Singapore

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Singapore.

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam Schiphol airport naar Singapore, met Singapore Airlines. U overnacht vandaag in Singapore want in de meeste gevallen betreft de volgende dag een tussenstop om Singapore te verkennen.

Singapore

Dag 2: Aankomst Singapore.

U arriveert in de vroege ochtend in Singapore. Wanneer u uw hotelreservering door Travelhome laat verzorgen, regelen wij uw gratis transfer. De transfer vanaf de luchthaven naar de stad neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

U verblijft in het Albert Court Hotel. U kunt hier even lekker rusten of even een frisse douche nemen. Wij raden u aan niet al te lang te gaan rusten, zodat u zo min mogelijk last heeft van een jetlag.

Singapore is een erg mooie stad en een bezoek zeker waard. Doordat het echte downtown gedeelte van Singapore erg compact is, hoeft u geen grote afstanden af te leggen om een goed beeld van deze stad te krijgen.

Een aantal leuke bezienswaardigheden zijn:
1. Orchard Road
2. Het Raffles Hotel
3. Chinatown
4. Little India
5. Sentosa Island
6. Boat Quay
7. Fort Canning Park
8. De Singapore Botanic Gardens
9. Chijmes

Christchurch

Dag 3: Singapore - Christchurch.

Vandaag heeft u wederom voldoende tijd om de stad Singapore verder te verkennen.

De doorvlucht vertrekt rond 21.00 uur in de avond. De vliegreis naar Christchurch neemt zo’n 10 uur in beslag en u arriveert op dag 4 om ca. 11.55 uur in Christchurch.

Christchurch

Dag 4: Aankomst Christchurch.

U arriveert rond het middaguur in Christchurch en u reist per taxi naar het centrum van de stad.

Christchurch is voor velen een begin- of eindpunt van de reis, gelegen aan de oostkust van het Zuidereiland. Christchurch heeft veel Engelse invloeden en is ook in deze stijl gebouwd. U verblijft in het Camelot Cathedral Square Hotel. Dit simpele hotel heeft een ideale ligging, midden op het Cathedral Square. U kijkt vanuit de hotellobby op de Christchurch Cathedral. Deze kathedraal is zeker een bezoekje waard.
Aan het plein vindt u verschillende restaurants en bars. Het is een levendig plein waar meestal wel een straatartiest terug te vinden is.
Christchurch staat internationaal bekend als de Garden City en dit uit zich in de vele parken en publieke tuinen. Een van de belangrijkste attractie zijn de botanische tuinen met oude huizen, wandelroutes, monumenten en vele verschillende tuinen.

Overige attracties:
• The Gondola, met deze gondel gaat u 945 meter waar u een mooi uitzicht heeft over the Canterbury Plains en Christchurch.
• Christchurch Tramway, deze unieke trams zijn naast een mooi bezienswaardigheid ook een ideaal vervoermiddel. De trams rijdt langs alle toeristische attracties en biedt een unieke manier om te stad te bekijken.
• International Antarctic Centre, een compleet centrum over Antarctica met ijsgrotten, stormen, een ijshut, shows en nog veel meer.
• Black Cat Cruises, wildlife cruises, zwemmen met dolfijnen, diner cruises en eilanden bezoeken, allemaal geweldige opties van Black Cat Cruises.
• Willowbank Wildlife Park, dit park is gericht op het redden en behouden van Nieuw Zeelandse diersoorten en dit is vooral een goede plaats om het nationale symbool de Kiwi te zien.
• Orana Wildlife Park, een groot dierenpark waar u onder andere de Kiwi, leeuwen, zebra's, neushoorns, kangoeroes en lama's te zien zijn.
• Breng een bezoek aan Cathedral Square waar u kans loopt de Christchurch Wizard te zien.

Kaikoura

Dag 5: Christchurch - Kaikoura.

Vandaag begint uw camperavontuur in Nieuw-Zeeland. Na de nodige uitleg over uw camper, krijgt u de gelegenheid om boodschappen te doen voor uw vakantie.

Rond 09.15 uur kan uw camperreis beginnen. U reist via de State Highway 1 richting Kaikoura. Kaikoura is gelegen tussen Christchurch en Picton en staat voornamelijk bekend om de vele activiteiten zoals whale watchen en zwemmen met dolfijnen. Doordat de natuur hier een hele belangrijke plaats inneemt wordt er alles aan gedaan het leven te behouden en te beschermen. Hierdoor ziet u vele walvissen, dolfijnen, zeehonden en orka's in het omringende water en zijn er ook vele albatrossen te zien. Het dorpje zelf is vrij klein, maar beschikt wel over een erg gezellige kern met leuke winkeltjes, bars en restaurants. Vooral met zonnig weer is dit een erg gezellig en druk dorpje.

De camping waar u verblijft ligt schitterend en op loopafstand van zee en beschikt over ideale faciliteiten, zoals een algemene keuken, zwembad, wasserette, een Spa en een kinderspeeltuin.

Afstand: 183 km

Blenheim

Dag 6: Kaikoura – Blenheim.

In de ochtend gaat u een geweldige ervaring beleven: u gaat op zoek naar walvissen tijdens een echte Whale Watching Tour per boot. De tour start om 10.00 uur. De tour neemt zo’n drie uur in beslag, afhankelijk van hoe ver de boot moet varen voordat u de walvissen treft. U vaart in een gesloten boot, maar wanneer de boot stil gelegd wordt bij het zien van een walvis (of andere vissen en/of dieren zoals dolfijnen, zeehonden en watervogels) kunt u tevens buiten staan. U maakt dan de mooiste foto’s en beelden. Het is een geweldige belevenis die u nooit zult vergeten.
Wellicht heeft u geluk en ziet u ook de beroemde ‘Dolphin School’ zwemmen, net voor de kust van Kaikoura. Jaarlijks komen hier ca. 450 dolfijnen naar de kust toe.

Rond het middaguur kunt u nog even een heerlijke lunch nuttigen in het gezellige dorpje Kaikoura.
Vervolgens kunt u weer ‘on the road’ met uw eigen huis op wielen, uw camper. De route van vandaag neemt ca. 130 km in beslag en voert u mee langs de schitterende kustlijn van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. U rijdt verder noordwaarts over the State Highway 1, richting de grootste plaats van de Marlborough Sounds: Blenheim. In en rondom Blenheim treft u velen wijngaarden aan, zoals de Soneleigh Vineyards, de Wairau River Wines, de Hunters Wines en de Cloudy Bay.

Een bezoekje aan één van deze wijnmakerijen is zeker aan te raden. U kunt er zelf wijn proeven en/of een kijkje nemen in de wijnmakerijen. Let wel: het nuttigen van alcohol alvorens met de camper te rijden is ten strengste verboden in Nieuw-Zeeland. Travelhome kan daarom, desgewenst, tevens een bustour voor u boeken, zodat u optimaal van de wijnproeverij gebruik kunt maken.

's Avonds overnacht u op een prima camping.

Afstand: 130 km

Motueka

Dag 7: Blenheim – Motueka.

Mocht u gisteren geen kans meer gezien hebben om een wijnmakerij te bezoeken of wenst u simpelweg nog een wijnmakerij te bezoeken, heeft u hiervoor vandaag nog even de tijd. Overal om u heen treft u de mooie wijngaarden aan. De rit door het Wairau Valley wijngebied neemt ca. 34 km in beslag. Let wel: het nuttigen van alcohol alvorens met de camper te rijden is ten strengste verboden in Nieuw-Zeeland. Travelhome kan daarom, desgewenst, tevens een bustour voor u boeken, zodat u optimaal van de wijnproeverij gebruik kunt maken.

Wanneer u vandaag besluit direct door te rijden naar Nelson zult u toch goed de sfeer proeven van dit wijngebied. U kunt naar Nelson rijden via de State Highway 6 vanaf Blenheim. Of de (met de camper wat minder makkelijk begaanbare) State Highway 1 nemen naar Picton en vanaf daar richting Nelson.
De weg tussen Picton en Nelson is genaamd de Queen Charlotte Drive. Deze is erg bochtig en smal. De slechts 35 km lange weg kan hierdoor al snel 3 uur in beslag nemen. Het is echter een erg mooie route die u schitterende uitzichten toont.

Wanneer u via Picton besluit te gaan rijden kunt u een erg goede indruk krijgen van de Marlborough Sounds. Een uitgestrekt groen landschap met enkele huizen en rustige baaien waar de dolfijnen in het blauwe water zwemmen. Een gebied dat vraagt om ontdekt te worden.
U kunt de Marlborough sounds te voet verkennen, per boot en u kunt er kajakken. Naast de mooie natuur en wandelroutes, heeft het gebied nog een populaire attractie en dat is de wijn. Het hele gebied heeft namelijk een uitstekend zonnig en droog klimaat en u vindt hier het grootste wijngebied van Nieuw Zeeland. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden die het gebied rijk is, is daarom ook zeker aan te raden.

U arriveert in Nelson na het middaguur. Nelson is de tweede nederzetting die door de New Zealand Company werd ontwikkeld. Tegenwoordig is het een levendige stad met een leuk en gezellig centrum. In en rondom Nelson treft u veel kunst aan, het is een erg kunstzinnige stad. Een aantal belangrijke bezienswaardigheden van Nelson zijn de Queens Gardens en Albion Square, het Anzac Park, de Nelson Market, Church Hill en Trafalgar Street South. Nelson staat bekend om haar milde klimaat en velen zonne uren.
Uw overnachtingsplaats is vandaag Motueka. Motueka staat bekend als beginpunt voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park. De streek rondom Motueka is de meest vruchtbaarste fruitstreek van Nieuw-Zeeland. U treft er o.a. kiwi’s, appels, druiven, peren en bessen.

's Avonds overnacht u op een prima camping in Motueka.

Afstand: 185 km

Abel Tasman National Park

Dag 8: Abel Tasman National Park.

Vandaag brengt u een bezoek aan het schitterende Abel Tasman National Park. Het park is bekend om zijn vele goudgele stranden en bestaat hiernaast voornamelijk uit regenwoud. Er zijn vele manieren om het park te bekijken. U kunt kiezen om te wandelen, te kajakken of een watertaxi te nemen.

Ook kunt u ervoor kiezen langs de route te overnachten, gezien de drukte is reserveren hiervan zeker aan te raden. Het is een prachtig park en vooral buiten het seizoen zijn de vele stranden vrijwel verlaten. De twee bekendste plaatsen in het park zijn Kaiteriteri en Marahau. Deze plaatsen hebben campings, plaatsen waar bussen en watertaxi's stoppen en het beginpunt voor de meeste excursies.
Let op! In het park zelf zijn geen restaurants o.i.d. te vinden. Neemt u dus zelf een lunchpakketje en voldoende drinken (water) mee.

Uw overnachtingsplaats is vandaag Motueka. Motueka staat bekend als beginpunt voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park. De streek rondom Motueka is de meest vruchtbaarste fruitstreek van Nieuw-Zeeland. U treft er o.a. kiwi’s, appels, druiven, peren en bessen.

Afstand: 50 km

Westport

Dag 9: Motueka - Westport.

De route voor vandaag brengt u naar de Westkust van Nieuw-Zeeland. U rijdt eerst terug richting Nelson en hier neemt u vervolgens de State Highway 6 westwaarts, richting de kust.

U kunt ook vanuit Motueka een bezoek brengen aan het Kahurangi National Park. Dit park is kenmerkend vanwege haar grote verscheidenheid aan planten en dieren en u kunt er perfect genieten van de velen activiteiten die het park u te bieden heeft, zoals kajakken, vissen en wandelen.
Wanneer u dit park wenst te bezoeken dient u vanuit Motueka direct naar het zuidwesten af te zakken, u hoeft dus niet eerst richting Nelson te rijden.
De route naar Westport van vandaag voert u door erg bochtige wegen met schitterende viewpoints. De feitelijke afstand is slechts 259 km, maar verkijkt u zich hier niet op! De route zal zo’n vijf uur in beslag nemen.

Het stadje Westport staat bekend vanwege haar goudkoorts in de periode 1840-1860. U kunt een bezoekje brengen aan het Coal Town Museum. Hier treft u een reconstructie aan van hoe men vroeger in mijnsteden leefde.
Wanneer u een spectaculaire activiteit wenst te beleven dient u zeker een bezoek te brengen aan de Nile River Canyon. Hier kunt u, vergezeld door een gids, vlotvaren in een ondergrondse mijn. De grotten worden door gloeiwormen verlicht.. Wanneer u wat minder spectaculair een grot wenst te bezichtigen kunnen wij u een bezoek aan de Metro Cave aanraden. Deze grot kan te voet worden bezichtigd en u treft er schitterende stalagmieten en stalactieten aan.

De camping van vannacht, in Westport, ligt op een geweldige locatie. Direct op loopafstand van het strand van de Seal Colony Bay, Cape Foulwind. Voor een romantisch diner kunnen wij u het Bayhouse Cafe aanraden. Hier heeft u, zeker met zonsondergang, een schitterend uitzicht over zee met de prachtige Seal Colony Bay.

Afstand: 259 km

Franz Josef

Dag 10: Westport - Franz Josef.

Gezien de te rijden afstand van vandaag adviseren wij u een vroeg vertrek richting Franz Josef. Vanuit Westport zakt u via de State Highway 6 af richting Franz Josef. Uw eerste stoppunt van vandaag is direct een vrij populaire bezienswaardigheid, de Punakaiki Pancake Rocks. De Punakaiki Pancake Rocks zijn een onderdeel van het Paparoa National Park. Ook de blowholes vormen een spectaculair gezicht, voornamelijk bij ruige zee kan het water hier tot meters hoog door de gaten omhoog spuiten. In Punakaiki vindt u verder verschillende wandelroutes en u kunt er kanoën, grottentochten maken of paardrijden.

Als u verder zuidwaarts rijdt over de State Highway 6 arriveert u vervolgens in Greymouth, de grootste stad aan de westkust. De stad ligt aan de rivier de Grey en heeft zo’n 10.000 inwoners. U volgt de State Highway 6 verder zuidwaarts en ca. 10 na Greymouth neemt u de afslag richting Shantytown. In dit reconstructie mijnstadje kunt u een goed beeld krijgen van de Westkust tijdens de goudkoorts periode rond 1860. U kunt hier nog steeds erts wassen, vooral kinderen vinden dit een leuke bezigheid.

Ongeveer 40 km ten zuiden van Greymouth treft u Hokitika aan. Hokitika is een erg gezellige stad met veel restaurants en winkeltjes. Vooral de velen winkels waar Jade verkocht wordt, trekken jaarlijks veel toeristen. Jade heeft een grote spirituele betekenis voor de Maori’s. In de fabriek van de Jade Factory kunt u zelf aanschouwen hoe men deze jade, door de Nieuw-Zeelanders Greenstone genoemd, behandeld en er schitterende sieraden van maakt.

In de namiddag arriveert u in Franz Josef, één van de bekendste gletsjers van het Westland National Park. Wenst u een helikoptertour te reserveren voor een bezichtiging aan de gletsjer op een unieke manier, raden wij u aan direct deze dag nog langs een boekingskantoor te gaan. De tours zijn veelal volgeboekt en erg populair.

Uw camping van vandaag staat momenteel bekend als één van de beste van de Top 10 Holiday Parks die in Nieuw-Zeeland te boeken is. Het betreft een uitgebreid 5-sterren complex met een schitterend uitzicht (bij helder weer) over de Franz Josef Glacier.

Afstand: 337 km

Fox Glacier

Dag 11: Fox Glacier.

Vandaag brengt u een bezoek aan de twee beroemdste gletsjers van het Westland National Park, Franz Josef Glacier en Fox Glacier.
Aan de westkust van het Zuidereiland vindt u deze spectaculaire gletsjers gelegen aan een uniek landschap van regenwoud, strand en zee.

U kunt kiezen voor drie verschillende wandelmogelijkheden, een full day walk, half day walk en een heli-hike waarbij u door de helikopter op de gletsjer wordt afgezet en daarna een korte wandeling maakt. Bij de half day walk ziet u wat minder van de gletsjer omdat u dan een kortere periode heeft om de gletsjer te beklimmen. Een andere optie is Iceclimbing. U beklimt de gletsjer waarna u met speciale uitrusting enkele ijswanden beklimt voor u weer aan uw weg terug begint, een unieke ervaring!

Dit is tevens de locatie om de parachutesprong met, naar men zegt, het beste uitzicht van Nieuw Zeeland te maken. In een klein vliegtuig gaat u over de bossen, met uitzicht over zee en strand, over de gletsjer. Na en korte vlucht springt u uit het vliegtuig met uitzicht op deze adembenemende gletsjer.

Ook is het mogelijk om een rondvlucht te maken over de gletsjer. Ook hiervoor vindt u verschillende aanbieders en kunt u er zelfs voor kiezen een vlucht te boeken in combinatie met een vlucht over Mount Cook.

U overnacht op dezelfde camping als de afgelopen nacht.

Lake Wanaka

Dag 12: Frans Josef - Lake Wanaka.

De rit van vandaag brengt u naar Mount Aspiring National Park. Het park staat op de lijst van werelderfgoederen als onderdeel van het Southwest New Zealand World Heritage Area. Het park is erg populair bij wandelaars en bergbeklimmers. Mount Aspiring National Park strekt zich uit van het regenwoud in Fiordland tot aan de gletsjers van de Zuidelijke Alpen en is het op 2 na grootste Nationale Park van Nieuw Zeeland. Het hoogste punt in het park met 3027 meter is Mt. Aspiring.

Vanuit Franz Josef rijdt u over de Haast Pass richting Wanaka. Een mooi uitzichtpunt op deze route treft u bij de Gates of Haast waar de rivier omlaag stort in een kloof. Verder is een stop bij de Thunder Creek Falls zeker de moeite waard. Wanneer u een korte wandeling wenst te maken is de Blue Pools Walk een aanrader.

Uw overnachtingsplaats van vandaag is Wanaka. Wanaka is prachtig gelegen aan het mooie Lake Wanaka en heeft een geweldig uitzicht op de bergen van Mount Aspiring National Park. De plaats heeft voor ieder wat wils en biedt mogelijkheden voor vele watersporten zoals zwemmen, vissen en boottochten maar heeft ook beroemde wandeltochten in het Nationale Park.
Naast het mooie Lake Wanaka en Mount Aspiring National Park vindt u hier ook een leuke attractie voor het hele gezin, Puzzling World. Hier vindt u verschillende spelletjes, vreemde architectuur en een leuk doolhof.

U overnacht weer op een prima camping.

Afstand: 310 km

Queenstown

Dag 13: Lake Wanaka - Queenstown.

Vanuit Wanaka vervolgt u de route richting Queenstown, u heeft hiervoor twee opties. U kunt via de State Highway 6 (en een stukje 8A) rijden, maar u kunt tevens kiezen voor een mooie route met fantastische uitzichten over de vallei. Deze route, via Cardrona over de Crown Range (de hoogste weg van Nieuw-Zeeland), biedt u fabelachtige uitzichten, maar deze weg is erg steil en u kunt er niet harder dan ca. 20 km per uur rijden. Vooral met een grotere camper kan dit wat problematischer zijn. De afstand is via deze route slechts 70 km, terwijl de route via de State Highway 6 ca. 120 km in beslag neemt.

Queenstown is bijzonder mooi gelegen aan de Remarkables en Lake Wakatipu, ook wel het Adventure Capitol of New Zealand genoemd. Enkele van de activiteiten zijn bungy jumpen, jet boating, white water raften, parachutespringen, rijden op quads, stuntvliegen, hang gliding en river boarden. Genoeg dus om je adrenaline eens flink te laten stromen.

Maar ook voor diegenen die dit allemaal wat ver gaat heeft Queenstown voldoende te bieden. U kunt de gondel nemen voor een adembenemend uitzicht over Lake Wakatipu, The Remarkables en Coronet Peak. U kunt ervoor kiezen om met een bobslee naar beneden te gaan.
Of u kunt met de historische TSS Earnslaw een cruise over het meer maken.

Het centrum van Queenstown is zeker een bezoek waard. Vanuit de haven heeft u een prachtig uitzicht en er zijn velen bars, restaurants en winkels.

 

Afstand: 166 km

Te Anau

Dag 14: Queenstown - Te Anau.

Vanuit Queenstown gaat u vandaag op weg naar het Fiordland National Park, het grootste natuurpark in Nieuw-Zeeland. Het park beslaat ca. 21.000 km². Het park staat tevens op de lijst van werelderfgoederen van Nieuw-Zeeland.

Een ideale plaats om uw tocht naar door het park te beginnen is Te Anau. Te Anau ligt aan de zuidoostelijke oever van Lake Te Anau. Het plaatsje zelf is vrij klein en heeft een mooi uitzicht op Lake Te Anau, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. De omgeving heeft erg veel te bieden, voornamelijk wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, het is namelijk gelegen in de buurt van de start van vele bekende routes zoals de Milford Track (vaak beschreven als de mooiste wandeling ter wereld) en de Kepler Track. Naast wandelingen zijn er ook mogelijkheden voor rondvluchten, zee kajakken, duiken, fietsen en vissen.
Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Te Anau zijn de gloeiworm grotten.

In het centrum van Te Anau vindt u velen souvenierswinkeltjes en kunt u heerlijk wandelen. De beroemde PIE’s zijn hier ook erg populair. De cheese & mushroompie van de verse bakker is zeker het proberen waard.

De camping waar u vannacht zult verblijven is een vijf-sterren camping met een geweldige ligging (direct aan het meer) en bovendien beschikt de camping over velen faciliteiten zoals o.a. een SPA waar u heerlijk kunt relaxen.

Afstand: 295 km

Milford Sound

Dag 15: Tour naar Milford Sound.

Op ruim 2 uur rijden van Te Anau ligt de prachtige Milford Sound. Deze uit het water oprijzende fjorden zijn bij zon en regen een geweldig gezicht. Na een periode van regen zijn de watervallen er nog spectaculairder. De rit naar het Milford Sound Tour startpunt is een 121 km lange weg en is tot werelderfgoedweg benaamd vanwege de sublieme uitzichten en het gevarieerde landschap. De rit kunt u het beste beleven vanuit een touringcar, zodat u zelf goed mee over de weg kunt kijken en genieten.

De Milford Sound is een fjord van 16 km lengte en de bekendste bezienswaardigheid van het Fiordland National Park. U kunt er boottochten maken, duur is ca. drie uur. Vanaf het water heeft u direct een schitterend uitzicht op Mitre Peak, een piramidevormige berg die aan het begin van de fjord omhoog steekt.Ook de onderwaterwereld in het gebied is uniek. Doordat de bovenlaag zoetwater is en daaronder zoutwater zorgt dit voor een uniek planten- en dierenleven, u ziet bijvoorbeeld dieren op een paar meter diepte die normaal gesproken op 40 meter diepte leven. Dit kunt u het beste bekijken in het onderwater observatorium.
De beste manier om de fjorden te bekijken is per boot maar er zijn ook mogelijkheden om in het gebied te kajakken.

U overnacht op dezelfde camping als de afgelopen nacht.

Dunedin

Dag 16: Te Anau - Dunedin.

Vanuit Te Anau reizen we vandaag naar Dunedin, een route door een schitterend heuvelachtig landschap met fabelachtige viewpoints, richting het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Dunedin staat bekend als studentenstad en kent een gezellig en altijd drukke binnenstad met velen bars en restaurantjes. Het centrum zelf is vlak, maar wordt omringd door heuveltjes. Hierdoor heeft u op verschillende punten van de stad een schitterend uitzicht.
Een aantal bezienswaardigheden zijn The Octagon (middelpunt van de stad), de Municipal Chambers, St. Paul’s Cathedral, de Dunedin Public Art Gallery, First Church, Law Courts, het Dunedin Railway Station en de universiteit. Ook is de steilste straat ter wereld er gevestigd, Baldwin Street.
Dunedin doet velen denken aan de Schotse stad Edinburgh. Veel woningen, straten en huizen zijn typisch Schots.
Het treinstation van Dunedin, het Dunedin Railway Station, is zeker een bezoekje waard. Het is absoluut één van de mooiste gebouwen van Nieuw-Zeeland.

Net buiten de stad treft u echter meteen natuur met als bekendste attractie het Otago Peninsula, bekend als broedplaats van albatrossen maar ook vindt u hier
's-werelds meest zeldzame pinguïn, de geeloogpinguïn. Een natuurgebied in het uiterste zuiden is de Catlins, hier vindt u regenwouden en inheemse diersoorten en het is aan te raden voor deze route tussen Dunedin en Te Anau enkele dagen de tijd te nemen. Enkele highlights zijn het prachtige uitzicht bij Nugget Point en de kans om zeeleeuwen van dichtbij te zien bij Cannibal Bay.

Uw camping van vandaag is buiten het centrum van Dunedin gevestigd. Hierdoor dient u, voor een bezoek aan Dunedin, de camper dus te parkeren. Dit is vrij lastig in een grotere stad als Dunedin met veel éénrichtingsverkeer wegen. Wij adviseren u daarom om eerst naar de camping te rijden en dan per taxi of openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

Afstand: 321 km

Omarama

Dag 17: Dunedin - Omarama.

Via de State Highway 1 rijdt u richting Oamaru. Uw eerste stopplaats van vandaag ligt op zo’n 80 km ten noorden van Dunedin, aan State Highway 1. U treft er de Moeraki Boulders. Het zijn enorme keien die overal verspreid over het strand liggen. Ze zijn helemaal vlak en bijna rond en zijn een paar meters in omtrek. Tientallen miljoenen jaren geleden zijn deze Moeraki Boulders waarschijnlijk ontstaan toen kalkzouten zich steeds ophoopten rondom een harde, stenen kern.

De volgende stop is de grootste stad van Noord-Otago, Oamaru. Oamaru heeft een erg chique uitstraling. De straten zijn breed en schitterend afgewerkt met mooie bomen en veel beplanting. De historische gebouwen zijn veelal gemaakt van de Oamaru steen. Deze crème kleurige kalksteen was erg makkelijk te bewerken en daardoor zijn de panden schitterend versierd met zuilen en portalen.
Het Gerechtsgebouw, de Forrester Gallery, het North Otago museum, het Waitaki District Council en het Criterion hotel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

De route wordt vervolgd via de State Highway 83, westwaarts richting Omarama. De overnachtingsplaats van vandaag en tevens belangrijk beginpunt voor een route naar Mount Cook.
Omarama staat bekend vanwege de sterke opwaartse luchtstromingen, hierdoor leent het gebied zich perfect voor hang-gliding. Omarama ligt in het schitterende Waitaki District en de camping van vandaag biedt u dan ook geweldige uitzichten over de vallei.

Afstand: 240 km

Mount Cook National Park

Dag 18: Aoraki / Mount Cook National Park.

Via het plaatsje Twizel rijdt u vandaag richting het Aoraki / Mount Cook National Park. Vogellief-hebbers kunnen genieten in het Kaki Visitor Hide. De zeldzame Kaki vogel leeft hier in een beschermingsprogramma en de bezoekers kunnen vanuit speciaal daarvoor aangelegde hutten de vogels bewonderen. Vooral tijdens de broed-periode wordt dit park veel bezocht door toeristen.

Via State Highway 80 rijdt u verder noordwaarts langs Lake Pukaki. Op populaire stopplaatsen heeft u, bij mooi en helder weer, een geweldig uitzicht op Mount Cook. Aoraki / Mount Cook National Park bezit zo’n twintig hoge bergen (> 3000 m) en zo’n veertig procent van het park wordt door gletsjers bedekt.
De bekendste berg van Nieuw Zeeland is ongetwijfeld Aoraki / Mount Cook en deze is met 3764 meter tevens de hoogste in het land.
Behalve Mount Cook zijn er in de omgeving nog vele andere hoge pieken (de Nieuw Zeelandse Alpen genaamd) en het gebied heeft een grote aantrekkingskracht op iedere bezoeker van Nieuw Zeeland. Het gebied is uitermate geschikt om te wandelen maar ook indien u graag andere activiteiten onderneemt heeft het gebied voldoende te bieden.
U kunt hier bijvoorbeeld kajakken, fietstochten maken of vogels spotten maar ook het maken van een rondvlucht of een bezoek aan een spa behoren tot de opties

U overnacht vandaag wederom op de Omarama Top 10 camping.

Christchurch

Dag 19: Omarama - Christchurch.

Via State Highway 8, 79 en 1 vervolgt u uw route naar de eindbestemming van uw rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Christchurch.
De route bedraag ca. 340 km door een bergachtig gebied met fabelachtige en adembenemende uitzichten over Mount Cook en de Nieuw-Zeelandse Alpen.
U arriveert in de late middag in Christchurch.

De camping in Christchurch ligt op slechts 5 km rijden van het stadscentrum van Christchurch. Het is een schitterende, grote en nieuwe camping voorzien van alle faciliteiten. In de directe omgeving van de camping ligt een groot winkelcentrum met velen restaurants, winkels, een supermarkt en een bioscoop.
Wenst u echter een bezoek te brengen aan Christchurch zelf dan kunt u ideaal per bus reizen.

Afstand: 340 km

Christchurch

Dag 20: Christchurch.

Vandaag heeft u de gehele dag om te genieten van de mooie stad Christchurch. Voor meer informatie over Christchurch verwijzen wij u graag naar dag 4 van deze routesuggestie.

Retourvlucht

Dag 21: Christchurch - Amsterdam.

Vandaag komt er helaas een einde aan uw camperreis door het schitterende Nieuw-Zeeland. U gaat uw camper inleveren.
Nadat u de camper ingeleverd heeft, regelt United Campervans graag een taxi voor u.

Veelal vertrekken de terugvluchten rond 14.00 uur terug richting Amsterdam, via Singapore. Houdt u hiermee dus rekening met het inleveren van uw camper en uw drie-uur-inchecktijd.

Aankomst Amsterdam

Dag 22: Aankomst Amsterdam.

U arriveert in de vroege ochtend op Amsterdam Schiphol (om ca. 06.25 uur).


Deze routesuggestie is gebaseerd op de reis die medewerksters Manon Groet & Susanne Manders door Nieuw-Zeeland maakte van 2 tot 20 maart 2007 jl.

Over de route

Zie jij een camperreis door magisch Nieuw-Zeeland wel zitten? Boek dan onze rondreis 'Zuidereiland' en ontdek de veelzijdige natuur en eeuwenoude Maori-cultuur van het land. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van Nieuw-Zeeland aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Nieuw-Zeeland eruit kan zien!

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties