Boodschappen doen tijdens je camperreis

Boodschappen doen tijdens je camperreis

Door Simone van Veldhoven op 5 december 2019

In een camper ben je niet afhankelijk van het eten en drinken dat restaurants serveren, maar heb je zélf altijd je eten en drinken bij de hand. Super handig om na het opstaan je eigen koelkast open te trekken en lekker in je pyama een ontbijtje tevoorschijn te toveren. Daarvoor moet je natuurlijk wél boodschappen in 'huis' hebben. We geven je graag wat tips.

De supermarkten in Amerika en Canada zijn erg groot en het is gemakkelijk om er totaal de tijd te vergeten. Er ligt zóveel in de schappen en het aanbod loopt van etenswaren tot kleding, meubels en zelfs elektronica. Het is absoluut bijzonder om te zien hoe gigantisch deze supermarkten zijn, maar je wilt waarschijnlijk ook niet teveel tijd kwijt zijn met het boodschappen doen.
Het is daarom sowieso slim om telkens voor een aantal dagen (4 of 5) boodschappen in te slaan. Ook met het oog op dat de boodschappen niet overal voordelig geprijsd zijn (in en buiten de nationale parken bijvoorbeeld zijn de prijzen een stuk hoger!). De koelkast en vriezer in de campers zijn in de regel goed ingesteld op de Noord-Amerikaanse maten van frisdrankflessen en de grootverpakkingen van etenswaren.

DE EERSTE KEER BOODSCHAPPEN DOEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Nadat je de camper hebt opgehaald zal je eerste stop waarschijnlijk de supermarkt zijn. 
De parkeerplaatsen bij de supermarkten zijn vaak een heel stuk groter dan wij gewend zijn. Je kunt de camper dan normaal gesproken ook erg goed parkeren op twee vakken. Je kunt het beste wat verder van de ingang gaan staan, zodat er veel plaats om je heen is en je bij het wegrijden ook geen last hebt van andere auto’s.
Je kunt vooraf bij steeds meer supermarkten je boodschappen online bestellen. Super handig als je niet zoveel tijd hebt óf wilt besteden in de supermarkt. Je maakt hiervoor normaal gesproken een account aan, gekoppeld aan je creditcard. Het adres van de camperverhuurder staat op je voucher. Zoek via Google Maps naar de supermarkt die het dichtste bij is en geef deze supermarkt op bij je online bestelling. Vaak geef je een tijd aan waarop je de boodschappen zult ophalen. In de supermarkt is een aangewezen pickup point waar je naartoe kunt met je afhaalbewijs.
Als je toch graag door de gangen wilt struinen op zoek naar wat lekkers dan raden we je aan om vooraf een boodschappenlijstje te maken, wat je kunt gebruiken als houvast tijdens het winkelen. 

 

Slim om in ieder geval te kopen:

  • Drinkwater, ze verkopen hiervan vaak grote verpakkingen met taps. Dit is én voordeliger én milieuvriendelijker. Neem zelf van thuis je waterfles/dopper mee die je telkens kunt vullen.
  • Speciaal toiletpapier voor de camper (afbreekbaar in de zwartwatertank) en (biologische) toiletchemicaliën.
  • Als het niet in je inventaris zit koop dan ook rubberen handschoenen die je kunt aantrekken tijdens het dumpen van de tanks.
  • Een tafel- (eventueel wegwerp-)barbecue of roosters om op de vuurkorven van de camping te leggen.\
  • Je kunt de plastic zakjes die je krijgt tijdens het afrekenen hergebruiken als afvalzakken. Die hoef je dus niet te kopen. 

 

Andere zaken die ook handig zijn om te kopen als ze niet in je inventaris óf je koffer zitten:

  • Een hoeslaken met elastiek in de hoeken (de hoeslakens die je bij de camper ontvangt schuiven namelijk gemakkelijk over het  matras)
  • Een stekkerdoos (verdeelblok), zodat je een aantal elektrische apparaten tegelijk kunt opladen en zodat je de (bijna altijd te) korte stekker van het koffiezetapparaat wat kunt verlengen
  • Picknickkleed
  • Klein gereedschapskistje, zodat je kleine dingen in de camper eventueel kunt vastdraaien of repareren
  • Een waszakje voor het doen van de was tijdens je reis en eventueel wat wasknijpers
  • Anti slip matjes in meerdere formaten (voor in de kastjes zodat je kastinhoud niet schuift tijdens het rijden)
  • Een vaatdoek en/of kant en klare schoonmaakdoekjes
  • Duct tape
  • Alluminium wegwerpschalen voor op de barbecue
  • Een paar ziplock zakjes om eten of andere zaken in te bewaren
  • Een 12 volt oplader om je apparaten mee op te laden tijdens het rijden (erg handig voor wanneer je vaak op campings zonder stroomaansluiting overnacht)
  • Walkietalkies als je met meerdere campers onderweg bent (en van plan bent om niet al te ver van elkaar af te rijden op weg naar de volgende bestemming)
  • Een gezellig lampje voor buiten op de camping (de camper heeft ook een buitenlamp, maar die is niet geschikt voor sfeerverlichting)
  • Een telefoonhouder met zuignap als je je telefoon wilt gebruiken om te navigeren
  • Kaarten of een ander (reis)spelletje

 

JE BOODSCHAPPEN OPBERGEN IN DE CAMPER

Houd er rekening mee dat zware boodschappen in bochten tegen de kastdeurtjes of koelkastdeur kunnen vallen, waardoor het kastje open kan gaan en de boodschappen eruit kunnen vallen. Dit zal gebeuren met bijv. grootverpakkingen water en treetjes met blikjes drank. Houd hier rekening mee als je de boodschappen in de camper legt. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het opbergvak aan de buitenkant van de camper om je boodschappen deels in op te bergen.