routesuggestie Natuur in Cuba

Cuba staat vooral bekend om haar vele tabaksplantages. Hier worden de echte Cubaanse sigaren gemaakt. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan steden als Havana en Santiago de Cuba. Cuba is een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Vele historische figuren worden tentoongesteld op standbeelden en in musea.

  • 8 dagen, ca. 800 km
  • startpunt: Havana

Dag 1 en 2: Dag 1-2: Havana

U land op de luchthaven van Havana waar u de eerste nacht of eerste twee nachten verblijft in een hotel. Hier komt u tot rust en kunt u de volgende ochtend de camper ophalen.

Nadat u de camper heeft opgehaald heeft u de rest van de dag de tijd om Havana te ontdekken. Met een prachtige binnenstad die ook wel old Havana wordt genoemd en de grote buitengebieden van de stad is er genoeg te beleven. Van de prachtige architectuur in de binnenstad tot aan de grote winkels en winkelcentra in de buitengebieden van de stad.

Na deze twee dagen overnacht je bij een hotel in de buurt van Havana waarna je de volgende dag verder rijd naar Las Terrazas.

ca. 150 KM

Dag 3

Op dag drie van deze prachtige camperreis door Cuba reis je door met je camper naar Las Terrazas. Het stadje ligt midden in de gebergtes van de Sierra del Rosario. Rond het stadje ligt het prachtige nationale park van Las Terrazas. Hier bekijk je de mooiste watervallen, meren en rotswanden. Ook maak je uitgebreide hikes door de prachtige natuurgebieden en neem je een kijkje bij de meest bijzondere plekken van Las Terrazas.


Dag 4

Op deze dag reis je door naar de Valle de Viñales. Deze vallei ligt in de buurt van het dorpje Viñales en staat bekend om de oudste tabaksvelden van Cuba. Al vanaf 1801 werd er gewerkt aan de echte Cubaanse sigaren. Nu wordt het vooral gebruikt door tourgidsen om te laten zien hoe de echte Cubaanse sigaren werden gemaakt vroeger.


Dag 5

Op dag 5 van jouw camperreis door Cuba reis je door met jouw camper naar Cayo Levisa. Dit eilandje aan de noordkust van Cuba staat bekend om haar sneeuwwitte stranden. Hier kom je helemaal tot rust en geniet je van de helderblauwe zee.

Ter plaatsen kun je prachtig snorkelen en duiken. Met prachtige riffen en bijzondere diersoorten zie je overal om je heen wel iets nieuws.

 

 

 


Dag 6

Na heerlijk genoten te hebben op de stranden onder de Cubaanse zon, rijdt je verder door naar de opstapplaats van de ferry. Deze ferry brengt je in ongeveer 30 minuten terug naar Palma Rubia. Hier geniet je nog even van de Cubaanse cultuur. Het stadje heeft veel leuke restaurantjes en je kan er ook bij families thuis eten.

Aan het eind van de dag overnacht je hier om vervolgens de volgende ochtend verder te reizen naar Havana.


Dag 7 en 8: Dag 7-8

Op dag zeven rij je vanuit Palma Rubia door naar Havana waar je de camper weer inlevert. Je verblijft dan nog één nacht in een hotel in de buurt van Havana zodat je nog even de stad kunt ontdekken. Op dag acht wordt je dan vervolgens teruggebracht naar het vliegveld waar jouw camperreis door Cuba eindigt.

Een tip van ons: Bezoek Cuba in combinatie met Canada! Deze prachtige camperreis zal je nooit meer vergeten.

 

 

 


Natuur in Cuba

8-daagse routesuggestie Havana retour. 8 Dagen toeren langs de mooiste parken en steden van Cuba. Ontdek dit prachtige land met vele plantages, stranden en steden.

Beleef Cuba

16-daagse routesuggestie Havana retour. Bezoek en beleef het échte Cuba in 16 dagen. Geniet van de mooie stranden, parken en verdiep je in de cultuur van het bijzondere land Cuba.