Praktische Info - Engeland

Ontdek je met

Sophie

Karlijn

Reisdocumenten Engeland

REISDOCUMENTEN ENGELAND

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist. Vanaf 1 oktober 2021 is een identiteitskaart niet meer voldoende en is een paspoort vereist.

NAAR ENGELAND MET MINDERJARIGE KINDEREN

Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

BIJZONDERHEDEN REISDOCUMENTEN ENGELAND.

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.
Voor tips en advies over het gebruik van een paspoort of identiteitskaart in het buitenland kijk op anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding.

Bron: ANWB

 Controleer altijd zelf de laatste informatie betreffende de benodigde reisdocumenten zodat je met de juiste papieren op reis gaat.