Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘15-daagse reis Dallas - Forth Worth’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Amsterdam - Dallas

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Dallas. Nadat je jezelf hebt opgefrist in je hotel kun je nog even lekker door de stad struinen.
Na een heerlijke nacht in het hotel heb je vandaag alle tijd om Dallas te ontdekken. Een Segway tour is een leuk idee om de stad nét op een andere manier te bekijken. Je kunt meegaan met een groep, onder leiding van een ervaren gids. De gids vertelt je meer over de stad, de gebouwen en de geschiedenis.
Natuurlijk breng je vandaag een bezoek aan het Sixth Floor Museum in het Dealey Plaza. Het museum leert je over de moord op President John F. Kennedy, op 22 november 1963. Naast allerlei complottheoriën vind je er attributen van de dag van de moord en wordt de impact van de moord op Kennedy geanalyseerd. 

Houd je van kunst? Dan is het Dallas Arts District dé plek om naartoe te gaan. Hier vind je vele musea, zoals het Dallas Museum of Art en het Nasher Sculpture Center.

Een aanrader is de Efrogs Brewery tour. Bij deze tour ga je naar drie brouwerijen waar je speciaalbieren en cider kan proeven. Ook in de gezellige beer garden Katy Trail Icehouse kun je terecht voor een goed glas bier!

De volgende dag is het leuk om een bezoek te brengen aan het Dallas Arboretum and Botanical Gardens. Dit ligt aan de oostkant van White Rock Lake, een paar minuten van Downtown Dallas. In deze urban oase vind je prachtige tuinen en bloemen in de tuin van twee historische mansions die nog steeds op het terrein staan.
Verder is de splinternieuwe George W. Bush Presidential Library en Museum een must see vandaag.

Wichita Falls

Vandaag haal je de camper op in Dallas en staat de stad Wichita Falls op de planning. Als je bent aangekomen bij de Wichita Falls kan je er voor kiezen om het centrum te verkennen, de Wichita Falls brewing of het Wichita Falls museum of Art te bezoeken. Als de avond is gevallen kan je er voor kiezen om heerlijk uit eten te gaan en het centrum te verkennen.

Campingsuggestie Wichita Falls:

  • Wichita Falls Jellystone Park Camp-Resort.
Afstand: 227 km

Caprock Canyon State Park

Vanuit Wichita Falls vertrek je naar het Caprock Canyons State Park. Caprock Canyons State Park is een zeer speciaal park waar je Amerikaanse bizons kan zien in het wild. 
Het park zal je verbazen. Na mijlen en mijlen van katoenvelden kom je opeens in een wereld van oranjerood gesteente, hoodoo's en steile rotswanden.

In het park kun je mooie wandelingen maken. De bizons die in het park leven zullen de trails regelmatig blokkeren, dus geef ze de ruimte en neem je fotocamera natuurlijk mee!
In Lake Theo kan er gezwommen worden.

Je kunt met je camper in het park kamperen. 's Avonds geniet je van de zonsondergang, die de rotsen de meest prachtige kleuren geeft. Als de zon eenmaal onder is maak je een kampvuur en bewonder je de schitterende sterrenhemel.

 Campingsuggestie Caprock Canyons State Park:

  • Caprock Canyons State Park
Afstand: 274 km

Palo Duro Canyon

Palo Duro Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van Texas genoemd en dat is niet voor niets. Het is ná de Grand Canyon de grootste canyon in de USA. Prachtige ravijnen en ruige bergtoppen domineren het landschap.

Je kunt het park te voet, mountainbikend en met de camper verkennen. Avonturiers kunnen hier ziplinen. Één van de mooiste wandelingen is de Lighthouse Trail. Trek hiervoor ongeveer twee uur uit. Je loopt naar de bekendste rotsformatie van het park: The Lighhouse.

Er zijn verschillende campings op de bodem van de canyon.

Campingsuggesties Palo Duro Canyon:

  • Hackberry (in de Canyon)
  • Mesquite / Sagebrush (in de Canyon)
  • Juniper (in de Canyon)
Afstand: 56 km

Lubbock

Vandaag vertrek je vanuit Palo Duro Canyon naar de stad Lubbock.

Ga mee op een tour door het National Ranching Heritage Center. Dit centrum leert je meer over de historie van ranching in Amerika en vertelt het verhaal hoe de ranchers van vroeger zich moesten aanpassen aan de moeilijke omstandigheden van de omgeving.

Lubbock staat bekend om het Buddy Holly Center. Er is een permanente tentoonstelling te vinden en deze is gewijd aan het leven van Buddy Holly. Het graf van Buddy Holly valt ook te bezoeken. 
Voor nog meer muziek is het in de avond leuk om naar The Blue Light Live te gaan. Hier wordt opgetreden door singer-songwriters terwijl je lekker kan genieten van een drankje.

Wijnliefhebbers kunnen deelnemen aan een  wijproeverij bij McPherson Cellars. 

Campingsuggestie Lubbock:

  • Buffalo Springs Lake
Afstand: 183 km

Abilene

Vandaag rijd je verder naar Abilene. Abilene is de Storybook Capital van Amerika.

Wandel door het centrum en bekijk de beelden van bekende figuren uit sprookjes en verhalen. 

Met kinderen is het ook leuk om Frontier Texas te bezoeken. Dit is een historisch museum dat bezoekers het oude Westen laat herleven.

Campingsuggestie Abilene:

  • Whistle Stop RV Resort
Afstand: 262 km

Fort Worth - Amsterdam

Vandaag vertrek je naar 'Cowtown' Fort Worth. In Dallas/Fort Worth lever je de camper in en verblijf je in een hotel.
In Fort Worth draait alles om cowboys en de Texas Longhorns.
Je kunt het Stockyards National Historic District gemakkelijk te voet verkennen. Er zijn vintage shops, restaurant en er is een Cowboy Hall of Fame! Bekijk hier ook het Stockyards Museum, waar je de rijke historie van de Stockyards leert kennen.
In de White Elephant Saloon - music Niles City Hall drink je heerlijke cocktails in een historische gokhal. Ook Billy Bob's Texas is leuk om te bezoeken in de avond. Er is allerlei entertainment, zoals een arcade, line-dancing lessen en demonstraties van bull riding.

Breng een bezoek aan downtown Fort Worth en de Chamber of Commerce waar President John F Kennedy een speech heeft gehouden, waarna een ongeplande speech aan het publiek volgde. Deze speech zette Fort Worth op de kaart als belangrijke historische plek. 

De botanische tuinen zijn prachtig om doorheen te wandelen. Het zijn de oudste botanische tuinen van Texas. Er zijn Japanse tuinen en tropische planten te vinden.

Het Cultural District met het Modern Art Museum en de Cattle Raisers Museum is ook mooi om te bezoeken. Het is een levendige buurt, waar hippe winkels en restaurants te vinden zijn.

Ten slotte kun je een bezoekje brengen aan de Log Cabin Village. Een authentiek 19e eeuws dorp, met een smid, een schoolgebouw, smokehouse en historische huizen.

Eindig je reis met een heerlijk etentje aan Sundance Square en geniet daarna van allerlei soorten van entertainment in deze omgeving!

Op dag 14 vlieg je weer terug naar Amsterdam, waar je op dag 15 aankomt.

Afstand: 241 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties