30+ jaar
3.27.0.9@P-CD06 (200811 0908)

Bezienswaardigheden - Chili

Ontdek je met

Maike

Travelhome | Camper huren Chili

Filters

Soort bezienswaardigheid
Bezienswaardigheden
Filters toepassen
<
2 / 2
Het Torres del Paine Nationale Park ligt verstopt aan het zuidelijke uiteinde van de Andes. Fantastische wandelingen langs meren, rivieren en fjorden, door bossen en langs gletsjers zorgen voor een unieke ervaring.  Het park kent een grote dierenpopulatie. Guanacos, Flamingo’s, Condors, Nandus, Huemules en andere dieren voelen zich prima thuis in dit stille natuurgebied. Het gebied kan op meerdere wijzen verkend worden. Hiken is erg populair maar je kunt er ook voor kiezen om met de boot te gaan. Je komt dan schitterende ijsschotsen tegen en je vaart tussen pieken en bergen en over apart kleurige meren.
Lees verder…
In het Noorden van van Chili ligt San Pedro, een koloniaal oasedorp in de Atacama-woestijn. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe (door de zon gedroogde klei-blokken), een heel apart gezicht. Het gebied rond San Pedro is rijk aan archeologische schatten uit de Atacameñocultuur en ook de Maanvallei is een onmisbare stop wanneer u zich in het Noorden van Chili bevindt. San Pedro is erg bekend vanwege haar oneindige hoeveelheid aan mogelijke tours in de omgeving.
Lees verder…
De hoofdstad van Chili is een moderne metropool. Toch zijn er nog tal van pittoreske wijken, waar je bijvoorbeeld lokale vismarktjes kunt bezoeken en de koloniale architectuur kunt bewonderen. Santiago ligt tussen de heuvels, wat op zich al een bijzonder gezicht is. Daarnaast heeft de stad gezellige boulevards, mooie, grootschalige parken en oude koloniale panden. Deze worden afgewisseld met moderne kantoorgebouwen. De omgeving van Santiago staat bekend vanwege haar vruchtbare valleien die ook zeker een bezoekje waard zijn. Omdat Santiago een grote stad is, is het gemakkelijk om vanuit daar tripjes te organiseren.
Lees verder…
Tamango National Reserve is een reservaat met veel wilde vegetatie en exotische fauna. Het is een kleurrijk park en vanaf de bergen en rotsen kunt u genieten van prachtige plaatjes. Wandelen kunt u in dit beschermde gebied dan ook prima en met een beetje geluk wordt u vergezeld door een paar bijzondere en bedreigde dierensoorten.
Lees verder…
Valparaiso, de grootste havenstad van Chili, staat op de Werelderfgoedlijst en wel vanwege de schitterende en kleurige architectuur. Alle gebouwen zijn op een aparte manier gebouwd om op de steile hellingen te kunnen staan. Ouderwetse liften helpen een handje om van niveau naar niveau te komen, waarbij in veel gevallen een mooi uitzicht op zee is. Omringd door fraaie excentrieke en antieke gebouwen kun je gezellig door alle steegjes van de stad wandelen.
Lees verder…
De Villarica vulkaan is een met sneeuw bedekte stratovulkaan gelegen in de Andes. Het betreft één van Chili’s meest actieve vulkanen en staat ook wel bekend onder de naam Rucapillán, wat “huis van de geest” betekent. De Villarrica vulkaan is een van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Daarnaast staat de vulkaan bekend vanwege haar slakkenkegels en vulkanische grotten. Een uitstekende plek voor een fascinerende wandeling.
Lees verder…
Duizenden jaren geleden stond hier een zoutmeer dat in de loop der tijd is opgedroogd en heeft gezorgd voor één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Midden op de zoutvlakte liggen enkele spatheldere lagoons met prachtige blauwe kleuren. In deze diepe lagoons is het zoutgehalte erg hoog waardoor zwemmen een aparte belevenis wordt, je blijft namelijk drijven op het water, net als in de Dode Zee. In veel van deze meertjes leven hele kleine garnalen, een favoriete snack onder de flamingo. In grote groepen vliegen ze over op zoek naar voedsel. Je krijgt daarmee alle tijd om deze mooie vogels te bezichtigen.
Lees verder…
<
2 / 2