


De regen en kou doen ons besluiten een pizza af te halen bij de market tegenover de camping en we rennen door de regen terug naar de camper, heerlijk nu die ruimte binnen!


Onze laatste dag in Zion wordt prachtig weer voorspeld, een enkel wolkje en 24 graden. Vandaag heb ik geluk want staat voor mij de wandeling naar Observation Point op het programma. Iets later dan gepland ben ik rond 8 uur bij het visitor center om de shuttle te pakken en het is druk! Iemand vergelijkt het met de rijen in Disneyland... Gelukkig passen er veel mensen in een bus en ben ik binnen een minuut of 10 op weg. De grootste lading mensen stapt uit bij Angels Landing en ongeveer 6 mensen blijken dezelfde kant als ik op te gaan.


Met mijn niet al te beste conditie begin ik aan de klim naar boven, ruim 600 meter de hoogte in gaat deze trail. De wandeling is prachtig, eerst zigzag je omhoog langs het dal waarna je de hoek omgaat en door de bergen over een vlakte loopt. Aan de andere kant kom je bij een mooie vallei en gaat de weg omhoog verder tot je beloond word met het uitzicht op de vallei, wat is het hier mooi! Nog eens stukje klimmen te gaan en daarna het laatste vlakke stuk tot Observation Point, wat een uitzicht! Voor je zie je de hele vallei en beneden zie je Angels Landing en daaronder de Virgin River. Het uitzicht is werkelijk adembenemend en iedere stap waard. Boven op de berg eet ik lekker m'n appel en boterhammetje voor ik na een laatste blik aan de weg maar beneden begin. Flink veel tegenliggers dus op tijd starten heeft geloond.


Met stramme knietjes kom ik uiteindelijk voldaan weer in de vallei aan en wandel vanuit het visitor center terug naar de camping. Echt een aanrader voor iedereen deze klim. De middag gaat Rob nog wat wandelen en ik rust lekker uit. Ik ga met de kindjes nog een ijsje halen en we wandelen een stukje langs de rivier. Vanavond weer een keer de barbecue aan want het zonnetje schijt weer, heerlijk!


Wanneer de zon achter de bergen zakt gaat het ineens snel en binnen een minuut is de zon weg en koelt het snel af. We genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en voor ons is weer duidelijk waarom Zion ons favoriete park is.


Naam camping: Watchman Campground
Prijs: 20$ excl full hook up
Ligging: in het nationale park nabij de uitgang naar Springdale
Faciliteiten: toiletten, dump station en mogelijkheid water bij te vullen


Naam camping: Zion Campground
Prijs: 58$ incl full hook up
Ligging: in Springdale, nabij de ingang van Zion National Park
Faciliteiten: toiletten, douches, zwembad, dump station en mogelijkheid water bij te vullen

Afstand: 75 km

Sand Hollow State Park

Tijdens deze reis willen we minder rijden omdat we nu met onze kinderen zijn, daarom vandaag een korte rit naar Sand Hollow State Park. Een relatief nieuw state park (11 jaar oud) maar al wel het meest bezochte van Utah. Gezien de korte rit hebben we tijd om nog even wat boodschappen te halen en daarna de laatste mijlen naar het park af te leggen. Wanneer we aankomen bij het park blijkt het echter enorm druk en staat er een flinke rij voor de ingang, het blijkt morgen Ironman te zijn en daarbij een van de grootste ter wereld. Gelukkig is er nog 1 plekje vrij dus kunnen we blijven.


Ook weer een heel mooi park, blauw water omringd door rode rotsen met uitzicht op de bergen en op kort afstand van onze camping een strandje. Ook weer een mooi plekje.


Het is enorm druk en op de parkeerplaats beneden ons is het een komen en gaan van auto's, het blijkt het drukste weekend in dit park tot op heden. We zijn benieuwd wat de wedstrijd van morgen brengt, om 4 uur in de ochtend is de start dus het zal een vroege ochtend worden vermoed ik.


Naam camping: Westside Campground
Prijs: 38$ incl elektra en water
Ligging: in Sand Hollow state park
Faciliteiten: toiletten, douches, dumpstation en mogelijkheid water bij te vullen

Afstand: 50 km

Valley of Fire State Park

Uiteindelijk valt het mee met het geluid, we horen het wel maar het is niet iets waar we wakker van worden. We ontbijten weer lekker buiten en kijken naar de race onder ons terwijl de kinderen allerlei spelletjes aan het doen zijn.


Dan lopen we naar het meer om lekker te gaan zwemmen. Waterschoentjes aan, emmertjes mee en we klimmen over de rode rosten richting de baaitjes. Overal zijn kleine inhammen met ondiep water waar het heerlijk spelen is in het heldere water. Rennen, springen en 'watervallen' door emmers water op de stenen te gooien, het levert uren vermaak.


Na het zwemmen nog lekker een ijsje eten en daarna weer de camper in richting Valley of Fire State Park. Hier aangekomen valt de drukte ons nog tegen, we bemachtigen het allerlaatste plekje op de Atlatl Rock Campground. Gelukkig met water en elektra want het is hier ook weer ontzettend heet. De kinderen zoeken met papa naar hagedissen, die zitten hier enorm veel dus dat vinden ze prachtig. In de avond gaat de barbecue weer aan en later die avond laten we de kindjes in het donker even bij het kampvuur zitten en meekijken naar de sterren. Zo zonder omgevingslicht is dat hier ontzettend mooi.


Naam camping: Atlatl Rock Campground
Prijs: 30$ incl. water en elektra
Ligging: in Valley of Fire State Park, nabij Atlatl Rock
Faciliteiten: douches, toiletten, dumpstation en mogelijkheid water bij te vullen

Afstand: 190 km

Las Vegas

Onderweg naar de douches zie ik vroeg in de ochtend een groep dikhoornschapen staan, dat is wel het laatste dat je verwacht hier in de droogte. Camera halen, iedereen naar buiten en lekker foto's maken. Tegen 7 uur zijn ze alweer verdwenen, op zoek naar verkoeling. We wandelen naar Atlatl Rock en rijden vervolgens de mooie routes door het park, alleen al het rijden hier is echt prachtig. Na wat korte wandelingen rijden we het park weer uit.


Onze route door de parken is nu toch wel ten einde, tijd om ons weer onder te dompelen in de gekte van Las Vegas. Waar we normaal gesproken op de Strip verblijven kiezen we dit keer voor de Oasis RV, een mooie camping een stukje buiten het centrum.


De camping is opgezet in een resort stijl en heeft een mooi zwembad waar we meteen even induiken. Die avond pakken we een taxi richting de Strip om toch even wat van de stad te proeven. We wandelen door de hotels en over de Strip, bekijken de fonteinenshow bij het Bellagio en gaan een lekker hapje eten in de Cheesecake Factory. Je vergist je makkelijk in de afstanden die je aflegt op de Strip en dus is het al na tienen als we uiteindelijk in de taxi terug zitten.


De volgende dag blijven we lekker op de camping, even spelen in de camper, de was vast doen zodat het thuis wat minder is en vooral heel lang zwemmen. Het is voor ons allemaal een heerlijk ontspannen dagje. Die avond gaan we de stad niet meer in maar blijven lekker op de camping.


Naam camping: Oasis Las Vegas RV Resort
Prijs: 50$ incl. full hook-up
Ligging: in Las Vegas, op ongeveer 15 minuten rijden van 'the Strip'
Faciliteiten: douches, toiletten, wasmachines, resort-style zwembad, winkel, restaurant

Afstand: 100 km

Barstow

Geen haast vandaag dus we beginnen de dag weer met lekker zwemmen voor we de camper induiken voor de rit naar Barstow. Hier stoppen we net voor de KOA camping bij Peggy Sue's 50's diner. Een lekker ouderwetse diner waar de muren vol hangen met posters en er overal grote en kleine beelden staan, je kijkt je ogen uit. Het eten is er goed en de milkshakes zijn de beste!


Daarna richting de KOA voor een laatste nacht in de camper, we hebben besloten de camper morgen (een dag eerder dan geboekt) al in te leveren en de verhuurder gebeld voor de opties. Nu leveren we de camper morgen in de namiddag in en hebben een hotel geboekt bij Santa Monica en Venice. De rest van de dag brengen we weer door in speeltuin en zwembad, dat laatste is even doorbijten want het water is hier koud! Vervolgens nog 1 keer de barbecue aan en een laatste toast voor het vuurtje bij de camper.


Naam camping: KOA Barstow
Prijs: 45$ incl. full hook-up
Ligging: nabij de snelweg, tussen Los Angeles en Las Vegas
Faciliteiten: douches, toiletten, zwembad, speeltuin, winkeltje

Afstand: 230 km

Santa Monica

Zo'n laatste dag met de camper kost toch altijd wat tijd: alles inpakken, opruimen, afwassen en een beetje schoonmaken, dumpen en nog meer inpakken, je bent er even zoet mee. Vervolgens op weg naar Star RV om de camper in te leveren. Dit verloopt allemaal soepel en ook de taxi is er snel voor het ritje richting het strand.


We verblijven aan Venice Beach en lopen richting de boulevard, die ziet er echter niet zo leuk uit. Veel zwervers en het ziet er allemaal wat vervallen uit. Dan maar de andere kant de boulevard op, richting Santa Monica en daar blijkt het te doen. We strijken neer in een restaurantje voor een avondmaal aan de zee, heerlijk!


Overnachting: The Ellison Suites, 175$ per nacht

Afstand: 215 km

Santa Monica

Onze laatste vakantiedag breekt aan, we vliegen om 18.00 dus hebben nog lekker wat tijd te besteden. De dag begint erg bewolkt dus we besluiten niet te gaan zwemmen maar naar Santa Monica te wandelen. Onderweg trekt het helemaal open en wordt het heerlijk warm.


De kindjes spelen in de verschillende speeltuinen aan het strand en we wandelen over de beroemde Pier van Santa Monica. We stoppen bij een klein strandtentje en lunchen heerlijk met de voetjes in het zand. Dan is de dag toch wel erg snel voorbij en is het tijd om de taxi te pakken naar het vliegveld.


Hier spelen de kindjes nog lekker in het speeltuintje op de luchthaven waarnaar we de lange weg naar huis maken. Heel erg moe en vol met prachtige herinneringen komen we de volgende dag thuis aan. We hebben allemaal genoten en zien het helemaal zitten om snel weer te gaan!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties