Kuala Lumpur

De vlucht verliep helemaal prima, afgezien van de duur en de turbulentie landen we op tijd om een uur of 6 in de ochtend plaatselijke tijd. Het is erg vreemd om te vliegen via Oost Europa, Rusland, midden oosten, Afghanistan, India en zo verder naar Kuala Lumpur. Halverwege de reis werd het donker dus was er buiten verder niets meer te zien behalve af en toe lichtjes van een stad of dorp. Het is wel een raar idee om over het oorlogsgebied te vliegen; Irak, Afghanistan en je zag op het kaartje o.a. Kabul liggen.
Goed aangekomen in Kuala Lumpur en via de immigratie de koffers ophalen en naar de aankomsthal. Kuala Lumpur is een mooie grote en moderne luchthaven. Je gaat met een snelle shuttle trein van de vliegtuig gates naar de aankomsthal en vertrekhal. Meteen vliegen er een heleboel mensen op je af met de vraag of je een taxi nodig hebt. Het is nog zo vroeg en nu al zo druk, dit zijn wij niet gewend. Gelukkig hadden wij alles geboekt via Malaysia Airlines en hoorde ik mijn naam. Grappig zo ver weg en dan geroepen te worden! Een vrouw heeft een lijst bij zich met onze naam erop en ons voucher wordt ingenomen. Nog even wachten op een ander stel en dan in het busje naar Kuala Lumpur. Pfff, het is benauwd buiten en er hangt een soort mist over de stad. Dit komt door de hevige bosbranden in Indonesië en zal nog een aantal dagen blijven hangen; geen zon dus en erg ongezond! De luchthaven ligt op ongeveer 40 kilometer van de stad en we rijden via een moderne snelweg richting het hotel. Het wordt drukker op de weg en er rijden vele brommertjes met 1 of meer mensen op slippers en T-shirts op de vluchtstrook; ofwel de brommerstrook denk ik. Even wennen allemaal maar het landschap ziet er tropisch uit met veel palmbomen. Al snel beginnen de buitenwijken van de stad en dat is een afwisseling van moderne gebouwen en hele oude vervallen gettoachtige wijken. We komen aan bij het Mines Palace beach and resort en het is bijna 8 uur in de ochtend. Het hotel is erg mooi met een aangelegd stand en beachbar. Het is in een tropische stijl gebouwd met veel hout en hoge plafonds. We verlangen naar een heerlijke douche en wat rusten in een lekker bed alleen is onze kamer nog niet klaar. Om een uur of 9 mogen we naar de ruime en mooi ingerichte kamer. We ploffen in bed en slapen tot een uur of 3! Lekker douchen en dan gaan we het resort verkennen. We zijn wel blij dat we niet midden in de stad zitten maar hier wat rustiger. Jammer dat de zon er niet door komt anders hadden we lekker kunnen zwemmen. We lopen naar de overkant waar een grote shopping mall ligt. Na een paar uur gewinkeld te hebben bellen we naar huis om te vertellen dat we goed zijn aangekomen. We drinken een biertje op het strand en besluiten in het hotel te eten. Ze hebben een groot buffet voor nog geen 15 euro per persoon en we eten wat bekende en lokale lekkernijen.
Voordat we terug naar de kamer gaan bespreken we de transfer voor de volgende dag naar de stad.

Kuala Lumpur

Op een redelijke tijd opgestaan en ontbijt gehad. We hebben vanuit het hotel een shuttle naar de stad om 10:15. Deze rijdt tot bij de Twin towers midden in het centrum. Dit gedeelte is het moderne zaken district en er staan veel hoge gebouwen. De Twin towers zijn de hoogste vrijstaande torens in de wereld. We lopen er omheen en proberen ze op de foto te krijgen. Dan gaan we naar binnen waar koele airco is. Onder de torens is een groot en modern winkelcentrum met bekende winkels zoals de ZARA. Gelukkig hebben ze hier Starbucks coffee , daar gaan we eerst even zitten. Het is wel wennen om in zo’n wereldstad te zijn. Het is benauwd weer en druk met mensen, auto’s en brommers. We vragen aan de jongens van Starbucks wat leuk is om te doen en zij verwijzen ons naar de Skytrain waarmee we naar Times square reizen en uitstappen. Er zijn ontzettend veel winkelcentra en zien er allemaal hetzelfde uit. Echt leuk winkelen is het niet want de spullen zijn van mindere kwaliteit en iedere winkel lijkt hetzelfde te hebben. Als we naar buiten willen gaan is het net gaan regenen; een echte tropische stortbui. Alles loopt onder en het regent echt zeker een uur aan 1 stuk. We hebben het allebei wel gehad en besluiten te gaan eten bij TJ Fridays. Tja, we durven het niet aan om onbekend te gaan eten aan de kant van de straat. Hierna pakken we een taxi terug naar het hotel. We kijken nog wat rond in het hotel maar het is een beetje uitgestorven dus we besluiten maar naar de kamer te gaan. Daar maken we de koffers klaar voor de volgende dag; dan vliegen we door naar Australië!

Sydney

De wekker gaat om 05:00…pfff vakantie… Om 06:00 zijn we de eersten in de net geopende ontbijtzaal. De airport shuttle zal er om 06:30 zijn dus we moeten een beetje opschieten. De koffers pakken van de kamer en dan uitchecken. Helaas wachten we bijna 3 kwartier op de shuttle en de receptie medewerkers adviseren ons om een taxi te pakken. Ze krijgen de organisatie niet te pakken en hebben al slechte ervaring met hen. Het hotel belt een taxi voor ons en vraagt de chauffeur een bon uit te schrijven zodat wij deze kunnen declareren bij thuiskomst. Voor 60 R worden we bij de luchthaven afgezet en gaan direct naar de incheck balie. Het verloopt allemaal heel vlot; het is bijna alleen maar Malaysia Airlines dus je kunt op veel plaatsen inchecken. Een goede vlucht met een nieuwe boeing 777-400, helaas wel veel turbulentie. Maar weer bijna 8 uur uitgezeten en dan zijn we dan eindelijk in Australië. Voordat het toestel landt moeten we formulieren invullen voor de immigratie en wordt er in het toestel gesprayd tegen bacteriën en bacillen. Er wordt ons vriendelijk doch dringend verzocht alle etenswaren weg te gooien in de daarvoor bestemde vuilnis bakken. Australië is een groot eiland en zijn maar al te bang voor ziektes voor mens, flora en fauna. Begrijpelijk ook. Op heel de luchthaven snuffelen speur honden rondom de bagage tassen opzoek naar drugs en etenswaren. Ook hier staan borden dat echt alles weg gegooid moet worden anders krijg je een fikse boete. Nog een keer gaan de koffers door een scanner en dan mogen we eindelijk los in Australië!!! Eerst even opfrissen in het toilet en dan opzoek naar vervoer naar de stad. We lopen naar buiten en zeggen tegelijkertijd; wat een heerlijk klimaat! Heerlijk om eindelijk in Australië te zijn!!! Al gauw worden we opgemerkt door een aardige Aussie die vraagt of wij vervoer naar ons hotel nodig hebben. Hij brengt ons, samen met anderen, naar zijn Van en vraagt 10 dollar per persoon. We stappen in en binnen 20 minuten zijn we bij het Travelodge. Het is al bijna 22:00 voordat we op onze kamer zijn. Het is een prima hotel. Eenvoudig maar schoon en er is een kitchenette op de kamer. Het lijkt een beetje op een hostel maar dan alles privé. We zijn allebei erg benieuwd naar de stad en besluiten niet moe te zijn en de stad in te lopen. De receptie medewerkster verzekerd ons dat de buurt helemaal veilig is en dat iets verder op Oxford street leuk is. We lopen er naar toe en het valt al snel op dat het een gezellige straat is met (gay) bars en clubs. We vinden een Subway en aan gezien het vliegtuig eten niet te eten was, hebben we aardige trek. We eten een lekkere sandwich en lopen verder de straat in. Al gauw zijn we voldaan en besluiten naar het hotel te gaan en de volgende dag Sydney te aanschouwen bij daglicht.

Sydney

We lopen vanuit het hotel naar Darling Harbour en zien al meteen dat Sydney een geweldige stad is om te zijn. Jammer dat het zover weg ligt…
We drinken een kop koffie en eten een zalm bagel bij Starbucks en lopen verder. Wat een heerlijk klimaat; zon en zo’n 22 graden. We nemen vandaag de Hop on, hop off tour door Sydney. Deze kun je heel gemakkelijk boeken bij het kantoor van Grayline in Darling Harbour. Ook achter het kantoor stopt de bus zodat je daar kunt beginnen. We rijden eerst de grote loop langs oa de Rocks, onder de Harbour Bridge door en stappen daarna op verschillende plekken uit. De bussen rijden deze route de hele dag dus je pakt gewoon de volgende om verder te gaan.
Sydney is een vriendelijke, mooie en schone stad met moderne hoogbouw en authentieke Engelse koloniale gebouwen. Een mooi groot park in het midden, Hyde park.
Zo doende komen we aan bij het Opera house met het uitzicht op de Harbour bridge. Een goed punt om een paar foto’s te nemen. Erg apart gevoel dat je hier nu voor het echt staat!
Verder met de bus en we stappen uit in het citycenter waar we wat winkels bekijken. Alles is op loopafstand dus we besluiten om de rest te voet te doen. Dan komen we weer uit bij Darling harbour en het is al avond geworden. Het is er erg druk en het is happy hour na het werk. Vele jonge inwoners van Sydney luiden zo het weekend in. Het is gezellig en we besluiten hier te gaan zitten en te eten: mosselen! Als toetje sluiten we af bij Star Bucks met een pumpkin spice koffie en lopen terug naar het hotel en werken de internetsite bij met de laatste verhalen.

North Sydney

Helaas is het weer omgeslagen en is het maximaal 18 graden en regent het veel. We checken uit het hotel en laten de bagage in de depot. Vanuit daar lopen we naar Hyde Park, waar het erg leuk is als de zon schijnt. En lopen snel richting een overdekt winkelcentrum, Victoria en Albert hall. Er hangt hier zelfs al kerstversiering...
Jammer dat we de stad alweer moeten verlaten. Je kunt hier goed een dag of 4 vertoeven zodat je alles goed kunt zien en bezoeken.
Wij pakken de bagage op en nemen een taxi naar de camperverhuurder Apollo. Voor 26 dollar worden we nabij de luchthaven afgezet bij de verhuurder. Daar worden we ontvangen door Gizela, een Duitse, die ons de voorwaarden en contract uitlegt. De camper staat al klaar: een 2 berth hitop. Veel kleiner dan wij in Amerika en Canada gewend zijn maar zeker een leuk campertje. We krijgen uitleg van de camper en dan worden de persoonlijke en camper inventaris uitgereikt. Daar gaan we dan: op pad met de 2 berth. Het is zeker wennen om aan de rechter kant te besturen en dan aan de linker kant rijden. We blijven tegen elkaar zeggen dat we links moeten rijden! Dat helpt wel. Natuurlijk de eerste paar keren de ruitenwissers aan in plaats van het knipper licht maar goed, we rijden! We rijden door de stad en door de harbour tunnel naar North Sydney. Het is een mooie wijk met grote huizen, een echte buiten wijk voor mensen die in de stad werken. Het doet mij een beetje denken aan Noord San Francisco. We hebben voor de eerste nacht een BIG4 camping gereserveerd 21 km ten noorden van de stad. Het weer is echt slecht: het regent en waait hard en het is koud. Eerst naar de camping en daar vragen we waar we boodschappen kunnen doen. Dat was verder allemaal makkelijk, vooral met zo’n kleine hanteerbare camper. We besluiten uit te gaan eten en dan maar naar de camping te gaan voor de nacht. Het is behelpen in de camper. Met de 2 grote koffers en dan de dinette ombouwen tot bed en de koffers maar voorin gezet. Maar het is knus en het regent de hele nacht kei hard…

Afstand: 21 km

Blue Mountains

Vandaag rijden we op tijd naar de Blue mountains. De Blue Mountains in New South Wales is een absolute must see en must do wanneer je in Australië bent! Op 90 minuten rijden ten westen van Sydney ligt dit sensationele natuurgebied dat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst staat. In dit gebied vind je steile rotswanden en ravijnen, regenwouden, dichte eucalyptusbossen.

Het weer is nog steeds slecht en niet geschikt om een lange wandeling te maken. Het is een 90 minuten rijden naar het National Park over de binnen wegen ten noorden van Sydney. We stoppen bij het informatie center en laten ons vertellen wat er allemaal te doen is. Er is niet echt iets overdekt te we besluiten de route te rijden en dan door te rijden naar Hunter Valley, het wijn gebied. We vervolgen onze weg over de Putty highway wat een hele lange weg door de bergen is. Erg mooi maar ook hier zijn de afstanden moeilijk in te schatten. Er is ons geadviseerd niet in het donker te rijden ivm de wilde dieren die dan veelal oversteken. Het maakt ons een beetje zenuwachtig omdat het zo een lange weg is. We komen net in het donker aan bij het Hunter resort. Als het daar donker is dan is het echt heel donker….
In het resort hebben we een heerlijke ruime kamer gereserveerd. Al hebben we maar 1 nachtje geslapen in de camper; dit is toch wel erg fijn. Heerlijke douche genomen en gebeld met het thuisfront. Grappig zo ver van huis en dan zo een goed bereik op de Nederlandse mobiele telefoon! Het is een erg mooi landgoed met veel cabins en een groot hotel. In het hoofdgedeelte hebben ze ook een restaurant waar we gegeten hebben. Veel exotische gerechten op het menu zoals kangaroo, wat niet onze keuze is, maar wel lekkere Australische vis. Helaas viel de huiswijn wat tegen. Terug naar onze ruime hotelkamer en genieten van het lekkere bed.

Port Maquairie

In de ochtend een heerlijke jog en tijd voor ontbijt.
Hierna heb ik een afspraak met de eigenaar van het Hunter resort, Philip.
Hij heeft samen met zijn zus en schoonbroer het resort overgenomen van zijn ouders. Naast wijn maken ze ook bier waar we een proeverij van kregen, zo vroeg op de morgen. Hij vertelt ons dat ze ook 4 plaatsen met aansluitingen hebben voor campers, die dus van harte welkom zijn!
Na het gesprek kregen we een tour over de wijngaard en door de wijnmakerij. Daarna was er een wijn proeverij maar wij moesten nog heel wat kilometers maken dus gingen wij verder.
Op weg naar Port Maquairie. Deze route was weer lang en we moesten in het donker zoeken naar een camping; echt af te raden. Toch maar een keer koken in de camper wat behelpen was vanwege de ruimte. Moe maar voldaan gingen we slapen.

Surfers Paradise

Vroeg opgestaan om op tijd aan te rijden en niet in het donker aan te komen in Surfers Paradise. Hopelijk wordt het weer ook beter want we willen ook wel bruin terug komen….
We rijden vanuit New South Wales naar Queensland. Queensland wordt ook wel de "Sunshine State" van Australië genoemd. Niet alleen hebben veel toeristen deze zonovergoten staat ontdekt maar ook voor Australiërs zelf is dit een favoriete vakantiebestemming. Queensland is voor iedereen die van zon, zee, strand en prachtige natuur houdt een perfecte plek...
En de route volgt langs de kust omhoog over de highway. Voor ons rijzen de hoge gebouwen en hotels van het gebied rondom Surfers Paradise. Het is er druk en toeristisch maar wel weer leuk voor de afwisseling. We hebben een camping gereserveerd voor 2 nachten zodat we ook tijd hebben in de zon te liggen en bruin te worden. De camping BIG4 Tropical is erg mooi en inderdaad tropisch met 3 zwembaden en ook erg mooie huisjes die je kunt huren. Nadat we de camper hebben geïnstalleerd gaan we aan het zwembad liggen en uitrusten.
We koken en eten lekker buiten…hmmm vakantie. Moe en voldaan gaan we slapen.

Surfers Paradise

Vandaag laten we de camper op de camping en pakken de bus voor naar Surfers Paradise. We hebben een stranddag vandaag! We moesten toch nog een eindje lopen voordat we er waren, iets te vroeg uitgestapt…
Het is erg toeristisch met vele winkels en restaurants. We kopen een sandwich bij Subway om deze op het strand op te eten. Helaas… er staat een harde wind waardoor je compleet gezand straalt wordt. Weg wezen hier en naar het park. Het is inderdaad ideaal voor surfers met die harde wind, vandaar de naam natuurlijk maar zeker niet om op het strand te liggen.
Het wordt koud en we besluiten te gaan winkelen en zien weer een Starbucks… Daarna gaan we bij een internet café onze site bijwerken met onze verhalen tot nu toe en genieten van de geplaatste berichten. Na het eten in het Hardrock café pakken we de bus terug naar de camping.

Brisbane

Vandaag gaan we de camper gepland omruilen voor een grotere 4 berth. We rijden naar Brisbane dat ongeveer 1 uur verder naar het noorden ligt. We passeren pretparken zoals Sea World en Wet’n wild. Bij Around Australia motorhomes werden we al verwacht en kregen we een rondleiding door de fabriek en wagen park. Ze lieten ons de verschillende types zien. We krijgen uitleg van de voorwaarden, verzekeringen en de camper en dan worden de persoonlijke en camper inventaris uitgereikt. Heerlijk wat een ruimte! Met de 2 campers rijden we naar Apollo waar we de kleine camper terug brengen. Daar laden we onze spullen om en sluiten de huur van de 2 berth goed af. Met de 4 berth rijden we naar Brisbane naar de camping en meteen daarna naar de supermarkt. Het is alweer donker als we aan het eten beginnen en we ruimen de camper verder in; heerlijk de koffers uitpakken en alles past in de kasten. Meer plaats voor alles! We hebben zelfs een kleine tv en ontvangen maar liefst 6 kanalen via de antenne. We gaan slapen in de hoogslaper wat even wennen maar helemaal prima is.

Hervey Bay

Vandaag gaan we vroeg op pad en rijden richting Hervey Bay, het uitgangspunt voor Fraser Island. Voordat we daar heen gaan voor de campingnacht, gaan we naar de Australian Zoo van Steve Irwin en familie. Ten noorden van Brisbane rijden we langs Glass house mountain National Park. Erg mooi park met uit het vlakke landschap, oprijzende rotsformaties met groene toppen van de bomen. We hebben helaas geen tijd om echt het park in te gaan want we willen graag naar de Zoo.
Het was wel indrukwekkend omdat niet lang geleden de eigenaar Steve Irwin omgekomen is tijdens een van zijn missies. Het is zeker de moeite waard om naar het park te gaan omdat je er alle Australische dieren kunt zien en zelfs Koala’s en Kangaroos mag aaien. Overal hangen nog foto’s van Steve en gebruiken ze hem nog met commentaar tijdens de krokodillen shows. Je kunt het park doorlopen langs Dingo’s Tasmanian devils, tijgers, olifanten en krokodillen. Erg mooi allemaal!
In de namiddag rijden we nog zo’n 150 kilometer naar Hervey bay waar we op een mooie BIG 4 camping staan 250 meter van het strand en stadje. In het stadje gaan we eten in een leuk en levendig restaurant. Voor een vrijdagavond was het wel stiller dan we hadden verwacht van een toeristische plek. Dus maar terug naar de camping waar we nog even op internet gaan en dan maar naar de camper.

Hervey Bay

Het is een beetje bewolkt met af en toe zon…natuurlijk op onze stranddag….
Even heerlijk rustig aangedaan en uitgeslapen. Na de was gedaan te hebben, het joggen rondom de camping en het ontbijt lopen we 250 meter naar het strand. Het waait behoorlijk en het zonnetje laat zich niet echt goed zien.
We houden het maar voor gezien en lopen in Hervey bay wat over de boulevard. Terug op de camping gaan we achter het internet en verwerken weer een verhaal op onze site. Na het eten kijken we nog wat TV en pakken onze spullen voor de komende 2 dagen op FraserIsland. Nog een potje kaarten en dan lekker slapen.

Fraser Island

De wekker gaat alweer om 06:00 en het is tijd om op te staan want om 07:40 worden we opgehaald door Cool Dingo voor onze 2 daagse tour naar FraserIsland. www.cooldingotour.com

 


Fraser Island National Park ligt langs de zuidkust van Queensland en is naast het grootste zandeiland ter wereld, een van de wereldwonderen van Australië. Het is hier zo mooi! Fraser Island is 123 km lang bevat meer zandkorrels dan de Sahara! Je zou het niet verwachten op zo'n zanderig eiland, maar hier groeit een heus regenwoud, wat uniek is in de wereld. Aan de kust liggen onder andere parelwitte stranden en bijzondere rode zandsteenformaties; The Cathedrals. Op Fraser Island liggen 40 zoetwatermeren waarvan het water zo zuiver is, dat je het kunt drinken. Deze meren zijn ook je enige mogelijkheid om te zwemmen op Fraser Island aangezien de zee een no go area is vanwege de zeer sterke stroming en de aanwezigheid van haaien. De bekendste meren zijn Lake Wabby en Lake McKenzie. Vooral dit laatste meer is geweldig mooi en wordt omringd door een van de mooiste stranden van Australie! Bezoek ook de prachtige Eli Creek. Dit is een helder riviertje van drie meter breed met schildpadjes, waarin je je naar het strand kunt laten drijven. Verder leven er op Fraser Island zo'n 230 vogel- en 25 zoogdiersoorten en er groeien palmen, acacia's, prehistorische varens en reusachtige Kauridennen. Niet voor niets staat dit indrukwekkend mooie eiland op de Lijst van Werelderfgoederen.


Om 08:00 zijn ze bij de camping en brengen ons naar de ferry. We varen met de KingFisher I ongeveer een half uur naar FraserIsland. Onze koffers worden direct naar de accommodatie gebracht en wij worden opgewacht door onze tourguide Patrick. We gaan we de 4wd bus over de zandpaden van het eiland. Het lijkt wel alsof je in een rollercoaster zit want je gaat op en neer en je hebt echt een gordel nodig. Het zorgt voor het nodige gelach. Je kunt niet zomaar met een auto over het eiland rijden dus zo’n georganiseerde tour is echt een must en zeker een aanrader. Onze gids is een local uit Hervey bay en weet dus echt honderd uit over het eiland te vertellen en dit is zeer boeiend. De groep waarmee we reizen bestaat uit Denen, Duitsers, Engels, Brazilianen, Australiërs en Nederlanders. We rijden eerst naar Lake Basin. Een natuurlijk helder meer gemaakt door de regen. Er omheen helder wit zand en bomen. Schitterend. We blijven ongeveer 45 minuten en hebben tijd om te zwemmen, wandelen en foto’s te nemen. Daarna lopen we ongeveer 1,5 uur naar Central station en Pile valley. Tijdens de wandeling verandert het “ gewone bos langzaam in een tropisch regenwoud. In central station hebben ze van houtenplanken een boardwalk gemaakt zodat je door het woud kunt lopen. We krijgen een uitleg en lopen verder langs een kreek met helder drinkbaar water. Deze kreek heeft een zandbodem zonder rotsen zodat het geluidloos stroomt. Langs de kreek veel tropische planten die wel duizenden jaren oud zijn. We lopen hier ongeveer een dik uur langs richting de bus waarmee we naar Lake Mckenzie rijden. Daar hebben we een uitgebreide lunch met lekkere salades en brood. De rest van de middag hebben we voor ons zelf bij het kraak heldere meer met super fijn en wit zand. We maken veel mooie foto’s en zwemmen en zonnen.


In het fijne zand kun je sieraden polijsten en dit doen we dan ook. Ik vul een leeg water flesje met het zand om als souvenir mee terug te nemen. Om half 5 gaat de bus naar het resort waar we iets voor 6 aankomen. En inderdaad staat onze bagage klaar. We betrekken een van de Wilderness lodges maar hebben een foute kamer; met beslapen bunck bedden terwijl we een 2 persoonskamer hebben gereserveerd met privé faciliteiten. We bellen de receptie en zij zorgende ervoor dat we in een andere lodge konden verblijven in een 2 persoonskamer. Het is een beetje backpackers stijl accommodatie, iets minder dan verwacht maar het is schoon en ok. Om 7 uur gaan we met z’n allen eten in de Dingobar. Simpel eten maar prima Italiaans buffet. We praten gezellig met elkaar en drinken nog een paar biertjes en wijntjes. Om 11 uur gaan we redelijk uitgeteld van de dag naar bed.

Fraser Island

Om 06:00 gaat de wekker weer en wederom klaar maken voor onze 2de tourdag. Om 7uur ontbijten en dan de bagage vertrekklaar maken en in het daarvoor bestemde ophaal hok zetten met een groep vertreklabel eraan. De bagage wordt dan opgehaald en automatisch op de ferry gebracht voor de terugreis.


Om 08:00 vetrekken we weer met de 4wd bus naar 70 mile beach. Het weer is helemaal goed: warm en zon! De 70 mile beach is het strand aan de oost kant van het eiland. Als het eb is wordt het gebuikt als snelweg voor de voertuigen, start en landingsbaan voor de vliegtuigen. Erg leuke ervaring om over het strand te rijden met 100 km per uur. Er zijn nog meer wagen op het strand. We rijden als eerste naar Eli creek waar we een tijdje langs lopen. Daarna rijden we naar Coloured sands. Op het strand highway staan een 2 tal vliegtuigjes waarmee men voor 60$ per persoon een rondvlucht kan maken over het eiland. Een 12 tal van onze groep gaan mee en de 2 vliegtuigen zijn vol. Ze stijgen op vanaf het strand en na 20 minuten zijn ze weer terug. Ze vonden het allemaal prachtig. Onze tocht gaat verder noordwaarts nar de Champagne pools. Hier kunnen we zwemmen maar we moeten wel oppassen ivm de hoge golven. De pools hebben hun naam te danken aan het schuimende water wat in de door rotsen uitgehouden kelken naar binnen wordt gestuwd door de kracht van de golven. Het is een prachtig gezicht. Wij leggen onze strandlakens uit en rusten in de zon. Daarna maken we een steile wandeling naar Indian Head waar we een heel mooi uitzicht hebben over het strand aan beide kanten. Na deze wandeling rijden we terug naar Eli creek. Het gaat al wat moeilijker omdat het al vloed begint te worden en op sommige stukken komt er al flink wat water op het strand. Bij Eli creek hebben we lunch. Maar onze trek gaat snel over als we worden geconfronteerd met een erg magere Dingo. Deze loopt eenzaam en verlaten door het water opzoek naar voedsel. Op Fraser island wordt je overal gewaarschuwd voor Dingo’s, dat ze gevaarlijk zijn en ziektes bij zich dragen. Eerst waren de Dingo’s de trots van het eiland en waren ze met z’n honderden goed bevolkt. Nu worden ze gezien als ongedierte en wordt er op ze gejaagd. Ze worden letterlijk uitgehongerd, planten zich niet voort omdat ze te zwak zijn en sterven uit. Er zijn nu nog maar een kleine honderd Dingo’s op het eiland. Een aantal van onze groep raken geëmotioneerd door dit aanzicht en er valt een akelige stilte.


We besluiten om verder te rijden naar een ander gedeelte en gaan daar in kleine groepjes zwemmen en zonnen. Terug via de gave zandpaden naar het hotel waar we ons nog kunnen douchen en omkleden. Later op de avond hebben we nog een Mexicaans diner waarna we Fraser Island en een aantal van de groep die nog een 3de dagtour maken verlaten. We hebben de boot van 20:00 terug en na 45 minuten varen zijn we weer in Hervey Bay waar onze bagage op ons wacht. Met de bus gaan we terug naar de camping en zijn weer in ons campertje. Heerlijk thuis naar een bijzonder mooie ervaring. Fraser Island is echt een must. Een hoogte punt van onze reis!

Rockhampton

Vandaag hebben we een rij dag om uiteindelijk in Airlie beach te komen.
We rijden via de Bruce Highway via Raglan, Bundaberg naar Rockhampton. Hier verblijven we op een mooie BIG4 camping, Tropical Wanderer. Jammer dat we hier niet wat langer blijven maar we willen graag extra tijd doorbrengen in Airlie Beach. Na de boodschappen gaan we koken, tv kijken een potje kaarten en naar bed.

Airlie Beach

Vandaag rijden we weer een heleboel kilometers naar Airlie beach. We hebben zo 1 dag gewonnen op de tour zodat we hier kunnen uitrusten. We komen aan het einde van de dag aan in Airlie beach. Ook hier hebben we een mooie BIG4 camping Airlie Cove en hebben naast onze camper een en suite. Een en suite is een privé douche en toilet op je camping plaats. Dit is erg handig en fijn. We doen de was, kruipen nog even achter internet om te zien hoe het in Nederland is en koken een lekkere maaltijd.
De dag was vermoeiend dus we maken het niet te laat.

Airlie Beach

Heerlijk laat opstaan en sporten.
Vandaag gaan we met de bus naar Airlie beach. We lopen hier een internet café binnen waar we onze foto’s laten branden op een cd-rom zodat we weer wat extra ruimte hebben voor meer foto’s. We zetten hier ook foto’s op onze site zodat het thuisfront kan zien hoe goed we het hebben.
Later lopen we door en belanden op een grasveldje dat uitkijkt op de haven en gaan een paar uurtjes lekker zonnen en genieten van de zonsondergang. We drinken nog een cocktail en pakken de bus terug naar de camping. Daar maken we het avond eten klaar en gaan te bed nadat we ons koffertje pakken voor de komende dagen.

Withsunday Islands

Vandaag gaan we naar de Withsunday Islands waar we 2 nachten zullen verblijven in resorts…hmmm!
Voor de oostkust van Australië (Queensland), tussen Mackay in het zuiden en Bowen in het noorden, vind je het paradijs op aarde: de Whitsunday Islands. Deze tropische eilanden met witte poederstranden, groene bossen en mooie rotspartijen grenzend aan een diepblauwe zee met prachtig koraalrif, zijn echt adembenemend...
We zetten de camper op een storage plaats zodat onze plek vrij komt en pakken de bus naar Shute Harbour. Daar gaat de boot van Fantasea naar de diverse eilanden. Onze eerste bestemming is Day Dream Island. Het is het eerste eiland die de ferry naar 10 minuten aandoet. We worden hartelijk ontvangen door het personeel en een muziek band. Een heerlijk vakantie gevoel. De nieuwe gasten worden in de ontvangst hal opgevangen en een hostess verteld hoe het gaat met inchecken, eten en het verblijf. Het avond programma wordt voorgesteld en je krijgt uitleg waar alles is. Erg fijn. Daydream Island resort ligt op Day dream Island en beslaat het hele eiland. www.daydreamisland.com Op het oostelijke gedeelte van het eiland ligt het resort met zeer mooie zwembaden, spa en beauty centrum, je kunt er gratis snorkelen en zeilbootjes huren. In dit gedeelte komen alleen de hotelgasten. Via een board walk kun je naar het westelijke gedeelte lopen. Je kunt ook kiezen om een wandeling van ongeveer 30 minuten maken door het tropische woud naar het westelijke gedeelte. Op dit gedeelte komen ook de dag gasten. Je kunt hier namelijk ook 1 dag komen van ‘ochtends tot ‘avonds genieten van het resort. Wij verblijven 1 nacht en checken in. We hebben een schitterende kamer met schuifdeuren die uitkomen op de tuin direct aan de zee. De kamer is geheel in stijl van het Great Barrier reef, blauw met mooie schilderingen van vissen en koraal. Er staat een fles champagne op de kamer maar die laten we nog even koud staan voor de avond. We trekken onze zwemkleding aan en gaan naar het zwembad. Het weer is heerlijk en het is heet. Om 2 uur heb ik een afspraak met Tina die mij het hele eiland laat zien. Ze heeft een golfbuggy waarmee we het resort verkennen. Het is echt schitterend.
Na dit gaan we op het westelijke gedeelte mini golf spelen. Het is een leuke mini golf met elke baan in een bekende Australische stijl. Tijd voor een heerlijke cocktail.
Na ons diner in het Mermaids restaurant lopen we naar het andere gedeelte van het eiland om naar een openlucht film te bekijken. Erg grappig om ze een film te bekijken onder de sterrenhemel.
In het donker lopen we terug naar het resort en de maan schijnt mooi over het water. Mede door de omgeving werd de avond erg romantisch en tja, Ronald gaat door zijn knieën en doet een leuk voorstel en aanzoek en mijn antwoord is volmondig: ja! Zeker een aanrader Day dream Island!!

Whitsunday Island

Helaas moeten we het mooie eiland verlaten, graag zouden we langer zijn gebleven om nog verwend te worden in het beauty centrum…
Na het ontbijt nemen we de boot naar Hamelton Island, ongeveer een half uur varen langs mooie groene eilanden.
Ook hier worden we weer goed ontvangen en ze brengen ons naar het Reef hotel. www.hamiltonisland.com.au/hotel Wederom erg mooi en luxe. Het is grappig om te zien dat het vervoersmiddel hier golf buggy zijn. We krijgen de sleutel van onze kamer met schitterend uitzicht over de baai en zee.
We besluiten ook een golf buggy te huren en hiermee het eiland te verkennen. Erg grappig vervoersmiddel. Het eiland blijkt niet zo groot te zijn dus we maken het rondje nog maar een keer. We besluiten om maar lekker bij te gaan kleuren bij het zwembad en vakantie te vieren tijdens happy hour met een paar cocktails.
Tegen de avond gaan we terug naar onze luxe kamer. Er zijn een heleboel kaketoes op het eiland dat doet heel tropisch aan en is erg grappig. Ook op het balkon vliegen ze af en aan.
Na heerlijk uitgerust te hebben eten we bij in het restaurant bij het zwembad.

Rock Hampton

De boot naar Shute harbour gaat in de ochtend al en met een korte stop bij Day dream Island zijn we weer op het vaste land. Het waren heerlijke dagen op de eilanden en zeker een aanrader.
Met de bus komen we weer terug op de camping en rijden rond het middag uur weer weg met de camper. We rijden tot net iets boven Rock Hampton in Rollingstone en hebben een prachtige camping aan het water met palmbomen, wederom een Big4.
We maken een lekker dineetje en eten buiten bij maneschijn.
Helaas moeten we de volgende dag de camper inleveren dus we gaan maar alvast wat spullen pakken.
Op tijd naar bed zodat we de volgende dag weer vroeg op pad kunnen.

Cairns

Vandaag rijden we om 09:00 aan om op tijd in Cairns aan te komen. We gaan de camper inleveren en een 4wd auto van Apollo huren en verblijven we in een hotel in Cairns. www.apollocamper.com
We zijn tegen de middag in Cairns en rijden eerst naar de verhuurder Apollo om daar de auto op te halen. We konden het makkelijk vinden omdat we een Apollo camper achterna konden rijden die ging inleveren. De Toyota landcruiser is een gave auto, echt een beest. We gaan geen 4 wd drive wegen rijden maar ach, de auto is gratis en wel erg leuk om mee te rijden. Om een uur of 3 zijn we bij de verhuurder Around Australia om de camper in te leveren. Met gemengde gevoelens want we waren best een beetje gehecht aan ons huis op wielen. We leveren hem schade vrij in en rijden in onze andere bolide naar het hotel. Het is erg warm in Cairns; heerlijk! www.cairnscolonialclub.com.au
Het is een mooi hotel: Colonial club. Het ligt tegen een woonwijk aan. We hebben een superior room met een leuk terras met poortje en uitzicht op het mooie tropische zwembad. Even lekker opfrissen en we pakken de auto naar het centrum van Cairns. Het centrum bestaat uit vele winkels, voornamelijk souvenirs winkels en een esplanade met restaurants. We kopen een aantal souvenirs en eten bij het restaurant Rattle and Hum. Daarna rijden we voldaan terug naar het hotel.

Cairns

Vandaag worden we om 07:00 opgehaald bij het hotel voor een cruise naar het outer reef waar we gaan snorkelen. www.fantasea.com.au
Het Great Barrier Reef is het grootste en misschien wel het bekendste koraalrif ter wereld. Het is 2000 kilometer lang en ligt aan de oostkust vanaf Bundaberg tot het puntje van Cape York. Het beslaat maar liefst zo’n 350.000 km². Nederland past er met gemak tien keer in. Tussen het rif en de kust vind je 2800 individuele riffen waarin ongeveer 1500 verschillend vissoorten voorkomen. Er zijn meer dan 300 soorten koraal en 400 soorten sponzen. Het mooiste koraal is te zien op zo’n 50 kilometer buiten de kust en gemakkelijk toegankelijk voor duikers en snorkelaars.
We rijden ongeveer 1 uur naar Port Douglas over de mooie kustweg. De boot vaart ongeveer 1,5 uur naar een groot platform waar alle faciliteiten zijn. Je kunt er oa duiken, snorkelen en met een kleine onderzeeër de koraal bekijken. We zijn nu midden op het Great Barrier reef en krijgen onze snorkel uitrusting uitgereikt. Een beetje onwennig trekken we alles aan en gaan naar de kant van het platform. Het even wennen met de snorkel onder water te gaan want ik heb de neiging mijn ogen dicht te doen onder water en mijn adem in te houden maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. We zwemmen de hele middag over het rif en hebben een heerlijke lunch op het platform. Het is een fantastische ervaring om dit te doen. We hebben heel wat moois gezien onderwater met mooie en grote vissen. Om half 3 vertrekt de boot weer naar het vaste land en om een uur of 6 zijn we weer in het hotel; echt een mooie dag!
Na wat uitgerust te hebben gaan we weer naar Cairns om daar lekker te eten bij een Italiaan.

Cairns

De laatste volle dag in Australië. Vandaag blijven we bij het hotel; uitslapen, uitrusten en lekker zonnen bij het mooie zwembad.
Op het einde van de middag brengen we de auto terug naar Apollo en we worden door een medewerker terug gebracht naar het hotel. Daar doen we onze zwemkleren weer aan en gaan terug bij het zwembad liggen. We maken een heleboel leuke foto’s en drinken een paar lekkere cocktails.
's-Avonds eten we overheerlijk bij het restaurant van het hotel.

Cairns

Na het uitchecken gaan we bij het zwembad liggen om nog lekker bij te kleuren, we hebben nog een groot gedeelte van de dag hier dus dat is wel fijn.
We kunnen ons nog even douchen en omkleden in een apart gedeelte van het hotel.
Dan is het weer zover: het vertrek is aangebroken. Om half 4 gaat de shuttle vanuit het hotel naar de luchthaven van Cairns. Het is een kleine luchthaven waar we onze bagage inchecken tot en met Kuala Lumpur. Eerst vliegen we met Quantas naar Brisbane, een vlucht van ongeveer 1,5 uur. In Brisbane moeten we met de trein van het nationale naar het internationale vliegveld. Daar checken we in voor de vlucht naar Kuala Lumpur. Tegen middennacht vliegen we dan met Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur. De vlucht gaat 's-nachts en komen vroeg in de ochtend aan in Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur

Aangekomen in Kuala Lumpur, halen we de bagage van de band om met de shuttle weer naar de stad te gaan. Weer even wennen aan het klimaat en drukte van de stad. We hebben het Capitol hotel midden in de stad geboekt voor deze nacht. Als snel is de kamer klaar en rusten we uit van de toch vermoeiende vlucht. We besluiten de stad in te gaan en daar te eten.
Omdat we de meeste highlights al gezien hebben houden we het voor gezien en gaan terug naar het hotel.

Kuala lumpur

Vandaag gaan we na het ontbijt met een taxi naar het bird park en butterfly park in de stad. Het is slecht weer met veel regen en onweer. Helaas want de parken zijn in de buitenlucht dus we worden erg nat. We wachten de buien af maar het wordt niet echt minder. We pakken de taxi terug naar de stad en gaan een van de shoppingmalls binnen. Daar brengen we de rest van de dag door en na het eten keren we terug naar het hotel. De koffers hadden we opgeslagen in het depot van het hotel en we kunnen ons nog even omkleden voor de terugreis naar Nederland. De shuttle naar de luchthaven komt ons om 8 uur ophalen bij het hotel en zo verlaten we ook Kuala Lumpur en gaan we terug naar Amsterdam.
De vlucht vertrekt net voor midden nacht en duurt 13 uur.

Amsterdam

Tegen 6 uur in de ochtend landen we weer in Nederland! Heerlijk om na 4 weken weer thuis te zijn. We worden ontvangen door het Hollandse regenweer en pakken de bus naar Vijfhuizen waar de auto klaar staat. We rijden naar Michiel en Wendy die zich klaarmaken voor de werkdag. Na een kop koffie rijden we terug naar Eindhoven…weer aan de rechterkant van de weg.

Weer thuis na het grote avontuur Australië! Een heerlijke reis waarin we veel hebben gezien en gedaan. Eigenlijk te kort maar misschien gaan we nog een keer terug.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties