Praktische Info - Engeland

Ontdek je met

Sophie

Karlijn

Weer & Klimaat in Engeland

Net als in de rest van het Verenigd Koninkrijk zijn de zomers in Engeland relatief koel en de winters redelijk zacht. Engeland kent een gematigd zeeklimaat. Velen denken dat het in Engeland erg veel regent, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn streken in Engeland waar het gemiddeld droger is dan in Nederland, bijvoorbeeld in de graafschappen Essex en Kent. Het zuidoostelijke deel van Engeland is het droogst. De meeste regen valt in het Lake District.

De Engelse winters zijn mild, met een gemiddelde minimum temperatuur van 1 graad Celsius in februari. De zomers zijn aangenaam. De gemiddelde maximum temperatuur in juli en augustus loopt op tot 22 graden. In de periode juni tot augustus valt er de minste neerslag. Het zuiden en het oosten van Engeland kennen het grootste aantal zonuren.

BESTE REISTIJD ENGELAND

De beste reistijd voor Engeland begint in mei en loopt tot augustus. Wil je de grootste toeristische drukte vermijden, trek dan in mei of juni naar Engeland. Wil je iets hogere temperaturen en meer kans op zon, ga dan in juli of augustus.