Poznań

Een duizend jaar oude stad gelegen aan de Warta. Dit is ook een stad waar over het algemeen weinig mensen van gehoord hebben. Ga tijdens je camperreis een bezoek brengen aan deze stad en geniet van al het moois wat het je te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oudste kathedraal van Polen maar ook aan een van de mooiste kleurpleinen van het land!

DE KLEURRIJKE OUDE MARKT

Het Stare Rynek (de Oude Markt) is een prachtig centraal marktplein. Het is een van de grootste Marktpleinen van het land en tevens is het prachtig omcirkeld door kleurrijke panden. Deze panden waren in de tijd van de Tweede Wereldoorlog helaas verwoest maar zijn vervolgens in ere wederopgebouwd. Duik een van de terrasjes op en geniet samen met een lekker drankje van het mooiste kleurrijke plein van Polen tijdens je campervakantie! 

CROISSANT MUSEUM

In het Rogalowe Muzeum ofwel het Croissant Museum is op een leuke humoristische wijze te zien hoe de bijzondere St. Martin's croissant te maken is. De croissant is zo beroemd geworden dat ze dit museum er voor hebben gemaakt! Naast dat je te weten komt hoe deze delicatesse bereid wordt, leer je ook meer over de geschiedenis en het dialect van Poznań. Net zo belangrijk als het bezoek aan het museum is de vraag: hoe smaakt het croissantje? Na afloop mag je de croissant uiteraard proeven! 

RATUSZ POZANSKI

Het raadhuis van de stad is gevestigd aan de Oude Markt. Het is een indrukwekkend gebouw en het bevindt zich naast een rij kleurrijke ambachtshuizen. Om 12 uur 's middags is het vaak druk voor het raadhuis. Twee ijzeren geiten komen dan uit de klokkentoren naar buiten die hun kop tegen elkaar stoten. In het gebouw bevindt zich tegenwoordig het historische museum van Poznań. Je kunt het gratis bezoeken, dus een leuke activiteit tijdens je campervakantie! 

KATHEDRAAL VAN POZNAN

Naast de mooie bezienswaardigheden waar je over al hebt kunnen lezen kan de kathedraal ook zeker niet ontbreken. Dit is de oudste kathedraal van Polen en meer dan 1000 jaar oud. Daarnaast is het de meest bekende bezienswaardigheid van de stad! Redenen genoeg om de kathedraal te bezoeken tijdens je campervakantie, toch? 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ POZNAN

Om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen aan de stad Poznań is het mogelijk om met je huurcamper nabij de stad te overnachten. Op camping Nr. 45 Wigwam kun je met je huurcamper overnachten. De camping biedt enkele faciliteiten om je verblijf net iets aangenamer te maken! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties