Goedkoop op camperreis in Amerika of Canada

Goedkoop op camperreis in Amerika of Canada

Door Simone van Veldhoven op 26 september 2019

Goedkoop op camperreis in Amerika of Canada – handige bespaartips vóór en tijdens je reis!

Met deze 10 tips kun je vóór en tijdens je camperreis door Amerika en Canada veel besparen. Zo kun je er ter plekke weer leuke dingen van doen!


VOOR JE CAMPERREIS

1. Boek vroeg!
Anders dan met andere soort reizen is het bij camperreizen verstandig om (heel) vroeg te boeken. Je zult het misschien niet geloven maar al in april/mei ontvangen wij de eerste prijzen voor camperhuur voor de volgende zomer en kun je jouw reis voor volgend jaar dus al vastleggen. Door vroeg te boeken bespaar je al snel honderden euro’s, omdat je verzekerd bent van de hoogste vroegboekkortingen én de laagste (flex)prijzen.

 

2. Bekijk de prijzen voor alternatieve ophaallocaties
Bij camperverhuurders die werken met flexprijzen (de overgrote meerderheid!) loont het de moeite om even te kijken of je voordeliger uit bent als je jouw camper ophaalt in een andere locatie. Ga je bijvoorbeeld naar West-Canada dan check je Vancouver, Calgary maar kun je eventueel ook denken aan Seattle. Ga je naar West-Amerika dan kun je denken aan Los Angeles, San Francisco en Las Vegas, maar ook aan Phoenix of Denver. Het kan zo maar zijn dat het op die plekken nét wat minder druk is en de prijzen dus lager zijn. 

 

3. Bekijk de prijzen voor alternatieve data
Ben je flexibel in je reisdata? Dat kan soms veel besparen. Als je niet gebonden bent aan de precieze reisdagen maar bijvoorbeeld een paar dagen (of misschien nog wel meer) eerder of later kunt vertrekken dan kun je hiermee veel besparen. Het zou zo maar kunnen zijn dat je dan net in een voordeliger seizoen reist óf dat de vraag een bepaalde ophaalweek net lager is, waardoor de prijs ook lager zal zijn. 

 

4. Wijk indien mogelijk uit naar voor-of najaar
Sommige mensen kunnen er echt niet onderuit, maar als het even kan wijk dan uit naar het voorjaar of najaar. De prijzen van camperreizen in het hoogseizoen (juli en augustus) kunnen verdubbelen ten opzichte van het voor- en najaar. Dat scheelt dus nogal wat!
Wat een uitzoekwerk horen we je denken, maar niet gevreesd! Wij helpen je hier graag bij! Geef bij je offerteaanvraag even door dat je flexibel bent, dan doen wij al het werk voor je om de beste deal te vinden.

 

TIJDENS JE CAMPERREIS

5. Kampeer op campings in natuurparken of zoek uit waar je (bijna) gratis kunt kamperen

In de bekende natuurparken kampeer je op de mooiste plekjes voor kleine prijzen. Als de camping te reserveren is dan raden we echt aan dit te doen, want deze kampeerplaatsen zijn ontzettend populair en snel volgeboekt. Je kunt er ook over denken om uit te wijken naar campings op de minder bekende staatsparken die in de buurt zouden kunnen liggen. Er zijn ook plekken waar je gratis kunt kamperen/ ’s nachts kunt parkeren óf kampeer bij de lokale bevolking! (LINK)

 

6. Bespaar op de boodschappen
Net als onze bonuskaart van de Appie Heijn hebben veel supermarkten in de USA en Canada ook klantenkaarten die je korting geven op je boodschappen. Blijf je drie weken bijvoorbeeld dan zul je best wel wat boodschappen doen en kan het de moeite lonen om je even te registreren voor een dergelijke klantenpas.

 

7. Bespaar op benzinekosten
De pas waar we het in het vorige punt al over hadden geeft je bij sommige tankstations ook wat korting op je benzine, altijd de moeite waard om het even na te vragen! Zorg verder dat je op slimme plekken tankt en zo min mogelijk in of net buiten de natuurparken en/of verlaten gebieden. Daar zal de benzineprijs hoger liggen.

 

8. Kook /BBQ zelf
Elke dag drie keer uit eten gaan is natuurlijk lekker luxe, maar het zorgt er ook voor dat je portemonnee snel dunner wordt! In je camper vind je een prima keuken, vaak compleet met oven en/of magnetron én een grote koelkast en vriezer. Rijd naar een van de grote supermarkten en sla hier voor een paar dagen in. Zo kun je je ontbijt, lunch en avondeten zelf in elkaar flansen! De avonden zijn onze favoriet: op de meeste campings heb je een eigen barbecue of vuurschaal om je eten op te koken. Nog gezellig ook!

 

9. Schaf een toegangspas aan voor de nationale parken
Ga je veel nationale parken bezoeken op jouw route? Dan loont het absoluut om een toegangspas aan te schaffen voor alle nationale parken. De pas is geldig voor een jaar en wordt per camper gekocht bij het eerste park waar je binnen rijdt.

 

10. Gebruik je kortingspas voor campings
Heb je je camperreis geboekt bij Travelhome dan ontvang je van ons een kortingspas voor de KOA Campgrounds (een campingketen in Noord-Amerika). Wil je vaker overnachten op andere campingketens check dan even of er kortingskaarten beschikbaar zijn (soms moet je hiervoor betalen maar wegen de kosten op tegen de korting die je uiteindelijk ontvangt).