Vancouver

We beginnen onze reis met anderhalve dag Vancouver – inclusief een sightseeing tour van ruim 4 uur. Wat een prachtige stad is Vancouver, met veel bezienswaardigheden. Veel water, veel groen, veel sfeer en ook nog eens heel mooi. We hebben geluncht op het Granville eiland in de markthallen en ’s avonds gegeten in de Fogg ’n Suds.

Accommodatie: Accents Inn Vancouver Airport Hotel

Hope

Donderdag 10 september werden we bij het hotel opgehaald en naar CanaDream gebracht om de camper in ontvangst te nemen. Dat duurde inclusief uitleg en papierwerk zo’n twee uur. Prachtige camper met veel ruimte. Vanuit hieruit naar Chilliwack, ongeveer 95 km. Boodschappen gedaan in winkelcentrum Cottonwood. De prijzen zijn hier – mede door de lage euro natuurlijk – erg hoog. Daarna naar Hope gereden waar we overnacht hebben in  Wild Rose RV Park –  prachtige hoge bergen al rondom de camping. ‘s Avonds gegeten in restaurant Home met een prima keuken en niet eens al te duur.

Afstand: Vancouver – Hope: 150 km
Accommodatie: Wild Rose RV Park, Hope

Osoyoos

Op weg naar Osoyoos – terwijl we al een kwartier onderweg waren – kregen we een waarschuwingsbord te zien met ‘Check your fuel – next gas station 62 km’. Helaas was zojuist het benzinewaarschuwingslampje gaan branden. Dus omgedraaid en terug naar Hope.
Na het tanken in Hope weer op weg naar Osoyoos.

De tourist office in Osoyoos gaf ons een paar campings aan die goed en leuk waren. De mooiste – waar waarschijnlijk geen plaats zou zijn – gelegen op een schiereiland Haynes midden in het gelijknamige meer.
Om daar te komen moesten we een highway oversteken, wat daar niet goed kon. Dus rechtdoor tot we konden omdraaien. Opeens een waarschuwing dat we de USA binnen zouden gaan. Onze laatste kans om te draaien was een uitritje bij een taxfree shop. Op het allerlaatste moment zagen we dat daar haaientanden uit de weg omhoog kwamen om ons te beletten daar in te rijden. We konden nog uitsluitend rechtdoor. Via de Amerikaanse douane. Want plotseling waren we al op Amerikaans grondgebied. Paspoorten inleveren, controleren etc. De Amerikaanse douane beambte zag er de humor wel van in en wees ons hoe we – na de controle – weer terug konden keren naar Canada en naar het bewuste schiereiland. Helaas, prachtig prachtig, maar helemaal vol!

Vervolgens naar het alternatief gereden: Brookvale Holiday Resort waar we een prima plek vonden. Wel besloten om hier geen extra dag te blijven, maar die voor later te bewaren.

Afstand: Hope – Osoyoos: 253 km
Accommodatie: Brookvale Holiday Resort, Osoyoos

Nelson

Prachtige tocht met alweer fantastisch weer gereden van Osoyoos naar Nelson. Tourist office in Nelson was gesloten, maar er hing wel een briefje op deur met campings etc.

Na wat rondgezworven en niets geschikts gevonden te hebben, besloten we om 20 km door te rijden naar het noorden en in het provinciale natuurpark Kokanee Creek, gelegen in het Kootanay National Park, te verblijven. Schitterende plaats in een prachtig natuurpark met veel bomen en ook een mooi strand.

Tot nu toe schitterend weer gehad met temperaturen van boven de 25 graden. Gelukkig hebben we thermo-ondergoed bij ons… Lekker zelf gekookt nadat we onderweg nog ergens intelligent boodschappen gedaan hadden.

Afstand: Osoyoos – Nelson: 263 km
Accommodatie: Kline’s RV Park, Nelson

Revelstoke

Omdat we al 20 km naar het noorden op highway 3A zaten hebben we besloten een iets andere route te nemen naar Revelstoke. De route was prachtig en heel afwisselend met af en toe zicht op een van de vele gletsjers die hier zijn. Koffie gedronken in een echte espressobar! Eindelijk redelijke koffie. We vervolgden de weg volgens de aanwijzingen van de TomTom. Plotseling bleken we het schitterende meer te moeten oversteken met een ferry die eens per uur deze oversteek maakt.

Ook vandaag de eerste regenbuitjes. Met wel weer zon daarna. Maar het weer gaat wel slechter worden. Doorgereden tot Revelstoke en daar een camping opgezocht met Wifi zodat we de website konden bijwerken en ook wat ander internetwerk konden doen.

Afstand: Nelson - Revelstoke: 250 km
Accommodatie: Noah’s Ark Resort Revelstoke

Golden

Interessante tocht met mooie natuur. Twee overnachtingen bij Golden Eco Adventure Ranch & Campground gedaan. Ongeveer 8.5 km van het centrum. Bij het Visitors Centre advies gekregen over de omgeving en bezienswaardigheden. Eerste dag geluncht met uiensoep en lekker wijntje. Gegeten in bijzonder goed restaurant: Eleven22.

Volgende dag naar het wolvenpark en enkele andere bezienswaardigheden. In het wolvenpark worden in gevangenschap geboren wolven opgevangen en verzorgd met regelmatige uitstapjes in de natuur. `s Morgens in echte koffietent espresso gedronken en ter plekke vers geroosterde koffie gekocht met Frans machientje. Heerlijk.

Golden maakt veel reclame voor zichzelf: Golden Rules!

Afstand: Revelstoke – Golden: 148 km
Accommodatie: Golden Eco Adventure Ranch, Golden

Lake Louise

We zijn inmiddels in het hogere berggedeelte gekomen van de Canadese Rocky Mountains. Eerste stop is bij het prachtige gletsjermeer Lake Emerald met de kleur die de naam ook aangeeft. Doorgereden naar het heel mooie Visitors Centre van Lake Louise. Plaatsje is piepklein en bestaat min of meer uit een winkelgebiedje. De natuur is adembenemend… We zijn midden in Banff National Park en het is koud en sneeuwt een beetje.

De beroemde foto van het Fairmont Hotspring hotel is hier gemaakt en wat wij te zien krijgen lijkt er aardig op door de lichte sneeuw en de kou. Ongelooflijk….
Het meer heeft eveneens die prachtige groenblauwe kleur die de gletsjermeren hier hebben. Ook hier natuurlijk weer erg druk. Is een bekend hoogtepunt van een bezoek aan de Rocky Mountains. Vervolgens 14 km naar Lake Moraine gereden. Net zo mooi en net zo blauw. Hier begon het inmiddels echt te sneeuwen en ook de bomen houden de sneeuw op hun takken.
Echt weer voor zuurkoolstamppot met Canadese rookworst! Mmmmmmmm – heerlijk…

Afstand: Golden – Lake Louise: 128 km
Accommodatie: Lake Louise Campground, Lake Louise

Banff

Via de Highway 93 (die naar het noorden de beroemde Icefields Parkway heet) naar Banff gereden. Bij bezoek aan het Visitor Centre netjes geparkeerd op de parkeerplaats, die helaas niet bestemd bleek voor motorhomes, dan wel RV’s zoals die hier heten (Recreational Vehicle): boete 55 Canadese dollar, te betalen in de ‘townhall’. Onder protest dus…
Het geplande The Keg restaurant bleek naast de townhall te liggen, dus meteen maar gereserveerd. Heerlijk eten… En bovendien de handgemaakte Canadese versie van de Belgische bonbons aangeschaft, ook al zo lekker…
Beeldig stadje dat Banff, toeristisch maar heel mooi!

Afstand: Lake Louise – Banff: 104 km
Accommodatie: Tunnel Mountain Village, Banff

Icefield Center

Besloten om niet helemaal naar Nordegg te rijden, maar volop te genieten van de wereldberoemde Icefields Parkway. Volgens Canada zelf: de mooiste weg van Canada.
Steeds afgeslagen naar een ijsblauw meertje, af en toe een wandelingetje naar weer een mooie plek en uiteindelijk gearriveerd op de mooiste plek van de weg: daar waar de Columbia gletsjer bij de Parkway komt, tegenover het gigantische Visitors Centre. De gletsjer is hiervandaan zeer goed te zien. Al laat het weer wat te wensen over: guur, regenachtig en koud. Maar wat een plek!!!
Overnacht op ruim 2000 meter hoogte, een paar kilometer van het Visitors Centre af, in het Nationale Park op Wilcox Pass. Self-service camping die prachtig gelegen is. Wel koud, dus de kachel moest aan…

Afstand: Banff – Icefield Center: 160 km
Accommodatie: National Park Wilcox Pass

Jasper National Park

‘s Morgens vroeg vertrokken van de National Park camping vlak bij het hoogste punt van de Icefields Parkway: Wilcox Pas op ruim 2000m hoogte!
Via de prachtige Icefields Parkway naar Jasper National Park gereden en het gelijknamige mini-stadje Jasper. Overnacht op de Whistler Campground nog net in het nationale park. Het weer is de hele dag regenachtig met af een toe een sneeuwbui.
Boodschappen gedaan, uiensoep gegeten bij Papa George – heerlijk, maar snert zou nog toepasselijker geweest zijn! Koud, koud, maar prachtig. Geïnspireerd door het weer opnieuw een heerlijke zuurkoolstamppot met Canadese rookworst gegeten.
Volgende dag naar Maligne Lake gereden, opnieuw een schitterende tocht met de laatste kilometers volop sneeuw! Op de terugweg plotseling 3 grote caribou elanden gezien die rustig aan het grazen waren.
Nogmaals geslapen op Whistlers Campground, deze keer met elektriciteit zodat de verwarming aan kon.

Afstand: Wilcox Pass - Jasper N.P. : 244 km
Accommodatie: Whistlers Campground, Jasper N.P.

Wells Gray

Via de prachtige highway 16 en daarna highway 5 (Trans Canada Highway) naar Clearwater gereden, via Mount Robson – de hoogste top van de Canadese Rocky Mountain (bijna 4000 meter!). Prachtige blauwe lucht met hier en daar wat fraaie wolken. Vlak voor Mount Robson zien we iets grijs/zwarts de weg oversteken. Het blijkt een ‘zwarte beer’ te zijn. Zijn maatje – die echt zwart is – blijft gelukkig aarzelend langs de kant van de weg staan en keert dan om terug het bos in. Wowwww!
Vanaf dat moment wordt het warmer. We hebben tot nu echt warm zomerweer gehad met temperaturen van tegen de 30 graden, vervolgens kwamen we in de winter terecht met ijskoude nachten en flink wat sneeuw her en der. Nu begint het te voelen als een zacht najaar.
Bij Clearwater – waar ook weer een prima Visitors Centre is – naar Dutch Lake Resort gereden. Mooie camping aan het gelijknamige meer. ‘s Avonds gegeten in een uitstekend Restaurant The Painted Turtle.
Volgende dag Helmcken Waterfall in Grey Wells Provincial Park – ook wel watervalpark genoemd – bezocht. En ook de mooie watervallen van Dawson en Spahats bezocht.
Temperatuur blijft veel hoger met veel zonneschijn en ook wat bewolking.

Afstand: Jasper NP – Wells Gray: 326 km
Accommodatie: Dutch Lake Resort, Wells Gray

Lillooet

‘s Morgens vertrokken van Dutch Lake Resort in Clearwater via de westelijke Highway 1. De highways zijn in dit gedeelte van British Columbia bijna allemaal gewoon goede tweebaanswegen. Voorbij Kamloops – een wat grotere industriële plaats zo te zien – drinken we koffie in een klein cafeetje/winkeltje/restaurantje in Savona. Pannenkoeken gegeten – zoals steeds weer veel te veel, maar wel lekker. Verder via de pittoreske en beroemde route 99 naar Lillooet gereden. Prachtige route waarvan het eerste gedeelte door een soort woestijn – de Copper Desert – voert.
Het weer is inmiddels weer opgeknapt en het is zo’n 18 graden. Vanavond eten in wereldstad Lillooet.

Afstand: Wells Gray – Lillooet: 300 km
Accommodatie: Fraser Cover Campground, Lillooet

Whistler

‘s Morgens vanaf de eenzame en mooie camping in Lillooet op weg naar Whistler gegaan. De 99 naar Pemberton werd steeds mooier, maar ook smaller en bochtiger. Van de ene helling naar de andere en weer stijl naar beneden of omhoog… Pfff, moeilijke weg om te rijden, maar alleszins de moeite waard!

Koffie gedronken in een echte koffietent in Pemberton en daarna de weg vervolgd naar Olympische Spelen Stad uit 2010: Whistler. Prachtig modern en autovrij centrum. Strak, maar met veel ruimte en prachtig gelegen tussen de bergen. Zoals gewoonlijk weet het Visitors Centre alles! En ook zoals gewoonlijk prima gratis WiFi in het centrum.
Daarna de weg vervolgd naar de Whistler RV Campground, die nog 17 km naar het zuiden op de 99 ligt. Met een kronkelweggetje naar boven naar de camping en dan alle plaatsen met een adembenemend uitzicht! En ook nog alle voorzieningen, zoals water, afvoer, elektriciteit en uitstekende WiFi.
Reserveringen via internet gemaakt voor de mooie en zeer goed geoutilleerde Burnaby Cariboo camping voor de volgende dag en… een reservering voor The Keg restaurant in Vancouver! ‘s Avonds worden we verrast door een schitterende (bijna) volle maan die boven de bergen staat te schijnen.
Dat worden mooie laatste dagen in British Columbia….

Afstand: Lillooet – Whistler: 130 km
Accommodatie: Whistler RV Campground, Whistler

Burnaby

Vertrokken vanaf Whistler Campground in de stromende regen. Kronkelweggetje naar de hoofdweg is in een rivier veranderd. Stapvoets naar beneden gereden. En vervolgens de 99 op richting Vancouver. De eerste kilometers zijn vreselijk: dichte regen en we reden ook nog eens in de wolken met zeer slecht zicht. Koffie gedronken in een speciaal wegcafé (Galileo) waar ook de koffie geroosterd werd. Dus fantastische koffie. Inmiddels was het voorzichtig droog geworden.
Verder richting Vancouver/Burnaby over de 99 die we bleven rijden. Het weer knapte op en zelfs de zon kwam te voorschijn. Dwars door Vancouver naar Burnaby, eerst door het prachtige Stanley Park en toen dwars door de stad. We kwamen midden in een diervriendelijke demonstratie terecht zodat er enkele kilometers letterlijk stapvoets gereden moesten worden. Voordeel: we konden de omgeving goed bestuderen.
Uiteindelijk afgeslagen naar Burnaby (voorstad van Vancouver) om het luxueuze Cariboo RV park op te zoeken. Kleinere plaatsen maar wel met alle comfort. En zelfs een verwarmd binnenzwembad!
‘s Avonds met een taxi naar The Keg in Burnaby. Eerst een mojito aan de bar (om de wachttijd in te korten) en daarna heerlijke steaks, ribs & wine! (met dank aan Emile, die deze restaurantketen had aangeraden).
Laatste dag voorbereidingen voor de terugreis en lekker lunchen in Burnaby…. Nog één nachtje in de gezellige camper….

Afstand: Whistler – Burnaby: 115 km
Accommodatie: Burnaby Cariboo RV Park & Campground

Vancouver

De laatste dag alweer! We brengen de camper terug bij CanaDream. We vertrekken om 16:25 uur vanaf Vancouver en komen 29 september om 11:00 uur aan in Nederland.

Afstand: Burnaby – Vancouver (CanaDream): 23 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties