Nét dat beetje extra voor een onvergetelijke reis

Nét dat beetje extra voor een onvergetelijke reis

Door Simone van Veldhoven op 24 mei 2019

Onze reizigers leven vaak al een heel jaar (en soms zelfs al járen) toe naar die prachtige weken in West-Amerika of West-Canada. Die moeten, vinden wij, dan ook helemaal perfect verlopen. Bij iedere camperreis die wij organiseren zien wij het als onze missie nét dat beetje extra te geven, zodat die droomreis ook een daverend succes en een onvergetelijk avontuur wordt. Dat doen we elke dag opnieuw met veel passie. Hier vind je 10 tips om je alvast op weg te helpen!

1. EEN STOPOVER CITYTRIP IS EEN PERFECTE MANIER OM JE LANGE VLUCHT TE ONDERBREKEN

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is mogelijk je camperreis door Zuidwest-Amerika te combineren met een citytrip van een paar dagen naar bijvoorbeeld New York, Washington of Chicago. Ook Reykjavik, IJsland of Toronto, Canada zijn mogelijk. Een camperreis door West-Canada kun je onderbreken met een stop in Oost-Canada (dat wordt veel gedaan door reizigers die in het oosten familie hebben wonen). Wij noemen dit een ‘stopover’.  
Je onderbreekt hiermee je lange vlucht (naar San Francisco of Vancouver bijvoorbeeld ben je zo’n 10 tot 11 uur onderweg met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam) én het is – vinden wij – als je de tijd hebt om dit in te plannen écht een verrijking voor je reis.

In de meeste gevallen betaal je voor je vliegreis niet meer dan dat je de stopover niet zou maken. 
Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden voor jouw reis. We denken graag met je mee over de allermooiste én meest logische plek om een stopover te maken! 

2.  MAAK MET JE CAMPER EEN ENKELE REIS TUSSEN TWEE PLAATSEN IN AMERIKA OF CANADA VOOR EEN OPTIMALE INDELING VAN JE ROUTE

Heb je maar beperkte tijd vakantie en wil je bepaalde highlights graag combineren, maar lukt het je misschien niet om de route helemaal rond te maken? Denk eens aan een enkele reis tussen twee plaatsen! 
Reis je bijvoorbeeld van Las Vegas naar San Francisco dan lukt het je beter om in 15 dagen bijvoorbeeld óók Arches N.P. en Canyonlands mee te pikken, als je het prima vindt om bijvoorbeeld de Highway One hiervoor over te slaan. Rijd je een rondje San Francisco dan zal het in die zelfde 15 dagen lastig zijn om deze twee parken in de route in te plannen.
Heb je maar twee weken en wil je graag naar West-Canada? Dat kan perfect door met de camper een enkele reis te maken tussen Vancouver en Calgary.

3. BOEK OP TIJD EEN AANTAL CAMPINGS IN DE NATIONALE PARKEN

Wakker worden diep in de bossen van Banff National Park of dineren met uitzicht op Lake Powell, terwijl de ondergaande zon de rode rotsen in allerlei prachtige tinten verkleurt… Dat wil je natuurlijk meemaken! Dit zijn de campings waar je ná je reis aan terugdenkt met veel heimwee. Wat was het er mooi, zo midden in de natuur!
Het zijn de campings met de beste locaties, midden in de natuurparken, de plekken zijn vaak ruim opgezet en er is in veel gevallen een goede verbinding met de shuttlebussen die je door het park heen brengen. Éxtra pluspuntje: de kosten van deze campings zijn erg laag. 
Je kunt je voorstellen dat veel mensen hier willen staan. Daarom is het belangrijk om juist deze mooie plekjes ruim van tevoren te reserveren. Dit moet vaak al een half jaar tot een paar maanden voor aankomst. In Amerika zijn vele campings al een jaar van te voren te boeken. Kijk op www.recreation.gov voor Amerika en https://www.pc.gc.ca/en/voyage-travel/reserve voor Canada om te bekijken wanneer je de campings in verschillende nationale parken kunt reserveren.

4. PLAN JE ROUTE (GLOBAAL) VOORAF

Waarschijnlijk wil je tijdens je camperreis door Amerika of Canada graag wat vrijheid houden om ergens een nachtje langer te blijven als je het daar erg mooi vindt. Het gevaar is alleen dat je nog véél meer van die prachtige plekjes tegenkomt en dat je uiteindelijk tijd tekort komt om ze allemaal te bekijken. Zorg daarom dat je in ieder geval een globale route maakt voor jezelf, die je meeneemt op reis. Zo heb je wat houvast en kun je beter inschatten of het haalbaar is om ergens nog een extra nachtje te slapen. 
Heb je inspiratie nodig bij het plannen van je route? Wij hebben veel mooie routesuggesties van camperreizen door West-Amerika en routesuggesties van camperreizen door West-Canada voor je samengesteld. Natuurlijk kijken onze reisexperts graag persoonlijk met je mee, als je wat meer hulp nodig hebt! 

5. HOUD AF EN TOE EEN DAGJE SPELING IN DE ROUTE

Plan de route niet te vol. Een rondreis door Amerika of Canada en alle indrukken die je daarbij krijgt zijn best wel intensief. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je terugkomt en niet bent uitgerust na je vakantie! We raden je daarom aan om af en toe een dagje speling in te plannen in je route. Die kun je gebruiken om even ‘op adem te komen’ óf om ergens een extra dag te besteden waar je het heel mooi vindt.

6. PLAN JE EERSTE CAMPERDAG NIET VOL

De dag waarop je jouw camper ophaalt is het verstandig om niet te ver meer te rijden met de camper. In veel gevallen haal je je camper pas in de middag op. Na een uitgebreide uitleg en het invullen van het papierwerk is voor veel reizigers de supermarkt hun eerste stop. Je slaat hier je eerste lading boodschappen in, zodat je de komende dagen goed vooruit kunt. 
Natuurlijk moet je even wennen aan het rijden met je camper, gebruik je eerste dag absoluut ook daarvoor. 
Het is zó het einde van de middag of begin van de avond, dus je zult geen al te grote afstand willen en kunnen afleggen die eerste dag.

7. GENIET OOK ONDERWEG EN RIJD GEEN AL TE GROTE AFSTANDEN PER DAG

Focus niet alleen op je bestemming, want de weg ernaartoe is vaak ook al betoverend mooi! Neem de tijd om op mooie plekjes te stoppen, zet een kopje koffie, campingstoeltjes buiten en genieten maar. 
Rijden met een camper gaat niet zo snel als het rijden met een auto. Je bent een stuk groter, vangt meer wind en je kunt minder snelheid maken. We raden je aan om gemiddeld ongeveer 200 kilometer per dag aan te houden bij het plannen van je route. Natuurlijk kan er af en toe een uitschieter tussen zitten, dat is ook helemaal niet erg (soms zelfs onvermijdelijk), maar plan de volgende dag dan wat rustiger. 

8. VERDIEP JE IN MOOIE WANDELINGEN IN DE NATUURPARKEN

Wandelen geeft een bezoek aan natuurparken een hele nieuwe dimensie. Na al onze eigen camperreizen hebben we bij Travelhome inmiddels heel wat wandelschoenen versleten. Wil je advies over een mooie wandeling in een bepaald park? Vraag ons gerust naar onze favorieten!
Er zijn in alle natuurparken wandelingen die variëren van 10 minuten tot een hele dag én alles daartussen. Verdiep je vooraf in de wandelingen die je wilt maken, zodat je ook zeker weet dat je daar voldoende tijd voor hebt in jouw voorgenomen route. Er zijn een aantal prachtige wandelingen in natuurparken die je vooraf moet boeken, omdat ze begeleid worden door een ranger. Het is natuurlijk fijn om dat vooraf al te weten, zodat je niet teleurgesteld wordt als de groep onverhoopt vol zit.
Wil of kun je je vooraf nog niet verdiepen in wandelingen dan kun je ter plekke bij het Visitor Center informeren bij de rangers die daar werken. Zij weten álles van de mooiste wandelingen én van de condities van de wandelpaden op dat moment.

9. BEZOEK EEN INSPIRATIEDAG VAN TRAVELHOME

Wat zijn de mooiste campings in West-Amerika? Waar in West-Canada kun je het beste beren spotten? Welke route is het mooiste om te rijden met een camper? Tijdens inspirerende presentaties vertellen onze reisexperts en een aantal van onze ervaren reizigers je alle ins en outs over onze bestemmingen en over het reizen met een camper. 
Neem een kijkje in de fotoboeken van ervaren reizigers en maak een praatje met ze. Ze staan te popelen om hun tips te geven die jouw camperreis nét een beetje extra kunnen geven. 
Natuurlijk zijn er echte huurcampers aanwezig, om van binnen te bekijken, zodat je een idee krijgt van hoe groot de campers zijn en wat een fijne indeling is.
Een inspiratiedag is een perfecte voorbereiding op een onvergetelijke camperreis. Kijk hier voor de actuele geplande data en om je aan te melden.

10. SLUIT JE CAMPERREIS ONTSPANNEN AF

Rondreizen in een camper is onbetwist een van de beste manieren om West-Amerika en West-Canada te ontdekken. Maar, net als met alle rondreizen, rust je tijdens dit soort reizen niet bepaald uit. Je gaat er met liefde bijna elke dag weer op uit om de allermooiste juweeltjes te bewonderen, rijdt vaak grote afstanden en wandelt ook veel. Dan heb je na zo’n rondreis óók verdiend om nog heel even rust te nemen voor je weer terugkeert naar het alledaagse leven, toch? Er zijn veel manieren waarbij wij je kunnen helpen om die rust te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een paar nachten in een strandhotel in Los Angeles, of een luxe themahotel in Vegas met álles erop en eraan. Of een mooie villa met privézwembad (Duur! Horen wij je denken, maar dat valt echt ontzettend mee) in Florida. Wat dacht je van een week op een grandioos cruiseschip dat naar Alaska vaart? Je ziet wel: er zijn een heleboel mogelijkheden om je camperreis rustig af te sluiten.